21 / 05 / 2024

çin dijital para

çin dijital para

Çin Merkez Bankası'nın yeni geliştirdiği dijital para biriminin pilot programlar kapsamında para transferlerinde kullanılmaya başlandığı aktarıldı.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar evden çıkmak için para istiyorlar!

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan çeşitli sıkıntılar ve anlaşmazlıklar giderek artıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon bu sıkıntılara yenilerinin de eklenmesine neden oluyor. Bu süreçte, kiracılar evden çıkmak için ev sahipleri ile para pazarlığı yapmaya başladıkları konuşuluyor.

Gelir İdaresi açıkladı! Kira tespiti için Dijital Vergi Dairesi'nden form doldurmak yeterli olacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracıların Dijital Vergi Dairesi üzerinden Kira Bildirim Formu'nu doldurması için çağrı yaptı. İşte o paylaşım...

2023 yılında 100 TL'lik deprem vergisinin 73 TL'si harcandı!

Deprem yaralarının sarılması kapsamında 2023 yılında yapılan ek bütçe düzenlemesi ile, önemli bölümü KDV ve ÖTV olmak üzere 1 trilyon 301 milyar liralık ek tahsilat yapıldığı kaydedildi. Ek bütçe ve bağışlar dahil deprem için toplanan para miktarı 1.5 trilyon liraya kadar yaklaştı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm için ne kadar para gerekiyor? Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı!

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerinden sonra kentsel dönüşüm konusu da milyonlarca kişinin gündeminde yer alırken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul'da kentsel dönüşüm için ne kadar para gerektiğini açıkladı...

Restoran ve kafeler fiyat tarifelerini duyurmak için dijital panolar kullanabilecekler

Ticaret Bakanlığı, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren zorunlu hale getirilen kafe ve restoran gibi gıda işletmelerinin önüne fiyat tarifesi konulması uygulaması doğrultusunda dijital ve elektronik panoların da kullanılabileceğini açıkladı.

Eczacıbaşı'nın kasasına Ayazağa'dan ilk para 2025'in ikinci yarısında girecek! 

Artaş İnşaat'ın Eczacıbaşı'nın Ayazağa arazisinde hayata geçireceği proje ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Söz konusu projeden, Eczacıbaşı'nın kasasına ilk para 2025'in ikinci yarısında girecek. İşte ayrıntılar...

Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?

19,6 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından 'Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?' sorusunu yöneltti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Dijital TL için ilk resmi tarih verildi! Merkez Bankası Başkanı Erkan resmen duyurdu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, dijital para çalışmalarına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erkan, birinci faz çalışmaları raporunun yıl sonuna kadar yayımlanmasını öngördüklerini ifade ederek, çalışmaların hangi aşamalardan geçileceğini paylaştı.

Yastık altında para tutanlar için flaş açıklama! Hesaplara her ay 7 bin 613 TL yatırılacak!

Yastık altında para tutanlar için flaş bir son dakika açıklaması geldi. Verilen detaylara göre, hesaplara her ay 7 bin 613 TL yatırılacak. Bu paraları sakın kaçırmayın...

Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak ‘dijital para’ açıklaması! ‘Kritik dönüm noktasındayız!’

TCMB Başkanı Erkan, merkez bankalarının dijital paralarına (Merkez Bankası Dijital Parası-MBDP) yönelik açıklama yaptı. Erkan, "Güvenli ve dayanıklı MBDP sistemlerinin oluşturulmasında BIS'in rolü ve İİT iş birliğinin kilit önemde olduğu kritik dönüm noktasındayız” ifadelerini kullandı.

130'dan fazla ülke dijital para birimini çıkarmak için çalışıyor!

Bitcoin gibi kripto paraların finansal istikrara yönelik olası risklerine karşı alternatif araçlara dönük araştırmalar yoğunlaşırken, merkez bankalarının kendi dijital para birimlerini çıkarma çalışmaları dünya genelinde hız kazanıyor.

Fed yetkilisinden dijital para mesajı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Fed'in kendi dijital para birimini çıkarılmasıyla ilgili olarak "şu an için oldukça uzak" olduklarını ve bu konuda ABD Kongresi'nin yetkilendirmesine ihtiyaç duyduklarını açıkladı. İşte detaylar...

Kripto para piyasasında neler oluyor? Son dakika gelişmeleri için hemen bakın!

ABD'de federal mahkeme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararını bozdu. Bu karar kripto para piyasasında doping etkisi yaptı.

çin dijital para Haberi

çin dijital para

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fan Yifey, Dünya Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Birliğinin SIBOS Konferası'nda yaptığı konuşmada, son bir yılda dijital para birimiyle 1,1 milyar yuan (162 milyon dolar) değerinde 3 milyon 130 bin para transferi yapıldığını belirtti.

Fan, yeni dijital para biriminin Şiongan ve Şıncın gibi büyük kentlerde test edildiğini, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları sırasında da bir pilot programın yürütülmesinin planlandığını ifade etti.

Sputniknews'in farklı kaynaklardan derlediği habere göre; pilot programlarda dijital para biriminin 113 bin 300 kişisel ve 8 bin 800 kurumsal dijital hesap sahibi tarafından kullanıldığını aktaran Fan, "Merkez Bankası, dijital yuanı geleceğin önemli bir mali altyapısı olarak görmektedir" dedi.

Çin yönetimi, 'e-yuan' olarak da adlandırılan "Dijital Para Birimi/Elektronik Ödeme" (DC/EP) sistemiyle dünyada bu alanda öncü olmayı hedefliyor.

Çin Merkez Bankası, daha...