08 / 05 / 2024

Çimsa ihracat rekoru

Çimsa ihracat rekoru

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, 6 aylık net satışlarını 972 milyon TL, net karını ise 38 milyon TL'ye taşıdı. Çimsa, 2020 yılının ilk yarısında gerçekleştirdiği 540 milyon TL'lik ihracat cirosu ile Türkiye ekonomisine katkı sunacak. 

Bakan Bolat açıkladı! Temmuz'da ihracat rekoru kırıldı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı son dakika açıklamasında ihracatın Temmuz ayında yüzde 8,4 artış göstererek, 20 milyar 93 milyon dolar şeklinde gerçekleştiğini söyledi. Bakan Bolat, "Böylece tarihin en yüksek temmuz ayı ihracat değerine ulaşılmış oldu" dedi.

Sanayi bünyesindeki 7 sektörden ihracat rekoru geldi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, sanayi bünyesindeki 7 sektör, tüm zamanların en yüksek ocak-nisan ihracatına imza attı.

Tarımda ihracat rekoru kırıldı! Tüm zamanların en yüksek ihracatı!

TİM verilerine göre sektör, 2022’de 34 milyar doların üstünde ihracat yaparak, tüm zamanların en yüksek ihracat rakamına ulaştı.

O sektörden ihracat rekoru! ABD’ye de Türkiye’den gidiyor!

Türkiye’de en önemli ihraç kalemlerinden biri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinde  2022 yılı ihracatı bir önceki yıla oranla yüzde 25,4 artışla 11,5 milyar doları buldu.

Türk halıcılardan ihracat rekoru! Tam 2 milyar 755 milyon dolar gelir!

Türk halı ihracatçıları,  açıklanan rakamlara göre ihracattan 2022 yılında 2 milyar 754 milyon 757 bin dolar gelir elde etti.

İnşaat sektöründe ihracat rekoru bekleniyor! TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesi sektörü besleyecek!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemelerinde 2022 ihracatının 35 milyar dolara ulaşmasını öngördüklerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin yeni rekoru! 3 çeyrekte 1 milyar 128 milyon 797 bin dolarlık çekici ihracatı

Çekici ihracatı 3 çeyrekte, geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 80 artış ile 1 milyar 128 milyon 797 bin dolara çıktı. Rekor senesi olan 2021 yılında Türkiye'den 1 milyar 28 milyon 981 bin dolar değerinde çekici ihracatı gerçekleştirilmişti. İşte detaylar…

Batı Akdeniz’den ihracat rekoru

Antalya, Isparta ve Burdur'u içine alan Batı Akdeniz'de yılın sekiz ayında gerçekleşen ihracat rakamı geçen senenin aynı dönemine göre % 5, 14 artış ile 1 milyar 740 milyon dolara ulaştı.

İnşaat malzemeleri ihracatında Haziran ayında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin inşaat malzemeleri sanayi ihracatı Haziran ayında 3,36 milyar dolarla tüm zamanların aylık rekorunu kırdı.

Ticaret Bakanı Pekcan açıkladı! Mart ayında ihracat rekoru kırıldı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Mart'ta dış ticaret açığımız, Mart 2020'ye göre yüzde 14.2 gibi önemli bir düşüş göstererek, 5.5 milyar dolardan 4.7 milyar dolara geriledi" ifadesini kullandı.

İnşaat malzemeleri ihracatında tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye İMSAD verilerine göre, Eylül ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20 artan inşaat malzemeleri ihracatında miktar olarak 5,65 milyon ton ile tüm zamanların rekoru kırıldı.

Yapı malzemelerinde ihracatın şampiyonu Çimsa oldu!

Sabancı Holding iştiraki Çimsa'nın 9 aylık net satış geliri 1 milyon 632 bin TL, net karını ise 139 milyon TL olarak açıkladı.

Yapı malzemelerinde ihracatın liderleri Akçansa ve Çimsa!

Akçansa ve Çimsa’nın 2019'daki ihracat performansları, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından ödüllendirildi.

Çimsa ihracat rekoru Haberi

Çimsa ihracat rekoru

Karlı ve sürdürülebilir büyüme amacıyla, çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük eden Çimsa, yılın ilk yarısında 972 milyon TL’lik net satış yaparken net karını ise 38 milyon TL’ye taşıdı. Çimsa, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını karşısında 2020 yılının ilk yarısında gerçekleştirdiği 540 milyon TL'lik ihracat cirosu ile Türkiye ekonomisine katkı sunacak.

Çimsa’nın piyasalarda yaşanan risk ve fırsatları yakın inceleme ve güçlü planlama yönetimiyle yılın ilk yarısında başarılı bir performans sergilediklerinden bahseden Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, “Çimsa olarak yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre net satışlarımızı yüzde 20 artırarak 972 milyon TL’ye çıkarırken aynı dönemde net kârımızı da yüzde 63 artarak 23 milyon TL’den 38 milyon TL seviyelerine taşıdık. Çimento ihracatımız da geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 25...