28 / 07 / 2024

çin 2013 ekonomi raporu

çin 2013 ekonomi raporu

Çin İstatistik İdaresi'nin açıkladığı verilere göre, Çin'de gayrisafi milli hasıla (GSMH) 2013'te yüzde 7,7 büyüyerek 56 trilyon 884 milyar 5 milyona (yaklaşık 9 trilyon 383 milyar ABD doları) ulaştı...

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yeni kampüsünün inşaatı başlıyor! 414 milyon TL'lik dev yatırım için düğmeye basıldı!

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Güzelbahçe’de yapım çalışmalarına başlanan yeni kampüs inşaatının ihalesi sonuçlandı. Söz konusu ihaleyi 414 milyon Türk Lirası bedel ile Antalya merkezli Simya Mimarlık Şirketi aldı.  İşte detaylar...

İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne yeni kampüs geliyor! 2 milyar TL'lik proje için son teklif tarihi 25 Mayıs!

İzmir Ticaret Odası’na bağlı olan Ekonomi Üniversitesi’nin Güzelbahçe’de inşaat çalışmalarına başlanan yeni kampüs inşaatında 2. ve önemli kademeye geçildi. Üniversite yönetimi, inşaatları yapacak olan firmalardan 25 Mayıs 2024 tarihine kadar teklifleri toplayacak.

Dolar milyarderleri listesinde sürpriz: İstanbul, Avrupa'da ilk 5'te!

Çin merkezli ekonomi platformu Hurun Report'un merakla beklenen 'Küresel Zenginler Listesi' verileri açıklandı. Söz konusu verilere göre dünyada en çok dolar milyarderi New York ve Londra'da yaşıyor. Türkiye ise bu sene ilk defa dünyada 26, Avrupa'da ise ilk 5'e girdi.

1938'de Eminönü'ne Ekonomi Saray'ı inşa edilecekmiş!

1938 yılında Ekonomi Sarayı inşası gündeme gelmiş. iktisad Vekili B. Şakir Kesebir dün de iktisadi meseleler üzerinde görüştükten sonra Ekonomi Sarayı ile ilgilenmişler.

İslam Memiş Twitter'dan uyardı: 'Sadece kendileri batmaz, sizi de batırır'

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden İslam Memiş, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla takipçilerini uyardı. Memiş'in ifadeleri, ekonomi alanında çalışanlar ve halk arasında büyük bir yankı uyandırdı. İşte detaylar...

Çin'deki emlak krizi: Ev sahipleri ve uluslararası ekonomi ne durumda?

Çin'deki birçok insan, ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden bazıları tarafından sunulan ön satış fırsatları aracılığıyla, hala inşa edilmemiş konutları satın almak için ipotekli borçlanma yolunu tercih etti. Ancak, bu şirketlerin karşılaştığı borç sorunları, uluslararası ekonomi için endişe kaynağ

Borsada ‘Mehmet Şimşek’ coşkusu! Endeks yeniden 5 bin puanı aştı! İşte en çok kazandıran hisseler!

Yeni kabine heyecanı ve Mehmet Şimşek’in yeniden ekonomi yönetimine geçeceğine ilişkin haberler borsayı coşturdu. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yüzde 3’ün üzerinde kazançla uzun bir aranın ardından yeniden 5 bin puanın üzerine tırmandı.

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Mercedes-Benz GLA 200’ün fiyat listesini görenler şok oldu! İşte 26 Eylül 2022 fiyat listesi...

Dünya’nın en büyük premium otomobil üreticisi Mercedes-Benz’in 2013 yılından bu yana ürettiği lüks SUV modeli GLA'nın fiyat listesi yayımlandı. İşte, Mercedes-Benz GLA’nın 26 Eylül 2022 fiyat listesi…

Ekonomi dünyasını yasa boğan ölüm

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Gazi Erçel vefat etti. Erçel'in vefatı ekonomi camiasında da derin bir üzüntü yarattı.

Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaatı başladı! 

Kazakistan ve Özbekistan sınırında yapılacak Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaat çalışmaları başladı. 

Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ekonomi politikası uluslararası yatırımcılar için fırsatlar sunuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda ekonomiye ilişkin açıklamaları ve yeni ekonomi politikasını içeren mesajları uluslararası yatırımcılar için fırsatlar sunuyor.

Berat Albayrak: Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi. Tüketici güveni yüzde 3,2 artarak 82 oldu.Yılı tahminlerden iyi noktada tamamlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

çin 2013 ekonomi raporu Haberi

çin 2013 ekonomi raporu

ÇİN ekonomisinin 2013'te bir önceki yıla oranla yüzde 7,7 büyüdüğü bildirildi. Çin İstatistik İdaresi'nin açıkladığı verilere göre, Çin'de gayrisafi milli hasıla (GSMH) 2013'te yüzde 7,7 büyüyerek 56 trilyon 884 milyar 5 milyona (yaklaşık 9 trilyon 383 milyar ABD doları) ulaştı. 


Ülke ekonomisinin geçen yıl, 2012'nin aynı dönemlerine oranla ilk çeyrekte yüzde 7,7, ikinci çeyrekte yüzde 7,5, üçüncü çeyrekte yüzde 7,8 ve son çeyrekte ise yüzde 7,7'lik büyüme kaydettiği belirtildi. Yüksek ölçekli sanayi büyümesinin yüzde 9,7 olduğu Çin'de, gayrimenkul yatırım değerleri yüzde 19,6 oranında artarken inşaat sektörü de yüzde 19,8 büyüdü. 

Toplam ithalat ve ihracat değeri yüzde 7,6 artarak 4 trilyon 160 milyar 300 milyon doları buldu. 


Ülkede kentlerdeki kişi başına düşen yıllık gelir 2013'te 29 bin 547 yuana (yaklaşık 4 bin 873...