02 / 05 / 2024

çifte minareli medrese restorasyon

çifte minareli medrese restorasyon

Anadolu’nun ilk camilerinden olan Sivas’taki Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese’de yapılan restorasyon büyük tepki topladı.

Çifte Minareli Medrese hizmete açıldı!

Anadolu’daki en önemli Selçuklu eserleri arasında yer alan Çifte Minareli Medrese, yaklaşık 5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ziyaretçilere kapılarını açtı.

Çifte Minareli Medrese Vakıf Eserleri Müzesi olacak!

Hüdavent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılan, Erzurum'un tarihi simgelerinden Çifte Minareli Medrese'nin, yıl içerisinde restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Vakıf Eserleri Müzesi olarak hizmet vereceği bildirildi.

Çifte Minareli Medrese yanlış restorasyondan kurtarılıyor!

Erzurum'da yer alan ve 2011'in sonlarında restorasyonununa başlanan Çifte Minareli Medrese yanlış restorasyondan kurtarılıyor...

Akaryakıtta çifte zam şoku! Benzin, motorin, LPG ne kadar oldu? BP, PO, Opet fiyatları açıklandı!

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar benzin, motorin ve LPG fiyatlarını da etkiliyor. Akaryakıtta çifte zam şoku yaşanıyor. İşte BP, Opet, Total, Petrol Ofisi, Shell 21 Ocak 2023 fiyat listesi...

Yüzde 50 EK ZAM KAPIDA! Emeklilere çifte müjde, hesaplara 10 bin, 20 bin TL arasında ödeme yatırılacak!

Milyonlarca kişinin gözü kulağı emekli maaş zamlarına çevrildi. Yüzde 50 EK ZAM KAPIDA! Emeklilere çifte müjde, hesaplara 10 bin, 20 bin TL arasında ödeme yatırılacak. 

Akaryakıt fiyatlarına çifte indirim geldi! İşte il il son dakika benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Sürücülerin gündeminden düşmeyen akaryakıt fiyatlarına çifte indirim geldi. İşte il il son dakika benzin, motorin ve LPG fiyatları...

Memurlara çifte zam müjdesi: Ek göstergeyle maaşlara 3 bin TL eklenecek! İkramiyelerdeki artış 80 bin TL'den başlayacak!

600 binden fazla memura çifte zam müjdesi geldi. Ek gösterge düzenlemesiyle hem maaşlarda hem de ikramiyelerde yükseliş olacak. İşte detaylar...

1 Temmuz'dan itibaren geçerli! Çifte ödeme yapılacak

Kurban Bayramı tatilinde çalışanların fazla mesai hesaplamalarına göre, 9 günlük izni olmayan özel sektör çalışanları 4.5 günlük bayram tatili boyunca maaşlarına her gün için çifte ödeme alabilecek. 1 Temmuz’da çalışacakların bayram mesaisi ise yeni asgari ücret olan 11 bin 402 TL üzerinden verilece

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine çifte bayram müjdesi! Maaş ve ikramiyeler o gün ödenecek!

Milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyelerinde son dakika haberi geldi. Emeklilere çifte bayram müjdesi! Maaş ve ikramiyeler o gün yatacak! 

EYT’liler hem zam hem çifte ikramiyesine kavuşuyor! Temmuz 2023 emekli zammı ne kadar olacak?

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren Temmuz 2023 zamları refah payı ile belirlenecek. EYT’liler hem zam hem çifte ikramiyesine kavuşuyor! Temmuz 2023 emekli zammı ne kadar olacak?

Akaryakıtta çifte zam sancısı! İşte 9 Mayıs Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Araç sahipleri güne çifte zam ile uyandı. Peki benzin ve motorin ne kadar oldu? LPG’ye indirim geldi mi? İşte 9 Mayıs Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Araç sahipleri şokta! Akaryakıtta çifte zam! İşte 6 Mayıs Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Araç sahiplerine kötü haber. Akaryakıtta çifte zam geldi. İşte 6 Mayıs Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Akaryakıtta çifte indirim müjdesi! Benzin ve motorinde fiyatlar düştü! Sürücüler hemen yeni rakamlara bakın! 

Son günlerde petrol fiyalarında yaşanan düşüşün ardından akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi başlamıştı. Bayramla beraber çifte indirim müjdesi geldi. Bugün benzin ve motorin fiyatları düştü. Peki hangi ilde benzin, motorin, LPG bugün kaç lira ? Opet, Petrol Ofisi, BP, Shell, Total 21 Nisan 20

Yarından itibaren akaryakıta çifte indirim geliyor! Araç sahipleri hemen bakın! Benzin ve motorin ne kadar olacak?

Benzin ve mazot fiyatları brent petroldeki dalgalanmayla indirim ve zam haberleri ile değişkenlik gösteriyor. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre yarından itibaren akaryakıt fiyatlarına çifte indirim geliyor. İşte ayrıntılar...

EYT’lilere çifte maaş müjdesi! EYT’liler bu haberle sevinçten havalara uçtu!

EYT resmen yürürlüğe girdi. EYT başvuru sürecinin ardından ilk maaşlar nisanda alınacak. İşlemlerin yoğunluk yüzünden yetişememesi durumunda ödemeler mayısa sarkacak fakat bu durumda çifte ödeme yapılacak.

EYT'liler hemen bakın! Nisan'da çifte maaş müjdesi! Peş peşe açıklanan rakam yüzleri güldürdü!

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi planlanan ilk düzenlemeler arasında emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yasa düzenlemesi yer alıyor. EYT'liler hemen bakın! Nisan'da çifte maaş müjdesi! Peş peşe açıklanan rakam yüzleri güldürdü!

çifte minareli medrese restorasyon Haberi

çifte minareli medrese restorasyon

Anadolu Selçuklu döneminde yapılan Anadolu’nun ilk camilerinden birisi olan Sivas Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese’sinde restorasyon skandalı yaşandı. Restoratör Mimar Seda Özen kendi sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilerde yeni nesil korumacı restoratör mimar arkadaşı Ali Emrah Ünlü’nün tespitlerine yer verdi. Ünlü’nün tespitlerine göre tarihi camiye radyatörler, led panolar, elektrik panoları takıldı, bahçesi kafeteryaya çevrildi. 1196 yılında yapılan Sivas Ulu Camii’nin tuğla minaresine ise membranlı ısı yalıtımı, 1272’de inşa edilen Çifte Minare Medresesi’ne de tüplü ısıtma sistemli camekanlı çay bahçesi yapıldı. Camide kamera sistemi olduğu, tarihi camiye plaket çakılarak duyuruldu.

Günün fenalığı 

Restoratör Mimar Seda Özen sosyal medyadaki hesabından şu tespitlerde bulundu: “Günün fenalığı: 1196’da inşa edilmiş Anadolu’nun ilk camilerinden birisi olan Sivas Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese’ye membranlı ısı...