06 / 05 / 2024

çine doğaltaş ihracatı

çine doğaltaş ihracatı

Doğaltaş sektörünün en önemli müşterisi olan Çin'de yeni inşaat projelerindeki yavaşlama ihracatı düşürüyor. EMİB Başkanı Kaya: "Çin'deki gerilemenin geçici olacağını umuyoruz" dedi.

Çin'de yeni projelerdeki yavaşlama ihracatı düşürüyor!

Doğaltaş sektörünün en önemli müşterisi olan Çin'de yeni inşaat projelerindeki yavaşlama ihracatı düşürüyor. EMİB Başkanı Kaya: "Çin'deki gerilemenin geçici olacağını umuyoruz" dedi.

Türkiye'nin Çin'e doğaltaş ihracatı 8 kat arttı!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, İzmir Marble Fuarı'na Çinli ithalatçıların katılması ve Türkiye'den daha fazla doğaltaş ithal etmeleri için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

Türkiye'den Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihracatı için iki ülke anlaşmaya vardı. Açıklama, BOTAŞ tarafından yapıldı.

Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

Doğu Karadeniz’in somon ihracatı istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda, ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 97 artışla beraber 91 milyon 428 bin 514 dolara ulaştı.

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğu Karadeniz'den 5 ayda gerçekleştirilen yapı ve inşaat malzemeleri ihracatı yüzde 17 arttı ve 28 milyon 591 bin 505 dolara ulaştı.

Doğalgaz yardım desteğine nasıl başvurulur? Doğalgaz yardımı elden alınır mı? İşte detaylar!

Doğalgaz yardımına dair vatandaşlar pek çok sorular sormaktadır. Onlardan biri de doğalgaz yardım desteğine nasıl başvuru yapıldığı olmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Türk çiftçisinin gözbebeği! Toprağın bereketli çocuğu, verimiyle gözleri kamaştırdı! Yeni hedef ilginç

Türkiye'de yetişen çok sayıda ürün var. Ancak Türkiye bu ürünlerden bazılarında dünyada liderlik ediyor. İşte o ürünlerden biri de kiraz. Üreticisini her daim sevindiren kiraz yine yanıltmadı. Kirazda şimdi uzak doğuya ihracat hedefleniyor.

Doğalgaz desteği başvuruları bitti mi? Doğalgaz desteğine kimler başvurabilir?

2022 yılı itibariyle dar gelirli vatandaşlara verilmeye başlanan doğal gaz faturası desteği, 2023 yılında da devam edecek. Peki doğal gaz desteğine kimler başvurabilir? Doğal gaz desteğine nasıl başvurulur?

Saadet Doğaltaş İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Saadet Doğaltaş İnşaat Limited Şirketi Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İrfan Allahverdi tarafından kuruldu.

Dış Ticaret Beklenti Anketi açıklandı!

Bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin ihracat beklentisi bir önceki çeyreğe göre 27,6 puan azalarak 83,5 oldu.

Dünya ekonomisinin yüzde 50'si doğuda!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Ekonomi artık dünyada doğuya doğru kayıyor. Dünya ekonomisinin yüzde 50'si doğuda. Onun için doğuya ihracatımızı artırmak durumundayız." dedi.

Nedim Keçeli'den Gamze Keçeli'ye 350 bin TL'lik hediye! 

İnşaatçı Nedim Keçeli 2017 yılında Gamze Karaman ile evlenmişti. Çiftin oğulları 8 Temmuz'da dünyaya geldi. Nedim Keçeli eşine doğum hediyesi olarak 350 bin TL'lik saat hediye etti.

Ceyhan Bağcı'dan MAG Business’a özel röportaj

ONYX Doğaltaş ve İnşaat Ltd. şirketinin kurucusu Ceyhan Bağcı, dünyanın en büyük projelerine uzanan başarı yolculuğunu MAG Business’a verdiği özel röpartajında anlattı.

Türk mermercilere Çin'de gözaltı!

150 Türk mermer firmasının katılım gösterdiği Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda Türk mermerciler büyük şok yaşadı. Çinli polisler tarafından 3 şirketin 4 yetkilisini dün sabah 06.00’da kaldıkları otelde gözaltına alındı.

Antik Satala Kenti yeniden imar edilecek!

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesindeki dağın eteğine Doğu Roma İmparatorluğu döneminde sınırı muhafaza etmek amacı ile kurulduğu tahmin edilen Satala kenti turizme kazandırılacak. 

çine doğaltaş ihracatı Haberi

çine doğaltaş ihracatı

Türk doğaltaş sektörünün en önemli ihracat pazarları arasında yer alan Çin'de büyümenin yavaşlaması sonrası yeni inşaat projelerinin azalması Türk mermer ve travertenine olan talebi de azalttı. İhracatçı, Çin'deki durgunluğun kısa sürmesini umut ediyor.


Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamada dünyanın en büyük doğaltaş fuarı olan Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katılan Türk firmalarının görüşlerine yer verildi.


Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, ABD krizi sonrası ön plana çıkan Çin pazarının halen sektör için en önemli pazar olduğunu ancak son dönemde ihracatta gerilemeler yaşandığını ifade etti.


Gerilemeye rağmen Türk firmalarının durgunluğun geçici olduğunu ve bu pazardan umutlu olduklarını kaydeden Kaya, firmalardan gelen talep üzerine Xiamen Fuarı'na Türkiye Milli Katılımı'nın gelecek yıl iki kat daha büyük bir alanda gerçekleşeceğini ifade etti. 


Xiamen Fuarı'na...