02 / 07 / 2024

Çin kopya kentler

Çin kopya kentler

Çin, özellikle Batı'da bulunan birçok ikonik bina veya şehri kopyalıyor. Eiffel, Venedik, Hallstatt bu kopyalamadan nasibini alan yerler arasında bulunuyor. İşte Çin'den şaşırtan kent kopyaları...

Prof. Dr. Naci Görür'den Cumhuriyet'in 100. yıla özel açıklama: Deprem dirençli kentler oluşturmayı başaralım!

Prof. Dr. Naci Görür'den Cumhuriyet'in 100. yılına özel açıklama geldi. Görür, Cumhuriyetin 100. yılını kutlayarak, Cumhuriyet'ten çok şey beklediklerini en önemlisinin de ''Deprem dirençli Türkiye'' olduğunu açıkladı.

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Bakanlıktan depremzede arıcılara müjde! 1 milyon 339 bin 613 arı için...

Zelzelenin vurduğu kentler için Tarım ve Orman Bakanlığı daha evvelden bir ilan yapmış ve 90 milyon 473 bin 760 TL bedelindeki beslenme şekeri verilmeye başlanacağını ifade etmişti. Dağıtım başladı.

100 bin konutun inşası başlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı: Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uydu kentler yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde inşa edilecek yeni konutlarla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Kurum, 100 bin konutun inşasına perşembe günü başlayacaklarını açıkladı. 

2 milyonluk yeni şehirler kuruluyor, bazı kentler taşınıyor! İşte bölge için hazırlanan yeni plan!

Yüzyılın deprem felaketi nedeniyle büyük yıkım yaşayan iller için yeni planlar hazırlandı. İşte yeni inşa edilecek şehirlerden, taşınacak kentlere kadar yeni dönemde neler yapılacağı ile ilgili ayrıntılar…

Dirençli kentler nasıl inşa edilmeli?

2050 senesinde dünya nüfusunun 9,7 milyara, 2100 yılında ise  11,1 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. Artan nüfus ile beraber  inşa ve yönetim yollarında radikal değişimin kaçınılmaz olurken dirençli kentler bir hayli önem kazandı. Peki dirençli şehirler nasıl kurulacak? İşte detaylar...

Çin, havalimanı yatırımlarında hızlandı!

Merkez Çin eyaleti Sichuan'ın başkenti Chengdu, Shangai ve Beijing’den sonra iki adet uluslararası havalimanı bulunan kentler arasına dahil oldu. Mart ayı sonunda inşaatında sona gelinen Chengdu'nun Tianfu havalimanı 28 Haziran tarihinde hizmete sunuldu.

Uydu kentler kurulmalı!

Ege Koop. Genel Başkanı ve gazeteci Hüseyin Aslan, "Örgütlü bir şekilde uydu kentler kurmalıyız" dedi. 2050'de İzmir'in nüfusunun 8 milyon olmasının beklendiğini söyleyen Aslan, "Ciddi anlamda kentsel dönüşümü tartışmalıyız" diye konuştu.

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.

GYODER'in 'Kentler nasıl bir dönüşüm geçirecek' söyleşisi 16 Temmuz'da! 

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Kentler nasıl bir dönüşüm geçirecek' başlıklı söyleşi 16 Temmuz'da online olarak ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Kazım Güzelbaba geleceğin kentini tasarladı!

Beykoz Üniversitesi öğrencisi Kazım Güzelbaba, bal peteklerinden esinlenerek geleceğin kentini tasarladı. Güzelbaba’nın imzasını taşıyan geleceğin kenti, “Yaratıcı ve İlham Veren Kentler” yarışmasında başarı kazandı...

Konut ve inşaat sektörü deprem gerçeğine göre sil baştan ele alınmalı!

Türkiye'de peş peşe yaşanan depremler, konut ve inşaat sektörü hakkındaki konuşmaları tekrar gündeme taşıdı. Türkiye'de önce gecekondular apartman oldu, sonra toplu konutlarla yeni kentler yaratıldı ve kentlerin silüeti değişti...

Akıllı kentler hayatı kolaylaştırmak için var!

Beyoğlu’nda gerçekleştirilen “Şehirlerin Akıllı Dönüşümü” paneline konuşmacı olarak katılan Başkan Demircan, " Akıllı Kentler hayatı kolaylaştırmak için var. Bir şehrin ekonomisi, sanayisi, hizmet sektörü, kalifikasyonu, sosyal ve kültürel hayatıyla halkına ulaşabilmesi gerekir" dedi.

Çin kopya kentler Haberi

Çin kopya kentler

Çin, özellikle Batı'da bulunan pek çok ikonik bina veya kentin kopyasını yapıyor. Eiffel, Venedik, Hallstatt bu kopyalamadan nasibini alan yerler arasından sadece birkaçı. Milliyet'te yer alan habere göre; birçok şehirin Çin'de kopyası bulunuyor. İşte Çin'den şaşırtan kopyalama manzaraları.

Burano, Venedik, İtalya 

İlk fotoğraf İtalya'nın dünyaca ünlü turistik yeri Venedik'in yakınlarında bulunan Burano'ya ait.

Tianjin, Çin 

Bu da Çin'deki kopyası...

Hallstatt, Avusturya 

Avusturya'nın en ikonik kasabalarından biri olan Hallstatt...

Guangong, Çin 

Guangdong'da 940 milyon dolar harcanarak Hallstatt'ın kopyası yapıldı.

Eiffel Kulesi, Paris, Fransa 

Onun hakkında çok da bir şey söylemeye gerek yok. Malum dünyanın en meşhur anıt yapısı...

Zhejiang, Çin

Bu da her yıl Fransa'ya milyonlarca turist gönderen Çin'deki benzeri...

Manhattan, New York, ABD

Finans dünyasının kalbinin attığı, filmlerin doğal platosu New York'taki Manhattan adası...

Tianjin, Çin 

Amerika'ya ekonomik...