20 / 05 / 2024

Çin arabaları yutan otobüs

Çin arabaları yutan otobüs

Çin 1,5 milyara yakın nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesi. Hal böyle olunca trafik de bu durumla paralellik gösteriyor. Çin'de trafik çilesi arttıkça çözümleri bulmak da zorlaşıyor ve nihayetinde karşımıza ilginç çözümler çıkıyor.

Araba fiyatları düşüte! Bu arabaların fiyatları 200 bin TL’nin altına indi! 

Araba almak isteyen ve birikmiş parası olmadığı için alamayan vatandaşlara müjde. Piyasadaki bazı araba fiyatları dibi gördü. Pandemi sonrasında hızlı bir artışa geçen araba fiyatları bu kez en düşük rakamlarla satışa çıktı. 200 bin TL’nin altındaki arabalar.

Uçan arabalar geliyor! İşte üretimine başlanacak olan ilk uçan araba...

Japon otomobil devi Suzuki, ile SkyDrive Inc arasında "uçan arabalar" yapmak için anlaşma imzalandı. Buna göre dikey kalkış ve iniş (eVTOL) tipinde bir uçak üretimine başlanacak ve aracın bir pilot ve iki yolcu taşıma kapasitesi bulunacak. İşte uçan arabanın detayları...

Apple'da sular durulmuyor! Şimdi de eski çalışanı teknoloji çalmaya çalışmak ve Çin'e kaçmakla suçladı

ABD Adalet Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, eski bir Apple Inc mühendisini şirketin sürücüsüz arabalar da dahil olmak üzere otonom sistemlerle ilgili teknolojisini çalmaya çalışmak ve ardından Çin'e kaçmakla suçladığını söyledi.

Zamlar geldikçe arabaların kaçınılmazı oldu! Atiker LPG 29 Ekim 2022 fiyat listesi

Benzine gelen zamlarla birlikte vatandaşlar anahtar çevirmeye korkarken piyasada LPG’li araç sayısında da büyük artış yaşanmaya devam ediyor. Araç sahipleri altlarındaki arabalarına LPG taktırmak için güncel LPG fiyat listelerini arıyor.

Anahtarları geride bırakan Ruslar ev ve arabalarını yok pahasına satıyor

Seferberlik ilanından sonra ülkelerini hızla terk etmeye başlayan Rusya vatandaşları ev ve arabalarını bir an önce nakde çevirmek için zarar etmeyi göze alıyor.

Arsa parasını yutan ATM’ye keserle saldırdı!

Beylikdüzü’nde bir kişi vatandaş almak için yatırdığı kapora parasını yutan ATM’ye keserle saldırdı.

1952 yılında Belediye, atlı arabaların trafikten kaldırılmasını düşünüyormuş!

1952 yılında Belediye, İstanbul trafiğini rahatlatmak için atlı arabaların kaldırılmasını lüzumlu görüyormuş. Atlı arabasıyla geçimini sağlayan yüzlerce insanı da mağdur etmemek için bu insanları kredi yoluyla kamyon sahibi yapılması düşünülüyormuş.

Üsküdar'da heyelana rağmen belediye inşaata devam ediyor!

Üsküdar Belediyesi, iki gecekonduyu yutan heyelanın ardından tehlike sürmesine rağmen inşaatı durdurmadı. Çevredeki evler boşaltıldı. Heyelanla birlikte güvenlik sebebi ile boşaltılan binalara girişe izin verilmiyor.

Bursa 'Tofaş Fen Lisesi' için protokol imzalandı!

Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları A.Ş Üst Yöneticisi (CEO) Kamil Başaran, "Ürettiğimiz arabalar gibi, sosyal sorumluluk kapsamında gençleri de yetiştirmek için, yeni gençleri ön plana çıkarmak ve onlara bir sürü fırsat vermek istiyoruz" dedi...

Silivri Selimpaşa'yı yutan Kocadere'nin ıslahı için karar!

Silivri'deki selde Dila'yı yutan Kocadere'nin ıslahı için Bakanlar Kurulu'ndan acele kamulaştırma kararı çıktı. Islah yıl sonuna kadar bitecek, başka Dila'lar ölmeyecek...

Tasarım ödüllü Brener'in projesi uluslararası arenada

Brener Concept adıyla 1998 yılından itibaren iç mimari ve proje uygulama hizmetleri vererek sektöre adım atan Brener Yapı& Mimarlık,inşaat sektöründeki tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.

Bosch'tan pratik ve hassas çalışmalar için yeni planya: PHO 3100

Bosch Elektrikli El Aletleri amatör kullanıcıları için yeni bir planya geliştirdi. PHO 3100, ufak tamirat işlerini kendisi yapmayı tercih eden kullanıcılar için yeni bir seçenek sunuyor.

Küresel kriz inşaatı vurdu, projeler durdu

İnşaat firmaları da küresel piyasalarda yaşanan sıkıntıdan nasibini aldı. Firmalar satış yapamaz oldu; inşaatlardan artık çekiç sesi yükselmiyor.

Çin arabaları yutan otobüs Haberi

Çin arabaları yutan otobüs

Çin 1,5 milyara yakın nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesi. Hal böyle olunca trafik de bu durumla paralellik gösteriyor. Çin'de trafik çilesi arttıkça çözümleri bulmak da zorlaşıyor ve nihayetinde karşımıza ilginç çözümler çıkıyor.


1) Arabaları yutacakmış gibi ilerleyen bu uzayçağı canavarı görünümündeki makina aslında hepimizin bildiği otobüs.



2) Belli ki; madem arabalar ancak yollarda gidebiliyor ve bu yollar trafikten dolayı kilitleniyor, biz de yolları daha zekice kullanır onların üstünden geçeriz demiş Çin'liler.



3) Arabaları yuta yuta ilerleyen otobüsler aslında o kadar da korkutucu değil. Hatta izledikçe sevimlileşiyorlar bile...



4) E bu kadar yüksekten giden otobüse nasıl binilip otobüsten nasıl inilir diyenlerimiz olmuştur. Bizim düşündüğümüzü Çin'li mühendisler de düşünmüş olacak ki aşağıdaki gibi otobüs duraklarını da düşünüp halletmişler.