29 / 07 / 2024

çin özel sektör demiryolu projesi

çin özel sektör demiryolu projesi

Çin'de ilk kez özel sektör tarafından üstlenilen demiryolu inşası onaylandı. Demiryolu Zhijiang eyaletinin Shaoxing ile Taizhou kentlerini birbirine bağlayacak...

Kentsel dönüşümde özel sektör müteahhitleri göreve hazır! Peki yerel yönetimlerden ne bekleniyor?

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm için özel sektör müteahhitlerinin göreve hazır olduğu belirtildi. Peki yerel yönetimlerden kentsel dönüşümle ilgili olarak  ne bekleniyor?

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

Özel sektör çalışanları dikkat! Bu bankadan size ödeme var, başvurmak yeterli!

Özel sektör çalışanları için ek ödeme yapılacağı duyuruldu. Başvuru yapanlar ödemeleri alabilecek. Maaş düzeyi fark etmeksizin çoğu özel sektörde çalışan kişilere nakit ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ek ödeme yapılacak. 

Özel sektör çalışanına doğalgaz yardımı geliyor!

Özel sektör çalışanlarını sevindirecek habere göre, doğalgaz yardımı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kararda, artık işveren özel sektör çalışanları için doğalgaz ve ısınma yardımı yaptığı takdirde, vergi ve SGK primine tabi olmayacak.

Konut seferberliği tam gaz! Özel sektör devlet arsalarında konut inşa edip kiralayacak!

Kamu dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliği başlatmıştı. Bir adım da özel sektör tarafından atıldı. Devletin mülkiyetindeki arsalarda konut geliştirme önerisinde bulunan özel sekötr, bu konutları dar ve orta gelirlilere kiralamayı hedefliyor. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe sosyal konut projesi hareketliliği! Özel sektör destek bekliyor!

MTC Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Togay Cömert, sosyal konut projelerinin hayata geçebilmesi için özel sektörün önünün açılması gerektiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

2020 inşaat sektörü kariyer grafiği açıklandı!

Yapı-inşaat sektörüne özel online kariyer ve hizmet platformu Workindo 2020 yılı site verileri üzerinden inşaat sektörünün kariyer ve online pazaryeri infografiğini yayınladı.

İnşaat sektöründe yatırım çanları çalıyor!

Son 2 yılı durgun geçiren inşaat sektöründe, Kovid-19 salgını sonrasında yatırımlar yükseliyor. Yılın ilk 6 ayında ruhsat alınan yeni bina sayısında yaklaşık iki kat artış yaşandı. Özel sektör de yılsonuna kadar beklettiği milyonluk projelerini raflardan indireceğini duyurdu.

Kırgızistan'da inşaat sektörü çalışanları fon oluşturdu!

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, inşaat sektöründe çalışan Türk hayırseverlerin yanısıra büyükelçilik çalışanlarının katılımıyla bir fon oluşturarak, çok güzel bir dayanışma örneği sergilediğini belirtti...

Workindo ile inşaat sektöründe evden iş bulma dönemi! 

Yapı-inşaat sektörüne özel kariyer sitesi Workindo.com, salgın günlerinde online iş ya da personel bulma imkanı sağlıyor...

İnşaat sektöründe iş arayanlar için Workindo sitesi açıldı!

Yapı ve inşaat sektöründe iş arayanlar için özel Türkiye’nin ilk kariyer sitesi Workindo açıldı. Sitede sektörün iş fırsatlarını bir arada sunuluyor.

YDA İnşaat özel sektör tahvilinin 8. kupon ödemesini yaptı!

YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret tarafından ihraç edilen TRSYDAT22015 ISIN kodlu özel sektör tahviline ilişkin 8. kupon ödemesi yapıldı...

Özel sektör, afetler için işbirliğine hazır!

Connected Business Initiative (CBi) Türkiye Platformu, hızla artan doğal afetler karşısında özel sektörün harekete geçmeye hazır olduğunu bildirdi.

çin özel sektör demiryolu projesi Haberi

çin özel sektör demiryolu projesi

Çin'in özel sektör tarafından üstlenilen ilk hızlı tren hattı projesi onaylandı. Demiryolu saatte 350 kilometre hıza erişebilecek şekilde tasarlandı.

Yaklaşık 227 kilometre uzunluğunda olacak olan demiryolu Zhijiang eyaletinin Shaoxing ile Taizhou kentlerini birbirine bağlayacak.

Proje, özel sermayeli Fosun Group ile devlet kuruluşu olan China Railway ve yerel hükümet tarafından ortaklaşa yürütülecek.

Fosun Group'un yüzde 51 paya sahip olduğu projeye yapılacak toplam yatırımın ise, 44,9 milyar yuan (7,01 milyar dolar) değerinde olduğu açıklandı.

Fosun Group'un Zhejiang hükümetiyle Eylül ayında imzaladığı anlaşmaya göre, demiryolu inşasının 2021 yılında tamamlanması ve 30 sene işletilmesi...