15 / 05 / 2024

çin kuş havalimanı

çin kuş havalimanı

Çin göçmen kuşlar için çok özel bir havaalanı inşa edecek. Lingang kuş cennetinden ilk görseller belirlendi.

İkinci el araç fiyatına uçak satılıyor! Sadece 400 bin Lira... Üstelik Türkiye'de...

11 yıl önce Van’da meydana gelen depremde Gürcistan'dan yardım malzemesi getiren uçaktan haber var. Arızalandığı için Erzurum Havalimanı'nda kalan uçak, ihale yöntemiyle satılacak. Dev uçak için istenen bedel 400 bin lira olarak açıklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Çukurova Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Çukurova Havalimanı altyapı yapım çalışmalarının durduğu, üstyapı tesisleri ihale bedelinin 300 milyon avro olduğu ve 12 milyon yolcu garantisi verildiği ifadelerinin tamamen gerçek dışı olduğunu belirtti.

Balıkesir'in 60 milyon TL'lik yeni havalimanında son durum ne?

Balıkesir’in yeni havalimanında, 6 aydır tek sefer bile gerçekleştirilmedi. Fikret Şahin, “60 milyon TL’lik proje, potansiyel yok diye hizmete açılmıyor. Yapılan yatırım boşa gitmemeli. Takipçisiyim” dedi.

THY İstanbul Havalimanı’nın ne kadarına ortak olabilir?

Kalyon İnşaat, Kolin’in İstanbul Havalimanı'ndaki yüzde 20 hissesini aldı. İstanbul Havalimanı’nın yaklaşık yüzde 70 kapasitesini kullanacak Türk Hava Yolları'nın da (THY) hisse alması söz konusu. 

CİMER: İstanbul Havalimanı inşaatında 5 yılda 52 işçi öldü!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), CHP Milletvekili Ali Şeker'in İstanbul Havalimanı inşaatında kaç işçinin hayatını kaybettiği ile ilgili sorusuna cevap verdi. 

İstanbul Yeni Havalimanı otelinde inşaat başlıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı için İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. tarafından yapılacak otel 6 ayda tamamlanacak..

Mega projelerde hedef sıfır iş kazası!

Türkiye'de iş güvenliği ve sıfır iş kazası için düğmeye basıldı. İstanbul'da Yeni Havalimanı projesi ile hayata geçirilecek proje için imzalar havalimanı şantiyesinde atıldı.

İşte Balıkesir'in yeni havalimanı!

Balıkesir merkeze yapılacak olan Merkez Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın yapımı 2016 yatırım planına alındı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur müjdeli haberi Ankara'dan verdi...

Kuşadası'na TOKİ müjdesi!

AK Parti milletvekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem'in Kuşadası'nda partililerle bir araya geldiği toplantıda Kuşadası'nın sorunları ve başkanlık sistemi konuşuldu. Erdem, Kuşadalılara TOKİ müjdesi verdi.

TAV İnşaat, havalimanı inşaatında dünyada ilk sırada!

TAV İnşaat, havalimanı yapımında dünyada ilk sıradaki yerini korudu. TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Şener, Türk mühendisliğiyle müteahhitliğini başarıyla temsil etmekten gurur duyduklarını belirtti.

Nesa Palas Kuşadası ne zaman teslim?

İzmir'in Kuşadası ilçesinde inşa edilen Nesa Palas 72 daireden meydana geliyor. Devreler halinde hisse tapulu dairelerin satışa sunulduğu Nesa Palas Kuşadası ne zaman teslim?

3. Havalimanı için 4.5 milyar euroluk kredi anlaşmasına imza atılacak!

Dünyanın en büyük havacılık merkezi projelerinden biri olarak kabul gören İstanbul 3'üncü Havalimanı için İGA Havalimanı İşletmesi, 6 banka ile 4.5 milyar euroluk kredi anlaşmasına imza atacak.

TAV İnşaat havalimanı projesiyle dünya birincisi seçildi!

Türkiye’nin önde gelen inşaat firmaları TAV İnşaat ve SUMMA İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından iki ayrı proje ile ayrı alanlarda birincilik ödülüne layık görüldü.

çin kuş havalimanı Haberi

çin kuş havalimanı

Göçmen kuşların ana güzergahı üzerinde yer alan Çin, sadece kuşlara özel bir havaalanı planlıyor. Peki nasıl bir şey olacak? İşte Lingang kuş cennetinden ilk taslaklar:


Yeni koruma alanı Çin’in Tientsin kentinde olacak. Liman kenti tam olarak Doğu Asya - Okyanusya göç yolu üzerinde. Bu güzergahta her yıl 50 milyondan fazla göçmen kuş yol alıyor.



Az beton, çok yeşillik

61 hektarı bulan bol yeşil alan. Bir havaalanı için alışılmadık olabilir ancak projenin amacına son derece uygun. Biraz hayal gücüyle kuşlar için planlanmış iniş - kalkış pistleri bile seçilebilir. Burada mola vermek onlara heralde iyi gelecektir.



Güçlerini yeniden toplayacaklar

Projede ayrıca sığ bir göl, sazlık ve balçık alandan oluşan üç farklı su habitatı planlandı. Ayrıca çok sayıda kuşun barınabileceği 20 hektarlık orman kurulacak.



Terminalde...