10 / 05 / 2024

Çin borsası

Çin borsası

Artan enflasyon oranları, doların değer kazanması , Çin borsalarına olan güvenin sarsılması, küresel piyasalara olumsuz bir havanın hakim olmasını sağlıyor. Ülkeler faiz arttırmaya giderken BİST100 endeksi her geçen gün değer kazanıyor. İşte detaylar.

Binance için Avrupa'da dikkat çeken gelişme!

Borsanın euro işlemleri için mevcut bankacılık ortağı olan Paysafe Payment Solutions Ltd, 25 Eylül tarihinden itibaren kripto para borsasını desteklemeyi bırakacağını açıkladı.

SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti!

Paylaşılan detaylara göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dava açtığı kripto para borsası Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye'de!

Arnavutluk Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye'ye iadesine karar verilen kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, İstanbul'a getirildi.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer yarın Türkiye'ye getirilecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Arnavutluk'un Türkiye'ye iadesine karar verdiği kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, yarın Türkiye'ye getiriliyor.

Dev kripto borsasında kritik gelişme! Binance’e ambargo uyguluyor!

Dev kripto borsasında kritik gelişme yaşandı. Coinbase, Binance'in kendi stablecoin'ini askıya aldı. Coinbase, BUSD alım-satım çiftini listelemeyi bıraktı. İşte haberin detayları…

Türk fındığı için tanıtım atağı! Hedefte 15 yeni ülke var!

Dünyada kalitesiyle birinci sırada yer alan Türk fındığı için yeni bir tanıtım atağının startı verildi. Buna göre, hazırlanan  Giresun Ticaret Borsasınca hazırlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi kapsamında hedef pazarlar arasına 15 yeni ülkeyi dahil etme

FTX`in avukatlarından 5 milyar dolar açıklaması!

Kripto para borsası FTX'in avukatları, şirketin nakit ve dijital olmak üzere 5 milyar doların üzerinde likit varlığının geri alındığını bildirdi.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye’ye iadesine onay verildi!

Arnavutluk'taki Dıraç Temyiz Mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin karara onay verdi.

Kripto para borsasında büyük kriz! İflas işlemleri resmen başladı

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, FTX'teki erimenin tam etkisinin henüz hissedilmediğini ifade ederek, "kademeli" kripto krizi konusunda kullanıcılara uyarıda bulundu. FTX'ten bugün yapılan açıklamada ise şirketin ABD’de iflas süreci başlattı

Thodex vurgununda flaş gelişme! Fatih Özer'in iade süreciyle ilgili duruşma yine ertelendi!

Arnavutluk'ta 30 Ağustos 2022 tarihinde gözaltına alınan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade süreci ile ilgili duruşması 14 Kasım tarihine ertelendi.

Kripto para borsasında flaş gelişme! Binance, rakibi FTX'i satın alıyor

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance’in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, işlem hacmi bakımından en büyük üçüncü kripto borsası FTX’i satın almayı planladıklarını duyurdu.

Thodex vurgununda yeni gelişme! Fatih Özer'in iade süreciyle ilgili duruşma 1 Kasım'a ertelendi!

Arnavutluk'ta 30 Ağustos tarihinde gözaltına alınan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade süreci ile ilgili duruşması 1 Kasım 2022 tarihine ertelendi.

THY New York borsasında açılış zilini çaldı!

Türk Hava Yolları (THY), New York Menkul Kıymetler Borsası'nın dünyanın en önemli simgelerinden biri olan Empire State Binası'na yükselişi için düzenlediği etkinlikte açılış zilini çaldı.

Çin borsası Haberi

Çin borsası

ABD Merkez Bankası FED, geçen hafta yayınladığı raporda enflasyonun büyük oranda düşene kadar faiz arttırmaya devam edeceklerini bildirirken, bu para politikasının bazı risklere işaret etmesi kafalarda soru işaretlerine sebep oldu.

Geçen haftalarda piyasalarda satış ağırlıklı bir seyir izlerken, yatırımcının gözü, FED yetkililerin bu hafta yapacağı açıklamada. Perşembe günü başlayacak olan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu ikinci gününde Fed Başkanı Jerome Powell’u ağırlayacak. Powel’ın konuşmasında vereceği mesajlar ise büyük önem taşıyor.

Geçen hafta New York borsasında düşüş yaşanırken, Dow Jones endeksi yüzde 0,86 , S&P 500 endeksi yüzde 1,29 ve Nasdaq endeksi yüzde 2,01 geriledi. ABD piyasalarında belirsizlik devam ederken, dolar endeksi ise 108,3 ile 15 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Bu hafta piyasaların takip ettiği bir diğer önemli haberi...