03 / 05 / 2024

çimento sektörü raporu 2016

çimento sektörü raporu 2016

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Şefik Tüzün çimento iç pazarının bu yıl ekonomi geneline paralel yüzde 4 büyüyeceğini dile getirdi.

Çimento sektöründeki fırsatçılığa tepki büyüyor!

Çimento fiyatlarındaki yükseliş devam ederken, tepkiler de çığı gibi büyüyor. İnşaat sektörünü krize sürükleyen maliyet artışları, sektörü resmen salladı. Konuyla ilgili sosyal medyandan tepkiler gelmeye devam ediyor. 

İnşaat sektörü bu yıl kentsel dönüşüm ile büyüyecek! 

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun Mart 2024 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2024 Ocak'ta bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 3,3 yükseldi. İşte raporda yer alan tüm bilgiler... 

Türk çimento sektörü üretimi 81,5 milyon tona ulaştı! 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Türk çimento sektörünün 2023 yılında üretiminin yüzde 10,5 artışla 81,5 milyon tona ulaştı. Peki 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

İnşaat sektörü tam 5 sene sonra büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun merakla beklenen Şubat 2024 sonuçları resmen açıklandı. Söz konusu rapora göre son günlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 10,8 büyüme gösterirken, yılı yüzde 7,8'lik büyüme ile kapattı. 

Çimento sektöründe yeşil dönüşüm için 2 milyar dolar yatırım gerekli!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik ve TÜRKÇİMENTO Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir çimento sektörü ile ilgili son gelişmeleri paylaşarak önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

​​​​​​​Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Kahramanmaraş merkezli oalrak yaşanan deprem felaketinin ardından sektörün ana gündeminin iç piyasa olduğunu dile getirdi.

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Çimento sektörünün kapasitesi yeterli mi? Depremden bölgesindeki yeni konutlarda çimento sıkıntısı beklenmiyor!

Türkçimento Başkanı Fatih Yücelik, depremlerin yaşandığı bölgelerde yapımına başlanacak konutlar için sektörün kapasitesinin yeterli olduğuna dikkat çekti. İşte Fatih Yüceli'in o açıklamaları...

Çimento sektöründen enerji maliyetlerindeki artışa çözüm çağrısı!

16. TÜRKÇİMENTO Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi, “Yeşil Dönüşümde Çimentonun Geleceği” temasıyla Kaya Palazzo Golf Resort Belek Hotel’de gerçekleştirildi. Peki çimento sektöründeki son durum ne? İşte ayrıntılar...

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

çimento sektörü raporu 2016 Haberi

çimento sektörü raporu 2016

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Şefik Tüzün çimento iç pazarının bu yıl ekonomi geneline paralel yüzde 4 büyüyeceğini, ihracatın ise dış pazarlardaki sıkıntılar nedeniyle 500 milyon dolara ineceğini tahmin ettiklerini söyledi.


Pazarı değerlendiren Tüzün, çimento iç pazarını yeni havalimanı gibi büyük ölçekli altyapı projeleri ve kentsel dönüşüm projelerinin desteklediğini ifade ederek, “Projelerin hız kesmediğini görüyoruz, yüzde 3 olarak açıkladığımız iç tüketim büyüme tahminini yüzde 4’e yükselttik” dedi.


Dünyanın beşinci büyük üreticisi olan Türk çimento sektörünün toplam üretimi geçen yıl yüzde 0.3 artışla 72.8 milyon ton olurken, iç pazarda satışlar yüzde 1.3 artışla 65 milyon ton oldu. 


Çin ve İran’ın ardından dünyanın üçüncü büyük ihracatçısı olan Türk çimento sektörünün toplam ihracatı ise geçen yıl yüzde 2.7 daralarak 10.7 milyon ton oldu. Çimento ana...