16 / 06 / 2024

Çinlilerin gayrimenkulde yeni rotası Türkiye

Çinlilerin gayrimenkulde yeni rotası Türkiye

Çin ekonomisindeki dalgalanma ve kaygan zemin şartlarının Çinli zenginleri yurtdışında gayrimenkul yatırımı yapmaya yönelttiğini söyleyen ERA Koordinatörü Mustafa Baygan, “Çinli yatırımcı Türkiye’de yatırım yapma eğiliminde" dedi.

Tapu harçları ve emlak vergisine yeni düzenleme vatandaşı isyan ettirdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkulde gerçek değer üzerinden alınacak vergi modeli ile ilgili yaptığı çalışmalarda sona yaklaştı. Ön görülen modeli sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Ekonomist Şenol Babuşçu’ya yorum yağdı. Vatandaş yeni vergilerin kiraları artıracağını söyleyerek isyan etti.

Sektörden vergi eleştirisi: Gayrimenkulde yeni vergiler çok can yakacak!

Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, konut sektörüne getirilmesi planlanan yeni vergiler ile ilgili önemli açıklamalar yaparak, bunun can çekişen sektörün ipini çekmek anlamına geldiğini söyledi.

Gayrimenkule yeni vergiler sektörü daha kötü hale getirebilir: Kiralar fırlar, ülkeden döviz çıkar! 

Gayrimenkulde yeni vergiler ve konut piyasasına etkileri son günlerde sık sık gündem oluyor. Peki konut piyasasında yeni vergilerin etkileri nasıl olacak?

Gayrimenkulde yeni vergi düzenlemeleri neleri değiştirecek?

Ekonomim yazarı Abdullah Tolu bugünkü yazısında gayrimenkulde yeni vergi düzenlemelerini yazdı. Peki gayrimenkulde yeni vergi düzenlemeleriyle neler değişecek? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenlemeler...

Basın Ekspres Yolu yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor!

Gayrimenkulde 2006-2015 döneminde toplu bir dönüşüm geçirerek fabrikalardan oluşan bir sanayi bölgesi kimliğinden rezidans, ofis, otellere ağırlık veren hizmet bölgesine dönüşen Basın Ekspres Yolu, yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor.

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

Fahiş şekilde artan ev fiyatları sebebi ile emlak sektöründe yeni bir yöntem ortaya çıktı. Artık insanlar, arsa satışlarında genellikle görülen hisseli konut satışlarını tercih ediyor. İşte detaylar…

Gayrimenkulde yeni dönem! Konuttan vazgeçen yatırımcı ofise yöneldi!

Artan kira geliri sebebiyle son bir yılda konuta kayan yatırımcı, ev kredilerine ve kira artışına gelen kısıtlamadan dolayı rotasını ofise çevirdi. Emlak sektörü temsilcileri ofis pazarında azalan arz ve artan kiralamalara bağlı olarak arz sıkıntısı olacağı konusunda yatırımcıyı uyarıyor.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme başladı! Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı var!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı olduğunun altını çizen Akbal, gayrimenkulde toparlanmanın başladığını belirtti...

Gayrimenkulde yeni dönem 1 Nisan'da başlıyor!

Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren KDV düzenlemesinde yeni müjde geldi. İşte detaylar...

GAPAS Serbest Kürsü 'Gayrimenkulde Marka Ol E Mi' etkinliği 27 Ocak'ta!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) tarafından gerçekleştirilen Serbest Kürsü'nün yeni etkinliği 'Gayrimenkulde Marka Ol E Mi!' 27 Ocak tarihinde yapılacak.

2022 yılında gayrimenkulde yeni rekorlar kırılacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektörünü yeni yılda neler bekliyor? İşte sektörle ilgili merak edilenler...

Gayrimenkulde yeni gözde Kıbrıs oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), hem Türklerin hem de yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden. Kıbrıs, pandemiyle beraber ise gayrimenkulde yeni gözde oldu. Peki Kıbrıs'ta ev fiyatları ne kadar? En çok talep hangi tip konutlara geliyor? İşte ayrıntılar...

Ünlü isimlerin gayrimenkulde yeni rotası Alaçatı!

Çeşme'nin değerli bölgelerinden Alaçatı çok sayıda ünlü isimlerin radarına girdi. Sinan Engin, Caner Erkin ve Beyazıt Öztürk, Alaçatı’dan ev alan isimlerden biri oldu.

Çinlilerin gayrimenkulde yeni rotası Türkiye Haberi

Çinlilerin gayrimenkulde yeni rotası Türkiye

Çin ekonomisindeki dalgalanma ve kaygan zemin şartlarının Çinli zenginleri yurtdışında gayrimenkul yatırımı yapmaya yönelttiğini söyleyen ERA Koordinatörü Mustafa Baygan, “Çinli yatırımcı Türkiye’de yatırım yapma eğiliminde. Bizim bu fırsatı değerlendirerek Çinli zenginlere satış yapmamız gerek. Çinli yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi son dönemlerde artmaya başladı. ERA’nın Uzakdoğu yapılanmasından elde ettiğimiz veriler doğrultusunda Çinli yatırımcıların Türkiye’yle ilgilendiğini görüyoruz. Aldığımız bilgiler sonucunda Çinli zenginler, ülkelerindeki devalüsyon, ekonomideki soğuma ve borsadaki oynaklık sonrası yurtdışında gayrimenkul alımına yöneldi” dedi.


Gayrimenkulün artık sadece bir barınma aracı olmaması aynı zamanda yatırımcısına ciddi gelir sağlaması sadece yerli değil, yabancı yatırımcının da ilgisini çekiyor. Bir yandan Rus, İngiliz, Alman ve Ortadoğulu yatırımcıların bölgesel tercihlerinin Türkiye’den yana devam ettiğini bir yandan da son birkaç yıldır Çinli yatırımcıların ilgisinin olduğunu kaydeden Baygan özellikle...