06 / 05 / 2024

çin binaları

çin binaları

Çin'in Liaocheng şehrinde inşa edilen bir bina grubunun sosyal medyada paylaşılan fotoğrafları şaşkınlık yarattı. Binaların 10.katında iki uçtaki penceleri birbirine bağlayan güvenlik bariyersiz merdivenleri görenler, bu yapıya bir anlam veremedi.

Çin'de 3D yazıcı ile depreme dayanıklı villa yapıldı!

Çinli inşaat şirketi ZhuoDa, 3D yazıcı teknolojisi ile 3 saat içerisinde iki katlı bir villa yaptı. Villa, LEGO parçaları gibi birbirine monte edilen 3D baskılı 6 temel modül üzerine inşa edildi.

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Geleceğin binaları için yeni yapım teknikleri geliştirilmeli!

Türkiye'de yapı stokunun çevre duyarlılığı konusunda gelişimine katkı sağlamak için düzenlenen Yeşil Rapido 2021’in ilk oturumu online olarak gerçekleştirildi. Toplantıda bina inşaatlarında yapım tekniklerinin önemi tartışıldı.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

Hasarlı binaların çoğu 1998'den önce inşa edildi!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, 30 Ekim İzmir depremine ilişkin rapor yayınladı. Raporda depremde hasar gören binaların çoğunun 1998'den önce inşa edildiği belirtildi. 

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş binalar mecliste!

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş olan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı önerisi!

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı alınması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tamamlanamayan ve inşaatı devam eden okul binaları TBMM'de!

Türkiye genelinde taahhüt edilen süre içinde tamamlanmamış ve inşaatı devam eden okul binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Turan Hançerli: Avcılar'ın yapı stoku yenilenmeli!

Avcılar'ın yapı stokunun eski olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Turan Hançerli, olası bir depreme hazırlıklı olmak için binaların güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

CHP çürük binalar için TBMM'yi acil toplantıya çağırdı!

İzmir Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan çürük binaların onlarca kişiye mezar olması, gözleri İstanbul başta olmak üzere diğer riskli bölgelere çevirdi. CHP, çürük binalar konusunda sonuç alıcı adımlar için Meclis’i acil toplantıya davet etti.

İstanbul’daki riskli binaların yenilenmesi için 39 yıl gerekiyor!

30 Ekim tarihinde yaşanan İzmir depremi tüm Türkiye’yi yasa boğarken, depreme yönelik tedbir alınmadan inşa edilen binaları da yeniden gündeme getirdi.

Doğan Perinçek: Binalar için yanlış zemin tercih edildi!

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek, İzmir'de bulunan binaların yanlış zemine inşa edildiğini dile getirdi. 

İzmir'in röntgeni çekilecek, hasarlı binalar tespit edilecek!

 İzmir'de 150 mühendis, şehrin röntgenini çekmek için çalışmalara başladı.  İl genelinde konut, yurt, okul, hastane gibi binlerce bina incelenerek, yıkılması gereken binalar tespit edilecek.

çin binaları Haberi

çin binaları

Çin'in Liaocheng şehrinde inşa edilen bir bina grubunun sosyal medyada paylaşılan fotoğrafları şaşkınlık yarattı. Binaların 10.katında iki uçtaki penceleri birbirine bağlayan güvenlik bariyersiz merpenleri görenler, bu yapıya bir anlam veremedi. Bazıları bu yapının yangın merpeni bazıları ise tüm apartman sakinlerine açık bir balkon haline getirilebileceğini yazdı. Şirket bir açıklama...