02 / 05 / 2024

Çin 5 yılda 50 havaalanı inşa edecek

Çin 5 yılda 50 havaalanı inşa edecek

Dünyanın en büyük ekonomisi Çin önümüzdeki 5 yıl içerisinde 50 havaalanı inşa etmek üzere harekete geçti. Çin Ulaştırma Bakanı Yang Chuantan, bu havaalanlarının ülkenin görece az gelişmiş orta ve batı kesimlerinde inşa edileceğini belirtti.

Bist Temettü 25 Endeksi’ndeki şirketler son 5 yılda kaç kere temüttü ödedi?

Borsada işlem gören bir şirketin temettü ödemesi yatırımcıların birçoğu için tercih nedeni. Peki Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler son 5 yılda kaç kere temettü ödedi?  

Borsa İstanbul'da son 5 yılda getirisi yüzde 1000'in üzerinde olan şirketler!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Borsa İstanbul'da son 5 yılda getirisi yüzde 1000'in üzerinde olan şirketleri açıkladı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

İnşaat malzemelerindeki artış ihaleleri vurdu! 63 milyonluk ihale 5 yılda 719 milyon liraya çıktı!

Türkiye'de artan inşaat malzemelerindeki artış geçmiş dönemde başlayan inşaat çalışmalarına büyük darbe vurdu. 2018'de 63 milyona ihale edilen Artvin’deki öğrenci yurdunun maliyeti 5 yılda 719 milyon liraya yükseldi. 

İzmir'in kentsel dönüşümü Türkiye'ye örnek olacaktı: 4.5 yılda sadece 930 konut teslim edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, seçim öncesi İzmir'de 33 bin konutu dönüştüreceğini vaat etmişti. Ancak geçen 4,5 yılda bunun sadece 930 adedini teslim edebildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

İstanbul’da tüm yapılar sürekli mercek altında olacak! 5 yılda bir kontrol şartı geliyor

İstanbul’un depreme hazır hale getirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmalara hız verdi. İmar yönetmeliğinde yapılması planlanan değişiklikle binalar sıkı kontrol altında olacak ve 5 yılda bir kontrolü sağlanacak.

Kalamış Yapı 5 yılda 5 bin konut satışı hedefliyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. 19 senedir son dönemlerde sık sık gündeme gelen inşaat sektöründe önemli projeler hayata geçiren Kalamış Yapı,  5 yılda 5 bin konut satışı hedefliyor. 

Murat Kurum: 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştürüyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm, diyoruz. Her yıl 300 bin olmak üzere 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştürmek için canla başla çalışıyoruz." diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

100 bin sosyal konutu projesi 1-1,5 yılda teslim edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 bin sosyal konutu projesinde inşaat sürecine başlanacağını, konutların 1-1,5 yılda teslim edileceğini açıkladı.

Türkiye'de son 5 yılda konut arzı arttı!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Cushman & Wakefield "Türkiye Pazar Analizleri 2019 Birinci Çeyrek" raporunu değerlendirdi. Dövizle kiralama döneminin sona erdiğini söyleyen Taş, ''Türkiye'de son 5 yılda konut arzı arttı'' dedi.

Konya OSB'de 5 yılda 109 fabrika açıldı!

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, "Tahsise açtığımız organize sanayi bölgesindeki 4'üncü ve 5'inci kısım genişleme alanında, son 5 yılda 109 yeni fabrika üretime geçti'' diye konuştu.

Samsun İlkadım'a 5 yılda 255 milyon liralık yatırım!

Yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlatan Cumhur İttifakı AK Parti Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, belediye olarak 5 yılda 255 milyon yatırım yaptıkları hizmetleri anlattı.

Çin 5 yılda 50 havaalanı inşa edecek Haberi

Çin 5 yılda 50 havaalanı inşa edecek

Çin Ulaştırma Bakanı Yang Chuantan, 13'üncü 5 yıllık kalkınma planı çerçevesinde 2016-2020 döneminde 50 yeni havaalanı inşa edeceklerini söyledi. 


Yang yaptığı açıklamada bu havaalanlarının ülkenin görece az gelişmiş orta ve batı kesimlerinde inşaa edileceğini belirtti. 


13'üncü 5 yıllık kalkınma planında yüksek hızlı demiryolu ağının 11 bin km artırılarak 30 bin kilometreye çıkarılması da var. 2016 yılında demiryolu inşaatları için 800 milyar yuan harcanacak. 


Öte yandan Çin Halk Cumhuriyeti'nin Başbakanı Li Kıçiang dün sunduğu rapora göre, ülkede altyapı yatırımları yüzde 10,5 artırılacak. Çin'de, ekonomik büyümenin yavaşlamasını önlemek amacıyla 2016'da yol yatırımlarına 375 milyar dolar...