30 / 04 / 2024

çırağan sarayının eski hali

çırağan sarayının eski hali

1974 yılında Çırağan Sarayı kaderine terk edilmiş ve yapılan bütün projeler kağıt üzerinde kalmış. Sultan Abdülaziz devrinde 4 milyon altına yaptırılan Saray'ın deniz yönündeki bölümleri kum deposu olarak kullanılmış.

1936 yılında Çırağan Sarayı önünde içinde bina olan 4.292 metrekare arsa 180 liraya kiraya verilecekmiş!

1936 yılında Milli Emlak Müdürlüğü tarafından verilen ilanda Çırağan Sarayı önünde bulunan iki binası bulunan 4292 metrekare arsa 180 liraya kiraya verilecekken Tophane'de ise bir dükkanın kirası ise 190 liraymış.

Çırağan Sarayı bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu!

Yıldırım Demirören'in kızı Yelda Demirören, ile merhum iş adamı Hasan Kalyoncu'nun oğlu Haluk Kalyoncu hafta sonu Çırağan Sarayı'nda dünya evine girecek. Çiftin düğününün olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Saray'ın bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu.

Çimento kralının oğlu Çırağan'da evlendi!

Hintli çimento kralının oğlu, Çırağan Sarayı'nda evlendi. 5 milyon dolara yapılan düğüne 300'ü aşkın davetli katıldı.

Luxera Meydan ve Luxera Yenibosna'nın lansmanı yapıldı!

Luxera Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Luxera Meydan ve Luxera Yenibosna projelerinin lansmanı bugün Çırağan Sarayı'ndan gerçekleşti.

Cadde 54'ün lansmanı yapıldı! Metrekaresi 3 bin 800 TL'ye!

Sakarya Serdivan’da hayata geçirilen Cadde 54 projesi bugün Çırağan Sarayı'nda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Projede yer alan studio rezidansların metrekaresi 3 bin 800 TL’den, ofislerin metrekaresi ise 6 bin TL’den başlıyor.

TOKİ Sarayönü projesinin temeli atıldı!

TOKİ tarafından, Sarayönü’de yapılacak olan 883 konutun inşaat çalışmaları başlatıldı. 45 bloktan oluşan projede toplam 883 konut olacak.

Ali Ağaoğlu, kızı Sena için bir düğün daha yapacak!

Ali Ağaoğlu, önceki ay Çırağan Sarayı'nda günlerce konuşulan bir törenle evlenen kızı Sena ile damadı Koray Kırcal'ın düğününe davet edemediği akrabaları için bir düğün yapacak.

Sena Ağaoğlu'nun gelinliği ile üç daire alınır!

Ali Ağaoğlu kızı Sena'yı evlendirdi. Sena Ağaoğlu, önceki akşam Çırağan Sarayı’nda düzenlenen düğün töreninde işadamı Mustafa Kırcal’ın oğlu Koray Kırcal’la nikâh masasına oturdu. Ali Ağaoğlu, damadına 28 milyon liralık yalı hediye etti. İşte Ağaoğlu'nun kızının düğünden ilginç detaylar.

Sur Yapı Koşuyolu basın toplantısı ertelendi!

30 Kasım 2016 Çarşamba günü saat 12.00’da Çırağan Sarayı Balo Salonu’nda gerçekleştirilecek basın toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

Topkapı Sarayı'nın duvarlarında yıkılma tehlikesi!

Duvarlarında çatlak, bahçesinde çukur oluşan tarihi Topkapı Sarayı’nın durumu endişe yaratıyor. Uzmanlar olası bir depremde özellikle sarayın Marmaray’a bakan duvarlarının risk altında olduğu görüşünde

EYG Grup basın toplantısı 27 Nisan'da!

EYG Grup, 27 Nisan 2016 Çarşamba günü Çırağan Sarayı'nda Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik’in katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyecek.

Çırağan Sarayı'nın tapusu Beylikdüzü Belediyesi'nde!

Beylikdüzü Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi ve Meclis Başkanvekili Ömer Şatır ailesi ve kendisine dair bilinmeyenleri Gazetem İstanbul'a anlattı. Şatır, Çırağan Sarayı ile birlikte birçok önemli yerin tapusunun kendilerinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın karşısına inşa edilen ofisler değerlendi!

1 milyar 370 milyon liraya mal olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın tam karşısında inşa edilen lüks ofisler “Adresin değere dönüştüğü an” sloganıyla satışa sunuluyor. Her bir ofisin metrekare değeri 7 bin 700 lira olarak belirlendi.

Demir İnşaat'tan Sevgililer Günü'ne özel kampanya!

Sevgililer Günü’nde sevgililere özel anlar yaşatmak isteyen Demir İnşaat, Demir Romance ve Demir La Vida projelerinden ev alan sevgilileri Çırağan Sarayı’nda Sevgililer Günü yemeği hediye ediyor. Kampanya, 6-14 Şubat tarihleri arasında geçerli olacak.

çırağan sarayının eski hali Haberi

çırağan sarayının eski hali



Çırağan Sarayı çöplük oldu


İstanbul Boğazı'nda yıllardan beri kendi kaderine terk edilmiş, ünlü Çırağan Sarayı şimdi de çöplük olmuştur. Sultan Abdülaziz devrinde 4 milyon Osmanlı altınına mal olan saray son yangından sonra çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü ele alınmamıştır. Yapılan bütün projeler kağıt üzerinde kalmış ve saray her geçen gün biraz daha çökmüştür. Bir süre önce deniz yönündeki bölümleri kum deposu olarak kullanılan Çırağan Sarayı bugün yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi bir çöplük haline gelmiştir. 


Milliyet Gazetesi 11 Şubat 1974



Abdullah Kutalmış...