15 / 05 / 2024

Çin kaşgar kentsel dönüşümü

Çin kaşgar kentsel dönüşümü

Çin, kentsel dönüşüm bahanesiyle Türk-İslam tarihi açısından büyük öneme sahip olan tarihi Kaşgar kentini yıkmaya hazırlanıyor. Bu süreçte şimdiye derece 65 bin ev yıkıldı.

Zamlı emekli bayram ikramiyesi için geri sayım başladı! SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen zamlı emekli bayram ikramiyesi için geri sayım başladı. Peki emekli ikramiyeleri ne zaman yatırılacak? Emekli ikramiyeleri için kaç gün kaldı? SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri hemen bakın...

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

iPhone 14 Pro Max fiyatı ikiye katlandı: Asgari ücretlinin iPhone 14 Pro max almak için kaç saat çalışması gerekiyor?

Apple'ın en yeni modeli iPhone 14 Pro Max'in fiyatı son üç haftada neredeyse ikiye katlandı. Peki, asgari ücretli birinin iPhone 14 Pro max almak için kaç saat çalışması gerekiyor? İşte ayrınıtlar...

İslam Memiş gram altın için kaçınılmaz son dedi! Peş peşe rakam verdi! Bakmayan bin pişman olacak!

Altın ve piyasa analisti İslam Memiş, gram altın için kaçınılmaz son dediği rakamı açıkladı. Bakmayan çok pişman olacak! 

Çocuklar ailelerini ŞOK'a götürüyor! Karne hediyesi için kaçırılmaz ürünlerde fiyatlar kırıldı: Bilgisayardan tablete, oyuncaktan kulaklıklara süper indirim başladı!

ŞOK, aktüel kataloglarında öğrenciler için bilgisayar hediye olarak sunuluyor. Ayrıca, ŞOK'ta indirimli ürünler de mevcut. Bu indirimli ürünleri kaçırmamak için dikkatli olun.

Bu iş fırsatı kaçmaz! Başvurular için tarih belli oldu, memur alımı yapılıyor

Devlet memuru olmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat bir tık uzağında. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yapılacak 350 devlet memuru alımı için başvuru şartları ve adaylarda aranan nitelikler netleşti...

Malulen emekli olmak için kaç gün lazım 2022?

Malulen emekli nasıl olunur, Malulen emeklilik şartları nedir, Malulen emekli olmak için kaç gün lazım 2022? bu ve benzeri sorular sık sık sorulmaktadır. İşte malulen emekliliğe dair merak edilen detaylar!

Bir asgari ücretli ev alabilmek için kaç yıl çalışmalı? 2+1 evlerin fiyatları ne kadar yükseldi? Ev alacaklar dikkat!

BETAM, asgari ücretlinin 2+1, 90 metrekarelik bir ev sahibi olabilmesi için birikim yapması gereken süreyi belirledi. Peki asgari ücret ile kaç yılda konut sahibi olunur? Konut fiyatlarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Asgari ücretliler 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmalı? Ev alacaklar dikkat!

Bir asgari ücretli çalışanın 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmadı gerektiği merak ediliyor. Peki asgari ücretli bir çalışan 75 metrekarelik bir ev almak için kaç ay çalışmalı? Asgari ücretli çalışanın bir ev alması için gerekli süre son 13 senede nasıl değişti? İşte ayrıntılar...

PlayStation için kaçırılmaz kampanya! Artık bedava

Sony, PlayStation için kaçırılmaz bir fırsat başlattı. İlk defa üye olan kullanıcılar PlayStation Plus aboneliklerini 7 gün boyunca ücretsiz kullanabilecek.

Emekli olmak için kaç gün gerekli 2022?

Emekli olma hayali her çalışanın aklının bir köşesinde durur. Peki emekli olmak için kaç gün gereklidir? İşte emeklilikle ilgili detaylar!

Çin kaşgar kentsel dönüşümü Haberi

Çin kaşgar kentsel dönüşümü

Sözde kentsel inkılap kapsamındaki icraat süresince Kaşgar sokaklarında katabolizma ekipleri ve buldozerler on paralık kem olmadı. İpek Yolu’nun ehemmiyetli çat noktası bulunan Kaşgar şehrinin Eski kent bölümü dozerlerle yıkıldı. Bu süreçte şimdiye derece 65 bin ev yıkıldı. 220 bin Türk yerlerinden huruç ettirildi. Yüzlerce tarihi bina bulunmayan edildi. Çinli yetkililer ise dönüşümün tarihi dokuya sadakatli kalınarak yapıldığını savunsa da yaşadıkları yerlerden gücün uzaklaştırılan Türkler bahis konusu projenin Çin’in dünkü birlikte aldatmacası bulunduğunu vurguluyor.


Komünist Çin devletinin Doğu Türkistanlı Müslümanlara uyguladığı kırım ve gadirlik politikaları bitmeme ederken demin de bu alanda mevcut tarihi Kaşgar kentini bulunmayan ediyor. 


SÖZDE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Türk-İslam tarihi açısından şişman ciddiyete cemaat kentin bulunmayan edilmesinin peşinde yatan faktör ise, Doğu Türkistanlıların kültürleri, tarihi ve İslam ile bağlarını ağız ağıza...