09 / 05 / 2024

çin vatandaşları Türkiye\'den ev alabilirmi

çin vatandaşları Türkiye\'den ev alabilirmi

Bir Çin vatandaşı Türkiye'den gayrimenkul alabilir. Ancak İçişleri Bakanlığı'ndan izin almak koşuluyla. Çinliler Türkiye'den ev alabilir mi? diyorsanız haberi okuyun...

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

En çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'den konut alıyor?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre; 2021'in ilk 10 ayında yabancılara yapılan konut satışı 10 ayda 2020 senesinin tümünü geride bıraktı. Bu sene içerisinde En çok İran vatandaşı Türkiye'den konut aldı. 

Rusya konut yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Koronavirüs salgınının geride kaldığı 8 ayda Rus vatandaşlar Türkiye'de konut yatırımından vazgeçmiyor. Rusya Türkiye'de konut yatırımı yapan ilk 3 ülke arasında yer alıyor. 

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar nelere dikkat ediyor?

Yabancılara gayrimenkul satışında nelere dikkat edilmeli? Yabancılar Türkiye'den gayrimenkul alırken nelere dikkat ediyor? Milliyet Gazetesi köşe yazarı Nilüfer Kas, konuya ilişkin detayları kaleme aldı.

Yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor?

Çinli yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor. Şimdi de gözleri gayrimenkule çevrildi. Peki yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor? Türkiye'ye en çok talep hangi ülkelerden geliyor?

Türkiye'den konut alan yabancılar hangi kriterlere dikkat ediyor?

Konut alırken Iraklı ‘fiyata’, Arap ‘görünümü’ İngiliz ‘konuma’ dikkat ediyor. 10 yatırımcıdan 7’si yeni yatırıma sıcak bakıyor. Peki en çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'de gayrimenkul yatırımını tercih ediyor? İşte GİGDER'in yabancıya gayrimenkul satışına ilişkin araştırma verileri...

Yabancılar 2020'de Türkiye'den 47 bin 369 gayrimenkul aldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre yabancı vatandaşlar Türkiye'de 47 bin 369 adet gayrimenkul yatırımı gerçekleştirdi. Bu yatırımlar 2019'a oranla yüzde 0,6 azaldı. 

Yabancılar Türkiye'den 5 yılda 127 bin konut aldı!

Yabancılar son 5 yılda Türkiye’den 127 bin konut satın aldı. Yabancı uyruklulara ait konut sayısının 1.5 milyona çıktığını dile getiren CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Ülke topraklarının yabancıya satışı Osmanlı’nın yıkılış nedenlerinden biri” diye konuştu.

İranlılar Türkiye'den konut alımında ilk sırada!

Tapu yabancı işler daire başkanlığı verilerine göre, 2019'un 1. çeyreğinde 1 milyon 898 bin 694 metrekare olan yabancıların gayrimenkul alımları, 2020'nin aynı döneminde 3 milyon 035 bin 199 metrekare olarak kaydedildi. Türkiye'den en çok konutu ise İranlılar aldı...

Ortadoğulu gayrimenkul yatırımcıları Türkiye'den vazgeçmiyor!

Türkiye’den 250 bin dolara konut alan ve bu konutu  3 yıl tutan yabancılar Türk vatandaşlığı alıyor. Bu kapsamda Arap ülkeleri , İran ve diğer Ortadoğu ülkelerinin yatırımları yüzde 59,6 arttı.

Katarlılar Türkiye'den 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı!

Katarlılarının Türkiye’den aldığı gayrimenkullerin Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergâhında bulunan arazisi ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Katarlılar, AKP döneminde Türkiye’den toplamda 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı.

Iraklılar Türkiye'den konut almaktan vazgeçmiyor!

TÜİK 2019 Ağustos Konut Satış İstatistikleri'ne göre, Irak vatandaşları Türkiye'den 675 adet konut satın aldı. Irak'ı 469 konut ile İran, 212 konut ile Rusya Federasyonu, 159 konut ile Kuveyt ve 149 konut ile Almanya takip etti...

çin vatandaşları Türkiye\'den ev alabilirmi Haberi

çin vatandaşları Türkiye\'den ev alabilirmi


Bazı ülke vatandaşları Türkiye'den şartsız gayrimenkul alabiliyor. Ancak bazıları için İçişleri Bakanlığı'nın izni gerekiyor. Çin vatandaşları da İçişleri Bakanlığı'nın izniyle Türkiye'den ev sahibi olabiliyor. 


Bir Doğu Asya ülkesi olan Çin, 2012 dünya ticaret lideri bir ülke. Çin'in Türkiye'den 60 milyar  dolarlık bir gayrimenkul alımı yapması bekleniyor. Bir Çin vatandaşının Türkiye'den ev alması için İçişleri Bakanlığı'nın izninin olması şart. Peki bir Çinli Türkiye'den ev alırken neler yapmalı? 


Aslında yabacıların emlak alım işlemleri için başvurular Türk vatandaşlarıyla aynı. Bir Çin vatandaşı ev alırken öncelikle askeriyeden onay yazısı almalı. Akabinde bu onay yazısını Tapu Müdürlüğü'ne göndermeli. Ayrıca Çin vatandaşlarının ev alırken oturma izni şartı almasına da gerek yok.  


Bir Çinli Türkiye'den ev alırken şu hususlara dikkat etmeli; 


1- Gayrimenkulün devri için sözleşmeler Tapu Sicil Müdürlükleri'nde...