29 / 04 / 2024

çıfıt

çıfıt

Nurbanu Valide Sultan'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı Ayakapı Hamamı, 2000 yılında kereste deposu olarak kullanılıyormuş. 1936 yılında Haliç'in sanayi bölgesi ilan edilmesiyle 1947 yılında kereste deposu olarak kullanılmaya başlanmış.

En yeni Kitchen Aid mutfak aletlerinde en ucuz fiyatlar! İşte 9 Ekim 2022 fiyat listesi...

Mutfak aletlerinde fütüristik tasarımlarıyla bilinen Kitchen Aid'den yeni mutfak aletlerinde uygun fiyatlar... 

BMW’nin elektrikli 'scooter'ında dev fırsat! İşte BMW CE 04’ün 2 Ekim 2022 fiyat listesi…

Son zamanların vazgeçilmez ulaşım aracı olan elektrikli scooter’lara olan ilgi her geçen gün artıyor. BMW ise fütüristik tasarımıyla dikkat çeken elektrikli scooter’ı CE 04’ün fiyat listesini açıkladı. İşte, BMW Elektrikli CE 04'ün 2 Ekim 2022 fiyat listesi…

3 tekerli Yamaha Niken kaç lira? İşte 30 Eylül 2022 fiyat listesi…

Yamaha’nın 3 tekerli fütüristik modeli Niken’in alınır mı? Yamaha Niken kaç lira? İşte, Yamaha Niken’in 30 Eylül 2022 fiyat listesi…

İnşaat sektörü yaşamımızdaki değişikliklerden etkileniyor!

MESA Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, EMEA bölgesindeki en büyük marka ve iş dünyası festivali Brand Week İstanbul’da “21. Yüzyılda Evimiz Neresi?” başlıklı panelde Fütürist Ufuk Tarhan ile buluştu. Boysanoğlu, “İnşaat sektörü de yaşamımızdaki değişikliklerden nasibini alıyor" dedi.

Ether’de yeni rekorlar bekleniyor!

Blok zincir, DeFi uygulamalar, NFT işlemler ve Metaverse gibi fütüristik dünyaların temelinde önemli bir role sahip olan Ethereum'da, Altair yükseltmesinin ardından yeni rekorlar öngörülüyor.

Ünlü şarkıcı Akon, yeni fütüristik şehir projesini Uganda'da başlatıyor!

Senegal asıllı ünlü şarkıcı Akon, Senegal'den sonra Uganda'da da fütüristik şehir projesini başlatacağını duyurdu.

Ünlü rapçi Akon'un fütüristik şehrinin detayları belli oldu!

Senegal asıllı dünyaca ünlü şarkıcı Akon'ın fütüristik şehir projesi "Akon City" Senegal'in başkenti Dakar'da tanıtıldı. Yaklaşık 850 hektar arazide inşa edilecek 6 milyar dolarlık projenin yapımına gelecek yıl başlanacak.

Türkiye Fırat’ın doğusuna sahra hastaneleri kurdu!

Türkiye, Suriye’de Fırat’ın doğusunda terör örgütü PYD/YPG’nin hâkim olduğu sınır hattında sahra hastaneleri kurmaya başladı.

Mavi Fırça İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mavi Fırça İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Barış Temirbağa tarafından kuruldu.

İstanbul A sınıfı ofis arzı 4.75 milyon metrekareye ulaştı!

Pamir & Soyuer Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 3. Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre; 2018 üçüncü çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 4.75 milyon metrekareye ulaştı.

Vakıf Katılım 84'üncü şubesini Samsun'da açtı!

Vakıf Katılım'ın 84'üncü şubesi Samsun'da açıldı. Açılışta konuşan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, 18,6 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaştıklarını söyledi.

Fırst Lıfe Gayrimenkul Proje Danışmanlık Ve İnşaat Taahhüt Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Fırst Lıfe Gayrimenkul Proje Danışmanlık Ve İnşaat Taahhüt Hizmetleri Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Gedik tarafından kuruldu. 

İstanbul A sınıfı ofis arzı 3,59 milyon metrekareye ulaştı!

Pamir & Soyuer Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 2. Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre; 2018 ikinci çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı, 3,59 milyon metrekareye ulaştı.

çıfıt Haberi

çıfıt



MİMAR SİNAN KATLİAMINDA BİR ÖRNEK DAHA


Valide Sultan'ın hamamıydı, kereste tüccarına depo oldu


Nurbanu Sultan'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı Ayakapı Hamamı, 1937'den beri kereste deposu. Reşat Ekrem Koçu, daha 1960'da İstanbul Ansiklopedisi'nde hamamı bu hale sokanları tarihin tel'inine terk ettiğini yazıyor. Bugünkü sahibi ''Biz de çok üzülüyoruz'' diyor.


     Mimar Sinan'ın yaptığı en güzel hamamlardan biri olan Ayakapı Hamamı, yavaş yavaş yıkılıp yok oluyor.

     Çevreyolu'nu Eminönü, Taksim ve Karaköy'e bağlayan, Balat-Fener-Unkapanı hattındaki Abdülezel Paşa Caddesi üzerinde bir köşede kendi haline bırakılmış olan hamam, 1947'den bu yana kereste deposu olarak kullanılıyor.

     Tarih boyunca ''Çıfıt Hamamı'', ''Valide Sultan Hamamı'', ''Havuzlu Hamam'',...