27 / 05 / 2024

Çömlekçi imar

Çömlekçi imar

TRABZON Ticaret Sanayi Odası, meclis toplantısı bugün yapıldı.Trabzon Büyüksehir Belediye Başkanı TTSO'daki toplantıda kent sorunlarını anlattı.TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu 'Çömlekçi 12 yılda biter' dedi.

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

İmar affı bekleyenler dikkat! İmar barışı geliyor mu? İşte bütün detaylar!

İmar affı konusu bir süredir kamuoyunun gündeminde... Binlerce kişi imar barşışı beklerken son durum hakkında bilgi almak isteyenler "İmar affı çıkacak mı?" diye soruyor.

Trabzon Ganita-Faroz ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne? 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trabzon Ganita-Faroz ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde  çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, çalışmaları yerinde inceledi. 

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

Trabzon Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Trabzon'da hayata geçirilen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleşti.

Trabzon Çömlekçi'de yıkımlar başladı!

Trabzon sakinlerinin uzun süredir beklediği Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde 2. Etap kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkımlar başladı. 

Ataşehir Belediyesi için imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Valiliği, imar yolsuzluğu iddialarıyla ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve sorumlu olan belediye çalışanları hakkında inceleme yapılması için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptı. 

Trabzon Çömlekçi kentsel dönüşümde son durum!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çömlekçi'de devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1’inci etap çalışmalarını inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Boğaziçi imar barışı düzenlemesinde son durum!

Anayasa Mahkemesinin, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesindeki bazı alanların imar barışından faydalandırılmasına, bu bölgelerde önceden alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezalarının iptal edilmesi imkanı sunan kanun hükmünün iptalinin gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Trabzon Çömlekçi Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Çömlekçi Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1’inci etap yapım işi ihalesi, TOKİ tarafından yapıldı. Sözleşmesi, iş ve yer teslimi de yapılan proje tamamlandığında, Trabzon yepyeni bir Çömlekçi Mahallesi’ne kavuşacak.

Trabzon Çömlekçi'de dönüşüm başlıyor!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ), Trabzon'da Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

Cemal Bulutoğluları’ndan Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planı açıklaması!

Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğluları, Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bulutoğluları;“Haziran ayında son yasal değişiklikler yapılıp, tekrardan Birleşik Kurul toplanmalı” dedi.

Çömlekçi imar Haberi

Çömlekçi imar

Trabzon Büyüksehir Belediye Başkanı TTSO'daki toplantıda kent sorunlarını anlattı. TRABZON Ticaret Sanayi Odası, meclis toplantısı bugün yapıldı. TTSO Toplantı Salonunda yapılan meclis toplantısına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu katıldı. Toplantı TTSO'nun geçen yaptığı faaliyetlerin tanıtımı ile başlarken ardından ise konuşmalarla devam etti. 


HACISALİHOĞLU: DIŞA AÇILMALIYIZ 


Toplantıda ilk olarak TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, konuştu. Hacısalihoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptıkları Avusturya, ziyaretinden bahsederek şu şekilde konuştu: "Yıllardan beri TTSO olarak dışa açılım politikamız vardı. Dünyada ki bir çok ülkede, dışa açılım politikası devam edip gidiyor. Yaptığımız incelemelerde en iyi şekilde yapan Viyana odası olduğunu gördük. 


Dışa açılımda rakamsal olarak gördüğümüzde Türkiye'de 9 milyar dolarlık bir yatırım ve 17 bin kişilik istihdamla Türkiye'de hizmet vermekte. Bu örnek ekonomi odasında çalışan 700'ün üzerinde personelin 600...