04 / 05 / 2024

çin depremleri

çin depremleri

Çin'in güneybatısındaki Guicou eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Çin Deprem Ağları Merkezi, sarsıntının merkez üssünü eyaletin Cienhı bölgesi olarak açıkladı...

Çin'de 5 büyüklüğünde deprem!

Çin' in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çin Deprem Ağları Merkezi, sarsıntının merkez üssünü eyaletin Lışan kentinin Cinhoukı bölgesi olarak bildirdi.

Çin'de 5.9 şiddetinde deprem oldu!

Resmi Şinhua ajansının haberine göre, deprem Pu’er şehrinin Jinggu kasabasında yerin 10 kilometre altında gerçekleşti. Deprem esnasında bir erkek çocuğun evlerinin duvarının yıkılması sonucu yaşamını yitirdiği kaydedildi

Çin'de 6,3 büyüklüğünde deprem!

Çin 'in güneybatısında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerel saatle 16.55 'te meydana geldiği belirtildi. Sarsıntı yerin 18 kilometre altında olduğu kaydedildi.

Çin'de 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Çin'in güneybatısında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 6,3 büyüklüğündeki depremde can kaybı ya da hasar konusunda henüz bilgi yok.Depremin can ya da mal kaybına yol açıp açmadığıyla ilgili henüz bilgi bulunmuyor.

Çin'de 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Çin Ulusal Deprem İzleme Ajansı ise depremin büyüklüğünü 6,6 olarak açıkladı ve 5 kilometre derinlikte meydana gelen depremin ardından artçı sarsıntılar olduğunu da vurguladı.

Çin'de deprem meydana geldi!

Çin'in güneyindeki Yünnan eyaletinin Yongşan şehrinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremde 20 kişinin yaralandığı bildirildi. 3 Ağustos'ta meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde 600'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Çin'deki depremde ölü sayısı 381'e yükseldi!

Çin'in güneybatısındaki Yünnan eyaletinin Caotong kentinde dün meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 381'e yükseldiği bildirildi.Deprem bölgesinde 12 bin evin yıkıldığı, 30 bin evin zarar gördüğü açıklandı.

Çin'de 5,1 büyüklüğünde deprem!

Çin'in kuzeybatısında yer alan Sincan Uygur Özerk Bölgesi' nde bulunan Makit kentinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının can ve mal kaybına neden olmadığı belirtildi.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem!

Çin'in kuzeybatısında yer alan Sincan Uygur Özerk Bölgesi' nde bulunan Makit kentinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının can ve mal kaybına neden olmadığı belirtildi.

Çin'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Çin'in doğusundaki Hubey eyaletinin Zıgui kasabasında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. "Üç Boğaz Barajının" depremden etkilenmediği, su seviyesinin normal olduğu ve baraj etrafında heyelan görülmediği kaydedildi.

Tokat depremleri yürekleri ağza getirdi, inşaat mühendisinden sektöre çok ciddi bir düzenleme getirilmeli önerisi geldi!

Tokat'ta son 20 saat içinde tam 46 sarsıntı meydana gelirken, Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda inşaat sektörüne çok ciddi bir düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi, depremde 8 saniyede yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremleri büyük yıkıma neden oldu. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi depremde sadece 8 saniyede yıkıldı.

İnşaat halindeki emniyet binası için 'orta hasarlı' denilerek yıkım kararı verildi!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nün kaba inşaat halindeki yeni hizmet binasının 6 Şubat depremleri sonrası ‘orta hasarlı’ denilerek yıkılması Meclis gündemine taşındı.

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

11 kentin yeniden inşası bakın kaç yıl sürecek? Uzman isim acı senaryoyu çizdi!

Kahramanmaraş merkezli depremleri değerlendiren acil durum planlaması ve yönetimi profesörü olan Prof. David Alexander, Türkiye'deki yeniden inşa çalışmalarının ne kadar süreceğini açıkladı. İşte detaylar!

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

Düzce'de prefabrike yapılar için yıkım kararı alındı!

1999 depremleri sonrasında, ruhsatsız ve geçici olarak yapılan prefabrike yapılar için yıkım kararı alındı. Söz konusu yapıların kaldırılmasına yönelik İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapı sahiplerine tebligatların yapıldığı bildirildi

Deprem sonrası Van'a 23 bin konut inşa edildi!

Van depremleri sonrasında bölgede yaklaşık 23 bin konut ve 2 bin 325 ahır inşa edildi, tüm iyileştirmelere ilişkin yapılan harcama 5 milyar 225 milyon 809 bin 743 lirayı buldu.

Gül, Cargill'in önünü açan yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin 19 Şubat 2007'de yürürlülüğünü durdurduğu, tarım arazileri üzerine yasadışı tesis kurduğu için faaliyetlerine son verilen şirketlere getirilen affın süresini uzatan kanunu onayladı. Böylece yıllardır bu ka

Konut ve inşaat alarm veriyor

Finans Enstitüsü Direktörü İktisatçı Cemil Ertem, küresel daralmanın sonuçlarını Türkiye'nin 2008'in son çeyreğinde çok keskin olarak göreceğini söyledi.

Dünyanın en uzun gökdeleni 10 milyar dolara inşa ediliyor

Dünyanın en zengin 16'ncı kişisi olan Suudi Arabistan Prensi el Velid Bin Talal, dünyanın en uzun gökdelenenini inşa ettiriyor.

Tasarım ödüllü Brener'in projesi uluslararası arenada

Brener Concept adıyla 1998 yılından itibaren iç mimari ve proje uygulama hizmetleri vererek sektöre adım atan Brener Yapı& Mimarlık,inşaat sektöründeki tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.

Bosch'tan pratik ve hassas çalışmalar için yeni planya: PHO 3100

Bosch Elektrikli El Aletleri amatör kullanıcıları için yeni bir planya geliştirdi. PHO 3100, ufak tamirat işlerini kendisi yapmayı tercih eden kullanıcılar için yeni bir seçenek sunuyor.

çin depremleri Haberi

çin depremleri

Çin'in güneybatısındaki Guicou eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.


Çin Deprem Ağları Merkezi, sarsıntının merkez üssünü eyaletin Cienhı bölgesi olarak açıkladı.


Depremin yerin 7 kilometre altında gerçekleştiği...