01 / 05 / 2024

çin 1130 metrelik köprü

çin 1130 metrelik köprü

Ulaşılmaz dağlara vinç ve inşaat malzemelerini taşımak zaten başlı başına bir iş. Çin başardı. Bu muazzam görüntü sadece 2 yılda ortaya çıktı. Köprü 218 milyon euroya maloldu.

Keçiören'deki dev kulenin yıkımı için 20 milyon TL gerekli!

Ankara Keçiören’de 27 milyon lira harcanarak inşa edilen ancak uçakların mania engeline takılan 144 metrelik kule, sorun oldu. Kulenin yıkılması için de 20 milyon TL gerekiyor.

Kuzey Alanya için yeni imar yolu!

Alanya Belediyesi, Kuzey Alanya’yı Büyükhasbahçe ve Mamadı üzerinden Cikcilli çevreyoluna bağlayacak 30 metrelik imar yolu için çalışmalara hız verdi.

Uludağ'ın eteklerinde yeni tünel inşaatı başladı!

Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Uludağ'ın eteklerinde inşa edilecek tünel ve viyadük için çalışmaların başladığını açıkladı. Esgin, bölgede 2 kilometrelik bir tünel çalışması ve 220 metrelik bir viyadük çalışması yapılacağını söyledi.

Kahramanmaraş Yeni Sanayi Sitesi'nin inşaatı tam gaz!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç inşaatı süren 55 metrelik bulvar ile yeni sanayi ek bölümünde incelemeler yaptı.

Çin'de 156 metrelik gökdelen internet üzerinden satılacak!

Çin'de yer alan 156 metre yüksekliğindeki bir gökdelen internet sitesi Taobao'da açık artırma usulü ile satılacak.

Çamlıca TV Radyo Kulesi inşaatında sona doğru!

Çamlıca Tepesi'nde inşaatı süren, tamamlandığında 365,5 metre olacak radyo-TV kulesinin 200 metrelik bölümü bitti.

Mamak Kayaş Aile Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Mamak’ı değiştiren dev yatırımlara imza atan Mamak Belediyesi, yeni bir aile merkezi inşa ediyor. Büyük Kayaş Mahallesi’nde yapımı devam eden ve kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan aile merkezi 1130 metrekare inşaat alanına sahip.

Kula Encekler'in altyapısı sil baştan yenilendi!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelindeki mahallelerde sağlıklı altyapılar inşa etmeye devam ediyor. MASKİ, Kula ilçesine bağlı Encekler Mahallesi’ndeki 7 bin 20 metrelik kanalizasyon ana hattı döşeme çalışmalarında sona yaklaştı

Tacikistan Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatı başladı

Tacikistan'da "yüzyılın inşaatı" olarak bilinen Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatına başlandı. Santral tamamlandığında 335 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek barajı olacak.

Erzincan Sırat on Fırat için 600 metrelik köprü inşa edilecek!

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde yürütülen "Sırat on Fırat" Projesi kapsamında inşa edilecek 600 metre uzunluğundaki ve 510 metre yüksekliğindeki asma yürüyüş köprüsü, bölgenin tanıtımına katkı sunacak.

Manisa Alaşehir'in kaderi MASKİ'yle değişiyor!

Sağlıklı altyapı sistemleri için çalışan Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Alaşehir’in Yeniköy Mahallesi’nde içme suyu çalışmalarında 4 bin 700 metrelik anahat döşemesini tamamladı.

Atina'da 170 dönümlük alana yeni bir Akropol inşa edildi!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, 170 dönümlük bir alan içinde opera ve milli kütüphane de barındıran iki modern bina, park, konser ve oyun alanları ile binaları teğet geçen 400 metrelik kanal inşa edildi

Bandırma’da davalık olan tarihi binanın yanındaki inşaat mühürlendi!

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde 110 yıllık tescilli binanın yanına yapıldığı için davalık olan inşaat, alanın dışına kaydığı için mühürlendi. Mirza, periyodik denetimler sırasında inşaatta bir metrelik yola taşma tespit edildiğini söyledi.

çin 1130 metrelik köprü Haberi

çin 1130 metrelik köprü

Ulaşılmaz dağlara vinç ve inşaat malzemelerini taşımak zaten başlı başına bir iş. Çin başardı. Bu muazzam görüntü sadece 2 yılda ortaya çıktı. Köprü 218 milyon euroya maloldu.


1130 metre uzunluğundaki Qingshui köprüsü, 406 metre ile Almanya’daki tüm yapılardan daha yüksek. Muhtemelen dünyanın en ünlü köprüsü olan San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü de 227 metre yüksekliğiyle yenilgiyi kabul ediyor. Ancak Golden Gate, 1280 metre ile köprülerin yeni yıldızından daha uzun.



Qingshui Çince ‘Berrak su’ anlamına geliyor. Çin’in güneybatısındaki Guizhou eyaletinin dağlarından doğan nehir 15 eyaletten geçiyor. Hunan eyaletindeki Biancheng’de kadınlar makul berraklıktaki Qingshui nehrinde çamaşır yıkıyor.


Dev köprünün bulunduğu Guizhou Eyaleti dağlık bir havza. Eski bir deyişe göre burada “üç adımlık düz bir arazi, yağmursuz üç gün ve üç yuanı olan kimse...