02 / 05 / 2024

çinde hava kirliliği

çinde hava kirliliği

Şinhua ajansının haberine göre, Pekin Meteoroloji Gözlemevi'nden yapılan açıklamaya göre Çin'in kuzey bölgelerini etkisi altına alan hava kirliliğinin artmasıyla başkent Pekin ve Hıbey eyaletinde turuncu alarm verildi.

Çin’de hava kirliliği indeks üstüne çıktı!

Çin' in başkenti Pekin’ de hava kirliği seviyesi indeksin üstüne çıkarken, Shi Jiazhuang şehrinde bir kadının, aşırı hava kirliliğinden dolayı yerel hükümeti mahkemeye verdiği bildirildi...

Çin kirliliğine dur dedi: Fabrikalar kapanacak, projelere onay verilmeyecek!

Son yıllarda hava kirliliğinin sağlığı ciddi şekilde tehdit eder hale geldiği Çin’de hükümet, hava kirliliğiyle savaşın en acil görevlerden biri olduğu vurguladı ve havayı kirleten etkenlerin azaltılması kararını aldı...

Çin'de hava kirliliği son yılların en yüksek seviyesine ulaştı!

Çin'de son zamanların en yüksek seviyesine çıkan hava kirliliği, ülke genelinde yaşamı olumsuz etkiliyor

Türk Hava Yolları 90 bin TL maaşla personel arıyor! 1000 personel alımı için elinizi çabuk tutun!

Türk Hava Yolları, iş arayan kişileri sevindirecek bir haber geldi. THY, 90 bin TL maaşla çalışacak pilot arıyor. İşte detaylar!

Vakıfbank'ın 2023’ün ilk çeyreğinde elde ettiği kâr dudak uçuklattı!

Türkiye’nin en büyük bankalarından VakıfBank 2023’ün ilk çeyreğinde 4 milyar 503 milyon TL net kat elde etti. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih: "İlk üç ay için mali sonuçlarımız da bankamızın güçlü konumunu bir kez daha ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

1993 yılı ve sonrası için Türk Hava Yollarından personel alımı! KPSS şartı istenmiyor!

Türk Hava Yolları, iş arayanlar için sevindirici bir haber duyurdu. İş arayanlar, THY bünyesinde çeşitli pozisyonlarda çalışma imkanına sahip olacak. Tüm detaylar haberimizde...

THY'den iç hatlarda dev kampanya! İndirimli bilet için bu tarihleri kaçırmayın! 

Türk Hava Yolları (THY), 1 Mart -14 Nisan 2023 tarihleri arasında yurt içinde seyahat planlayanlar için yeni bir kampanyaya imza attı. İşte THY'in iç hatlardaki indirim kampanyasının tüm detayları...

Paşabahçe mağazalarında ayın fırsatları bitmiyor! İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi

Şişecam Topluluğu’nun Cam Ev Eşyası grubunun zincir mağazası Paşabahçe’de Eylül ayı fırsatları göz kamaştırıyor. Evinize bambaşka bir hava katmak için mutlaka uğramanız gereken Türkiye içinde ve yurt dışında 48 mağazanın yanı sıra online alışverişlerde keyifli anlar sizi bekliyor.

Asgari ücret yönetmeliği değişti! Yeni asgari ücret yönetmeliğinde neler yer alacak?

2022 Temmuz asgari ücret ara zammı netliğe kavuştu. Açıklanan asgari ücret zammının ardından asgari ücret yönetmeliğinde de değişikliğe gidildi. İşte detaylar!

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

BDDK banka ve kredi kartları yönetmeliğinde değişikliğe gitti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğinde bazı değişikliklere gidildi.

Uzmanlar uyarıyor: Deprem üfürükçüleri bilgi kirliliği yaratıyor!

Elazığ’daki depremin ardından uzman olmayan kişiler tarafından bilgi kirliliği yaratan açıklamaları yayılmış durumda. Ortaya atılan bu açıklamaları bilim insanları yorulmadı ve uyarılarda bulundu.

2019'un ilk çeyreğinde açılan iş yeri sayısı 3 bin 774 azaldı!

Türkiye’de kriz sebebiyle 5 yılı aşkın sürede yarım milyonun üstünde esnaf iflas bayrağını çekti. Bu senenin ilk çeyreğinde açılan işyeri sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre 3 bin 774 azaldı.

çinde hava kirliliği Haberi

çinde hava kirliliği

Çin'in kuzey bölgelerini etkisi altına alan hava kirliliğinin artmasıyla başkent Pekin ve Hıbey eyaletinde turuncu alarm verildi.


Şinhua ajansının haberine göre, Pekin Meteoroloji Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, Pekin ve Hıbey eyaletinde alarm seviyesinin sarıdan turuncuya geçtiği belirtildi.


Pekin'de görüş mesafesinin bin metrenin altına düştüğü ve Pekin'i kuzey ve güney eyaletlere bağlayan birkaç otoyolun trafiğe kapatıldığı belirtildi.


Havadaki zararlı parçacık miktarını ölçen PM 2,5 oranın 450'yi aştığı başkent Pekin'de kirlilik, Dünya Sağlık Örgütü'nün hava kirliliğinde kabul ettiği güvenilir eşik olan 25 değerinin 18 katına çıktı.


Çin'in kuzey bölgelerinde sonbahar hasadının ardından anız yakılmasının hava kirliliğini artırdığı iddia edilirken, özellikle Hınan eyaletinde 7 bin 893 çiftçinin anız yaktığı ifade edildi. 


Pekin, Tiencin ve Hıbey bölgelerini izleyen meteoroloji merkezindan Liao Şiaonong, yüksek nem ve anız yakılmasına ek olarak...