04 / 05 / 2024

Çin yabancı yatırım

Çin yabancı yatırım

Çin, yabancı yatırımlarını artırmak için harekete geçti. Yatırım için bir dizi yeni tedbiri eylül sonuna kadar açıklanacak.

Vatandaşlık almak için gayrimenkul yatırımı 750 bin dolar olmalı...

Gayrimenkul alımı veya yatırım karşılığı olarak yabancılara verilen ikamet izni ve vatandaşlık verilmesi konusunda önemli değişiklikler bekleniyor. İşte haberin detayları...

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Türkiye'ye son 20 yılda 250 milyar dolardan fazla yabancı yatırım geldi!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, 2003'ten bu yana 250 milyar doların üzerinde yatırım alındığı belirterek, "Önümüzdeki dönem için ortaya konan hedefler, yapısal reform ajandamız yatırımcıların ilgisini çekiyor" dedi.

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun 300 miyar dolarlık yabancı yatırım getireceğine ilişkin seçim vaatlerinin yankıları devam ediyor. Bakan Nebati, bu vaade ilişkin tepkisini 2002 ile 2023 yılları arasında gerçekleşen yabancı sermaye yatırımları ile verdi.

Yabancıların gayrimenkul yatırımlarının yüzde 22,1'i vatandaşlık için!

Ülke genelindeki vatandaşlık edinimi için yabancı yatırımında İstanbul, Antalya ve Ankara ilk üçe yerleşirken, Megakent İstanbul’daki yabancı yatırımlarında da Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilk üçte bulunuyor.

Türkiye, Katar'da 18,6 milyar dolar inşaat yatırımı yaptı!

Türkiye ve Katar iş birliği 2020 senesinde koronavirüs salgınına rağmen büyümeye devam etti. Türk inşaat firmaları 2020'de Katar'da 18,6 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. 

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

Metal Gayrimenkul ve YK Yatırım Holding'in hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı!

Ömer Saçaklıoğlu ve Metal Yapı Konut'un Metal Gayrimenkul'e verdiği beyanda icra takibi nedeni ile sahip oldukları hisseler üzerine haciz konulduğunu beyan etti.  Bu beyan sonucunda hisseler için YK Yatırım Holding A.Ş. ve Yalçın Yalçınkaya ile yapılan hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı.

Kanal İstanbul için üç farklı yatırım maliyeti mi var?

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un maliyeti merak ediliyor. Kanal İstanbul için üç farklı yatırım maliyeti mi var?

Artaş İnşaat 2019 yılı yatırım planlarını hazırladı!

Yılı anahtar teslim süreciyle kapatan Artaş İnşaat, 2019 için de yatırım planlarını hazırladı. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Tam gaz çalışmaya devam” dedi...

Gayrimenkul borsasıyla yabancı yatırım artacak!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, dijital gayrimenkul borsası sayesinde inanılmaz boyutlarda yabancı yatırım çekebileceklerini söyledi. 

3 milyar dolarlık yatırım için ilk adım atıldı!

İstanbul'da gerçekleşen "Badeer İş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi"nin sonuç raporu açıklandı. Zirve ile 3 milyar dolarlık yabancı yatırımın Türkiye'ye çekilmesi için ilk adım atıldı.

Yemenli yatırımcılardan Türkiye'de inşaat yatırımı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Körfez Ülkeleri Temsilciğinin programına katılan 50'ye yakın Yemenli iş insanları, Türkiye'de enerji, gıda ve inşaat alanında görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

Çin yabancı yatırım Haberi

Çin yabancı yatırım

Çin Devlet Konseyi yabancı yatırımlarını cesaretlendirmek için harekete geçti. Yatırım kapsamında bir dizi yeni tedbir Eylül ayı sonuna kadar açıklanacak.


Çin hükümeti, vergi politikalarını destekleyecek, ulusal ekonomik kalkınma bölgelerinin yönetimini büyütecek ve yabancı uzmanların ülkede çalışmalarına izin verme prosedürlerini...