02 / 05 / 2024

Çinden Avrupaya yük taşımak

Çinden Avrupaya yük taşımak

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, inşası devam eden Bakü Tiflis Kars demiryolunun hizmete açılmasıyla Çin'den Avrupa'ya güvenilir ve tasarruflu taşımalar yapılabileceğini söyledi.

Prof. Tolga Bekler'den deprem gerçeği! 'En büyük tehlikemiz' dedi ve açıkladı!

Prof. Tolga Bekler,  dün Çanakkale'de meydana gelen depremle ilgili değerlendirme yaparak ''en büyük tehlikemiz'' diyerek deprem gerçeğinden bahsetti. 

İçinden fay hattı geçen hastanenin yıkılmaması görenleri hayrete düşürüyor! Konuya ilişkin uzmanından açıklama geldi! 

Depreme direnen Gaziantep Islahiye Devlet Hastanesi ilk günden itibaren hizmet vermeye devam ediyor. Peki hastane neden yıkılmadı? 

Büyük şehirlerden kaçış başladı. Kirasını ödeyemeyen pılını pırtını toplayıp gidiyor

Son dönemde artan enflasyonla birlikte kiralar da aldı başını gitti. İktidarın sözde önlemleri kira artışının önüne geçemezken büyükşehirlerde en düşük kiralar neredeyse asgari ücrete denk hale geldi. İşin içinden çıkamayan vatandaş ise çareyi tersine göçte buldu.

Bursa'da 2 katlı metruk bina yıkıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde cadde üzerinde yer alan 2 katlı metruk bina kendiliğinden yıkıldı.

Mühendislik görmemiş binalar yıkılmalı!

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncer Çelik, "Deprem öldürmez, yapı öldürür deriz. İçinde bulunduğunuz yapıyı depreme dayanıklı yaptığınız zaman, deprem ne kadar büyük olursa olsun, yapının içinden sağ olarak çıkarsınız" dedi. Çelik, mühendislik görmemiş binaların yıkılmasını önerdi.

İstanbul'da 4 bin bina kendiliğinden yıkılabilir!

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, İstanbul'da 4 bin bina kendiliğinden yıkılabileceğine dikkat çekerek, "Vatandaşta bilinç oluşturmak yetmiyor" dedi.

Çalan telefon sayesinde yıkılan binadan son anda kurtuldular!

İzmir'deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndaki diş kliniğinden son anda kurtulan Olcay Maşa, kendilerinden 2 saniye önce depremi hisseden kardeşlerinden aldıkları telefonla kaçmaya başladıklarını belirtti.   

Bilecik Valiliğinden gölet çevresindeki iş yerinin yıkımı ile ilgili açıklama!

Bilecik Valiliği, Pelitözü Göleti çevresindeki mesire alanında yer alan iş yerinin yıkılmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Ayvacık'ta tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor!

Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde büyük tehlikeye neden olan ve görüntü kirliliğinden meydana gelen metruk binalar yıkılıyor.

Basın Sitesi'ndeki binanın yıkım görüntüleri tartışma yarattı!

İstanbul Bahçelievler Basın Sitesi'nde bulunan 11 katlı 80 dairelik bina, dün akşam saatlerinde yıkıldı. Bazı bölümleri kendiliğinden çökerken, binanın yıkım görüntüleri de tartışma yarattı.

Kapadokya'da usulsüz 101 yapı yıkıldı!

Türkiye'nin yurt içinden ve yurt dışından en fazla ziyaretçi alan yerlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde inşa edilen usulsüz ve kaçak yapıların 101 tanesi 5 ayda yıkıldı.

Yıkımına başlanan Bursa İller Bankası'nın binası çöktü!

Bursa'da yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu cadde üzerinde bulunan İller Bankası´na ait eski binanın yıkıma başlandı. Bina kısa süre sonra kendiliğinden çöktü.

Çin'de bina yıkım çalışmasında faciadan dönüldü!

Çin'de binaların bulunduğu alanda eski bir binanın yıkımı için de çalışma yapılmıştı. Hazırlıklar bitmeden bina kendiliğinden yıkıldı. O anlar cep telefonu kameralarına kaydedildi.

Çinden Avrupaya yük taşımak Haberi

Çinden Avrupaya yük taşımak

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (TDKÜİK) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Memmedyarov, ''Gelecek yıl için inşasının tamamlanması beklenen Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının kullanıma açılması Çin'den Avrupa'ya geçiş güvenilir, zaman açısından tasarruflu yolcu ve yük taşımalarının gerçekleşmesine imkan sağlayacak. Ülkelerimizin transit potansiyelini artıracak ve ekonomimiz için istikrarlı gelir kaynağı olacak"dedi. 

Azerbaycan'ın her zaman Hazar Denizi enerji kaynaklarının Batı pazarlarına nakli için kendi altyapısını önerdiğini söyleyen Memmedyarov, "Bugün Azerbaycan, Güney Gaz Koridoru gibi önemli enerji rojelerinin girişimcisi ve uygulayıcısıdır" ifadesini...