18 / 05 / 2024

Çift haneli enflasyon riski

Çift haneli enflasyon riski

Gerek doların 2.30’lar sınırına yaklaşması gerekse de kuraklık nedeniyle HES verimlerinin düşmesinin ardından bir süredir gözlerin çevrildiği enerji cephesinden beklenen zam haberi dün geldi.

Arjantin'de kira krizine Javier Milei çözümü: Zam sınırlamasını kaldırdı!

Arjantin'de üç haneli enflasyon rakamları kira krizine neden oldu. Yeni Başkan Milei, kira zamlarına ilişkin sınırlamayı kaldırdı. Bu kararın kira fiyatlarını daha da yükseltmesinden endişe ediliyor.

Yılmaz: Enflasyon 2024’de ciddi anlamda gerileyecek! 2026 yılında tek haneli rakamlara inecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni oldukça hareketli günler bekliyor. Pazartesi günü 12. Kalkınma Planı ile 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nin Meclis’e sunulması beklenirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyon hedefine ilişkin iddialı konuştu.

Paranın patronun tek haneli enflasyon için tarih verdi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan enflasyonda tek hane için tarih verdi. İşte o kritik tarih...

Elektrik ve doğalgaza çift haneli zam yolda! Faturalar katlanacak!

Elektrik ve doğalgaza çift haneli zam yapılacağı gündeme geldi. Halk Tv yazarı Olcay Aydilek, konuya ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte ayrıntılar...

Enflasyon ne zaman tek haneli olacak? Hükümet tarih verdi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Orta vadede tek haneli enflasyona gitmeyi öngörüyoruz. Bunun politikalarını adım adım Orta Vadeli Program'da görme imkanı olacak" ifadesini kullandı.

Ekonomistler enflasyonda çift haneli aylık artış bekliyor: Son 100 yılın en yüksek aylık Temmuz enflasyonu geliyor!

Enflasyonda yeniden artış beklentileri gündemde. KDV oranlarının artırılmasından sonra akaryakıttan ve doğalgazdan alınan ÖTV’nin yükseltilmesi enflasyon beklentilerinde değişikliğe neden oldu. Bazı ekonomistler temmuz ayında çift haneli aylık yükseliş öngörüyor. İşte ayrıntılar...

Emekli promosyonlarına mayıs güncellemesi! 14.500 lira şipşak hesabınıza yatacak!

Emekli promosyonlarına mayıs zammı gelirken, 4A, 4B, 4C, EYT'li çift haneli ek ödeme alacak. En düşük emekli aylıklarına gelen düzenlemeyle beraber 7.500 lira alan biri 7 bin liralık promosyonla beraber bir kerelik 14.500 lirayı cebe atacak. İşte banka banka promosyon tutarları...

Bakan Nureddin Nebati'den son dakika enflasyon açıklaması: Tek haneli seviyelere indireceğiz!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den  enflasyonun tedrici olarak tek haneli seviyelere kalıcı bir şekilde inmesini sağlayacağız açıklaması geldi.

IMF, Türkiye’nin 2024 yılı enflasyon tahminini yüzde 35,2 olarak açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), yayınladığı raporda Türkiye ekonomisinin bu yıl 2.7 büyüyeceğini belirtirken, enflasyon rakamlarının 2 yıl daha çift haneli rakamlarda dolaşacağını öngördü.

Asgari ücret ile zamlar peş peşe geldi! O tarihte maaşlar çift haneli oluyor!

Asgari ücrete gelen zamdan sonra maaş ve tazminat şubat ayından itibaren çok sayıda çalışanlara ve işsizlere ödeme yapılmaya başlandı. Bununla birlikte pek çok ödemeye de zam yapıldı. İşte detaylar!

Fiyat artışlarına rağmen en ucuz çimento Türkiye'de!

Dünya ÇimenTO Birliği'ne göre; 2023 senesinde çimentoda küresel talep çoğalmayacak, fakat maliyet yükselişleri nedeni ile çimento fiyatları çift haneli artmayı sürdürecek. Dünya Çimento Birliği (WCA) Direktörü Emir Adıgüzel, artan fiyatlara rağmen en ucuz çimentonun Türkiye’de olduğunu belirtti.

Altın silkelenip tozunu attı 2023'te çift haneli yükselecek!

ABD'de ve Avrupa'da yükselen faiz oranları ve güçlü dolar, bu yıl altın piyasalarında büyük bir baskı yarattı. Ancak ABD’den gelen düşük enflasyon verisiyle altın üzerindeki tozu silkeledi ve uzun süredir beklenen yukarı yönlü harekete başladı. Bu hareketin sürmesi ve gelecek yıla ait senaryolarda,

Ekonomide yeni yol haritası açıklandı… Türkiye’yi neler bekliyor? Tek haneli enflasyon hedefi ve daha fazlası…

Türkiye ekonomisinin 2023-2025 dönemine adına yeni yol haritası niteliği taşıyan Orta Vadeli Program (OVP) Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Çift haneli enflasyon riski Haberi

Çift haneli enflasyon riski


Gerek doların 2.30’lar sınırına yaklaşması gerekse de kuraklık nedeniyle HES verimlerinin düşmesinin ardından bir süredir gözlerin çevrildiği enerji cephesinden beklenen zam haberi dün geldi. Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın, “elektrik ve doğalgaza 1 Ekim’den itibaren ortalama yüzde 9 zam yapılacağı” şeklinde özetlediği bu haber, iş dünyasının çeşitli kesimlerinden tepki gördü. Sanayiciler enerjinin ana girdilerden biri olduğuna dikkat çekerek, yüzde 9’luk zammın büyük bir oran olduğunu, bunun mutlaka maliyetlere yansıyacağını vurguladılar. Bir görüşe göre hükümet, doların fazla düşmesini öngörmediği için bu denli yüksek oranlı bir zamma karar verdi. Ekonomistler en iyimser tahminle bu zammın enfl asyonu 0.4 puan artıracağını belirtirken, “Yıl sonunda tek haneli enflasyonu göremeyiz” diyenler de bu görüşlerini daha yüksek sesle dile getirmeye başladılar. Bu arada Bakan Yıldız’ın zammın...