19 / 07 / 2024

çinden getirilen tramvay

çinden getirilen tramvay

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çin’ in CNR firmasından getirilecek 5 yeni tramvayın hizmete girmesiyle günlük yolcu taşıma kapasitesinin 130 bine çıkacağını söyledi....

1945 yılında Tünel'in içinden tramvay geçirilmesi düşünülmüş!

1945 yılında tarihi Tünel'in içinden tramvay geçirilmesi düşünülmüş ve geçirilmesi düşünülen tramvayın daha kolay manevra yapabilmesi için Tünel Meydanı'nın solundaki adanın da kaldırılması gündeme gelmiş.

1984 yılında İstanbul'a tramvay gelecekmiş!

1984 yılında İstanbul'a tramvay gelecekmiş ve ön çalışmaları tamamlanmış. İstanbul Yakası'nın yolcu taşıma problemini büyük ölçüde halledecek olan tramvay, 3 hat olarak inşa edilecekmiş ve 80 milyar liraya mal olacakmış.

Kocaeli tramvay projesi meclisten geçti!

İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlık ettiği mecliste, Sekapark-Otogar arasında hizmet verecek olan Tramvay Hattı ile ilgili, hat güzergâhının imar planlarına işlenmesi konusunun yer aldığı gündem maddesi meclise oylamasına sunuldu.

Kocaeli'de tramvay için ön yeterlilik ihalesi gerçekleşti!

Kocaeli’nde hayata geçirilmesi planlanan tramvay hattı yapımında danışmanlık, kontrolörlük ve mühendislik hizmetleri verecek firmalar için ön yeterlik ihalesi yapıldı...

Eyüp'e metro, tramvay ve teleferik hattı müjdesi!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’e iki metro, iki tramvay ve bir de teleferik hattı yapılacağını müjdeledi. nı Remzi Aydın, ilçede yapılacak yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Eyüp'e 2,5 yıl içinde metro, tramvay ve teleferik hattı yapılacak!

Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak 2 metro, 2 tramvay ve bir teleferik hattının çalışmalarının 2,5 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.

Eyüp'e metro ve tramvay hattı yapılacak!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’e iki metro, iki tramvay ve bir de teleferik hattı yapılacağını müjdeledi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçede yapılacak yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Eyüp'e 2 metro, 2 tramvay, 1 teleferik müjdesi!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Büyükşehir’in Eyüp’e ciddi ulaşım yatırımları olacak. İki metro, iki tramvay hattı ve bir de Piyer Loti’den Miniatürk’e teleferik düşünülüyor. Böylece Piyer Loti’de iki teleferik olacak” dedi.

Kocaeli Akçaray Tramvayı günlük 16 bin yolcu taşıyacak!

Tramvay için günlük 16 bin yolcu kapasitesi ile çalışmaya başladıklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 2040 yılında günde 39 bin yolcu kapasitesinde planlamanın yapıldığını kaydetti.

Kocaeli tramvay projesinde değişiklik olabilir!

Tramvayı konuşalım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, tramvayın “Akçaray” olarak açıklanan adının değiştirilebileceğini ve kamulaştırmadan dolayı yaşanacak mağduriyetler için hukukçularla görüşüleceğini söyledi.

İzmir tramvay projesine TMMOB’den tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yerel seçimler öncesi apar topar ihalesini yaptığı ve önümüzdeki günlerde temelinin atılacağı tramvay projesinin Konak etabına TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'ndan tepki geldi

İzmir Mithatpaşa Caddesi tramvayı istemiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Göztepe Sahil Şeridi'nde yapmayı planladığı 13 kilometrelik Üçkuyular-Halkapınar arası tramvay güzergahını Mithatpaşa Caddesi olarak değiştirdi. Tramvay Projesi'nin sahilden Mithatpaşa'ya alınacağı iddiası esnafı korkuttu.

İzmir'de tramvay güzergahı değişiyor!

Yapımcı firmaya yer teslimi yapılan tramvayın Üçkuyular-Konak arası bölümünün Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın kaldırım, otopark ve ağaçların yeraldığı parkların yerine Mithatpaşa Caddesi'nde mevcut yol üzerinde yapılması için proje hazırlandı.

çinden getirilen tramvay Haberi

çinden getirilen tramvay


Bir süre önce Çin’den gelen ve SAMULAŞ’ın ana bakım istasyonunda son testleri yapılan ilk tramvayı inceleyen Başkan Yılmaz, Çinli yetkililer ile şirket çalışanlarından bilgi aldı. AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ve belediyenin üst düzey bürokratlarının katıldığı inceleme ziyaretinde Başkan Yılmaz, tespitlerini Çinli CNR firmasının yetkililerine aktararak çalışma yapılması talimatı verdi.


Çin’in CNR firmasından tanesi 2.5 milyon Euro'ya alınan 5 adet tramvaydan ilki geçtiğimiz günlerde kiralanan bir uçakla Samsun’a getirilmişti. Yeni tramvaylarla ilgili değerlendirme yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, “Bu tramvayların imalat aşaması da dahil her sürecini takip ettirdik ve kontrol ettik. Bu ilk tramvaydan sonra bir aksilik olmazsa 1 ay içerisinde 2 adet, ocak ve şubat aylarında da kalan 2 adet tramvayı teslim edecekler. Bu tramvayların her...