03 / 05 / 2024

çin ulaşım projeleri

çin ulaşım projeleri

Çin 1,5 milyara yakın nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesi. Hal böyle olunca trafik de bu durumla paralellik gösteriyor. Çin'de trafik çilesi arttıkça çözümleri bulmak da zorlaşıyor ve nihayetinde karşımıza ilginç çözümler çıkıyor.

Çin Chongqing'de metro apartmanların içinden geçiyor!

Çin Chongqing'de inşa edilen metro hattının bir bölümü, apartmanların tam ortasından geçiyor. İlginç bir görüntü ortaya çıkaran bu hafif raylı metro sisteminden en çok şikayet edenlerse apartman sakinleri oldu.

Çin, 303 dev projeyle ekonomisini şahlandıracak!

Çin ekonomisini şaha kaldırmak için 303 projeyi hayata geçireceğini duyurdu. Çin 3 yıl içerisinde yeni karayolları, demiryolları, havalimanları, tramvay hatları ve su kanalları inşa etmek amacıyla 724 milyar dolar ayırdığını duyurdu.

Çin, ABD'ye kadar uzanan hızlı tren projesi tasarlıyor!

Devlet gazetesi Beijing Times’ın haberine göre planlanan hat, Çin’in kuzey doğusundan başlayacak, Sibirya’dan geçip Pasifik Okyanusu altına yapılacak bir tünel vasıtasıyla Alaska ve Kanada üzerinden ABD’ye ulaşacak.

İki inşaat arasında kesintisiz ulaşım için işçilerin bulduğu çözüm ağızları açık bıraktı!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden iki inşaat arasındaki kesintisiz ulaşım için işçilerin bulduğu çözümü paylaştı. Söz konusu çözüm adeta ağızları açık bıraktı...

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

Olası İstanbul depremi için tahliye planı hazır! Asıl sorun ''Acil Ulaşım Yolları'

Olası İstanbul depremi için, Kuzey Marmara Otoyolu aort damarı olarak görülüyor. İstanbul'un tahliye planı hayati öneme sahipken, 'Acil Ulaşım Yolları' endişe yaratıyor.

ÖSYM duyurdu! YKS'ye girecekler dikkat! Sınav için ulaşım ve barınma desteği verilecek...

ÖSYM deprem bölgesinde sınava girecek adaylara ulaşım ve barınma desteği sağlanacağını duyurdu. Ayrıca 12 Haziran'da bitmesi beklenen başvuru süresi uzatıldı. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm projeleri Türkiye için fırsat olabilir!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm projeleri, depremsellik, yapı stokumuzun eskimiş olması ülke için bir taraftan tehdit olabilirken tersine fırsat da olabilir. İnşaata dayalı güçlü bir sanayimiz var." dedi.

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak!

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

2019'da kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredileri TBMM'de!

2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye Rusya İş Konseyi'nde gündem inşaat müteahhitlik, ulaştırma ve lojistik!

Antalya'da Türkiye-Rusya İş Konseyi Ortak Toplantısı yapıldı. Toplantıda, inşaat müteahhitlik, ulaştırma lojistik, enerji gündeme alındı.

Aliağa için ulaşım master planı şart!

ALTO Başkanı Ömer Ertürk, Aliğa için acil olarak ulaşım master planına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Ulaşım projeleri zamanında hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Turhan, ''İhalelerde şartımız "Parayı yurt dışından getireceksin" oluyor'' diye konuştu.

Ataşehir'in ulaşım ve imar sorunu çözülecek!

Cumhur ittifakının Ataşehir belediye başkan adayı İsmail Erdem, yeni dönem için hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı. Erdem, “Ataşehir’e bir finans müzesi kuracağız'' dedi.

çin ulaşım projeleri Haberi

çin ulaşım projeleri

Çin 1,5 milyara yakın nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesi. Hal böyle olunca trafik de bu durumla paralellik gösteriyor. Çin'de trafik çilesi arttıkça çözümleri bulmak da zorlaşıyor ve nihayetinde karşımıza ilginç çözümler çıkıyor.


1) Arabaları yutacakmış gibi ilerleyen bu uzayçağı canavarı görünümündeki makina aslında hepimizin bildiği otobüs.



2) Belli ki; madem arabalar ancak yollarda gidebiliyor ve bu yollar trafikten dolayı kilitleniyor, biz de yolları daha zekice kullanır onların üstünden geçeriz demiş Çin'liler.



3) Arabaları yuta yuta ilerleyen otobüsler aslında o kadar da korkutucu değil. Hatta izledikçe sevimlileşiyorlar bile...



4) E bu kadar yüksekten giden otobüse nasıl binilip otobüsten nasıl inilir diyenlerimiz olmuştur. Bizim düşündüğümüzü Çin'li mühendisler de düşünmüş olacak ki aşağıdaki gibi otobüs duraklarını da düşünüp halletmişler.