04 / 05 / 2024

Çin Seddi yok oluyor

Çin Seddi yok oluyor

Çin Seddi 10 milyondan fazla turist tarafından ziyaret ediliyor. Köylülerin inşaat, turistlerin ise 'hatıra' amacıyla çaldığı tuğlalar Çin Seddi'nin yüzde 30'unu yok etti.

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Ünlü ekonomist açıkladı: Seçimlerden sonra döviz kuru atağı için sebep yok

Seçimlere sayılı günler kala, altın ve dolardaki yükseliş sürüyor. Piyasalar seçimi beklerken, herkesin aklındaki seçimden sonra altın, dolar, ekonomi ne olur sorusunun yanıtı ünlü Ekonomist Dr. M. Murat Kubilay’dan geldi.

İstanbul'un kaybedecek bir yılı bile yok: Hızlı dönüşüm için 16 öneri geldi! 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, 'İstanbul'un kaybedecek 5 yılı yok' dedi ve kentsel dönüşüm için 16 önerisini açıkladı. İşte o öneriler...

Mart'ta zam yok! Audi Q3 Sportback'in fiyatı aynı kaldı! İşte Audi Q3 Sportback 22 Mart 2023 fiyat listesi

2023 model Audi Q3 Sportback'in fiyatı Mart ayında aynı kaldı. Sıfır km'de Audi Q3 Sportback'e bu ay zam yok! İşte Audi Q3 Sportback 22 Mart 2023 fiyat listesi...

Tiny House'lara rağbet arttı! İnşaat maliyeti de fatura da yok! Fiyatları 200 bin TL'den başlıyor!

Dünya genelinde “Tiny House” ve “Tiny Home” ismiyle bilinen Tiny House'lara rağbet arttı. Tiny House'larda inşaat maliyeti de fatura da yok. Peki Tiny House fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin kriz notunda son dakika gelişmesi: Yeniden rekor kırdı 'İflas demek kaos demek' uyarısı

Türkiye ekonomisi adım adım çöküyor mu? Açıklanan son dakika verisine göre kredi iflas riskini gösteren CDS puanları yeni bir rekor kırdı. Son açıklanan veriyle birlikte kredi iflas riski 900'ü aştı. Verilerin açıklanmasından sonra DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Bu işin şakası yok" dedi.

İstanbul depreminde 242 bin bina hasar görecek!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim depreme hazırlık için öneride bulundu. Sevim, “İstanbul’u depreme hazırlamak hiç de zor değil. İstanbul’u depreme hazırlamak için kaynak yok değil" diye konuştu. 

Adil Bayındır'dan 'Beyşehir Gölü imara açıldı' iddiasına cevap: İnşaat yok, beton yok! 

Konya Beyşehir’in Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’in çevresinin imara açıldığına yönelik iddialara ilişkin, "İnşaat yok, beton yok, ben buralıyım Beyşehir benim suyum" dedi.

Türkiye’de müteahhit sayısı: 453 bin 497 Almanya’da: 3 bin 550!

Sistemini karaya değil de rayına oturtmuş ülkelerde toplumun sağlığı, güvenliği ile ilgili mesleklerin temel yasası var. Türkiye’de müteahhitliğin yasası yok!

Konyaaltı Sahili ihalesinde Menderes Türel'in imzası yok mu?

31 Mart tarihinden önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapan Menderes Türel, Konyaaltı Sahili ihalesinin iptal edilmesiyle ilgili Muhittin Böcek’in neden imzasının olmadığını sorarken, kendisinin de 15 milyon lira zarara sebep olan ihalede imzasının olmadığı ortaya çıktı.

Yeni havalimanı inşaatı infial yarattı: Machu Picchu'yu yok edecek!

Andlar ülkesi Peru, altın yumurtlayan tavuğu daha çok yumurtlasın diye boğazlama noktasına geldi. Turistlerin Machu Picchu'ya ulaşımını kolaylaştırmak gerekçesiyle inşa edilecek milyarlarca dolarlık yeni havaalanının bizzat İnkaların kültür mirasını yok edeceği belirtiliyor.

İzmir'in imar yönetmeliği yok!

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı. Zeybekçi, "İzmir'in imar yönetmeliği yok" dedi.

Murat Kurum: Riskli binalarda oturulmasına müsaade etmeyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kentsel dönüşüm bizim olmazsa olmazımız. Bu işin siyaseti yok, bedeli ne olursa olsun bu işi yapmak zorundayız" dedi...

Çin Seddi yok oluyor Haberi

Çin Seddi yok oluyor

Çin Kültürel Miras İdaresi'nin raporuna göre, Çin'de Ming Hanedanı tarafından inşa edilen duvarların yüzde 30'u yok oldu. Bu oran, Ming Hanedanı tarafından inşa edilen 6200 kilometrelik surların 1960 kilometrelik kısmına denk geliyor. Rüzgar ve yağmur gibi doğal nedenlerin yanı sıra, Çin Seddi'nin yok olmasının nedeni de köylüler ve turistlerin duvardan tuğla çalmasi-Turistler tuğlaları hatıra olarak alırken, köylülerse duvardan söktükleri parçalarla ev...