02 / 08 / 2024

ÇOMÜ ek binaları

ÇOMÜ ek binaları

2010 yılında 200 bin metrekare kapalı kullanım alanına sahip olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), 2015 yılında bu rakam 550 bin metrekareye ulaştı.

Deprem teminati için binalar, diğer afetler için binalar ve taşınır mallar teminat altına alınıyor! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem teminatı için binaların, diğer afetler için ise binalar ve taşınır malların teminat altına alındığını belirtti. İşte ayrıntılar...

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, üzücü bir gerçek daha ortaya çıktı. Depremin vurduğu illerdeki binaların yarısından fazlasının sigortasız olduğu belirlenirken, deprem sigortasının en az olduğu il ise bakın hangisi çıktı?..

İzmirli depremzedelerden ek süre talebi!

İzmir'de, 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde binaları hasar gören ve Büyükşehir Belediyesi tarafından konutlara yerleştirilen ve 20 Temmuz itibariyle evleri boşaltmaları istenen vatandaşlar ek süre talep etti.

Gebze Center AVM'nin değeri belli oldu!

Doğuş GYO Gebze Center AVM, Otel ve ek binalarının toplam değeri 719 milyon 869 bin 794 TL olarak belirlenirken, KDV dahil toplam değeri 849 milyon 446 bin 357 TL olarak açıklandı. 

Bursa Çekirge Teras Projesi'nde yıkımlar başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçireceği Çekirge Teras Projesi kapsamında 20 yıldır atıl halde duran Çelik Palas Oteli ek binalarında başlatılan yıkım çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ek binalarının açılışı gerçekleşti!

Rize'de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin ek Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası ile Çayeli Eğitim Fakültesi Ek Binasının açılışı gerçekleşti.

Gaziantep Nizip'te 27.8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve ek binaları!

T.C. Nizip İcra Dairesi, Gaziantep ili, Nizip ilçesi, İstasyon Mahallesi, 1056 ada 89 parselde yer alan fabrika ve ek binalarını 27 milyon 839 bin 476 TL'ye satıyor...

Doğuş GYO Gebze Center AVM değerleme raporu!

Doğuş GYO'nun portföyünde yer alan "Gebze Center AVM, Otel ve Ek Binalar"a ilişkin olarak Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı. 

Binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyen köylülere ek süre verilmesi önerildi!

442 sayılı Köy Kanunu'na göre köylülere satışı yapılan taşınmazlar için belirlenen süre içinde binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyenlere ek süre verilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Doğan Perinçek: Binalar için yanlış zemin tercih edildi!

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek, İzmir'de bulunan binaların yanlış zemine inşa edildiğini dile getirdi. 

Sakarya Geyve'de 23.6 milyon TL'ye satılık fabrika binaları!

Geyve İcra Dairesi, Sakarya Geyve'de bulunan tek katlı kargir havai fişek oyuncak ve kimya fabrika binaları ve tarlasını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 23 milyon 668 bin 793 TL olarak belirlendi. 

Lefkoşa Genel Hastanesi'nin ek binaları inşa ediliyor!

Kıbrıs'ın güneyinde 'Lefkoşa Genel Hastanesi' karşısında koronavirüs hastaları için yeni ek binalar inşa ediliyor. 

Gebze Center AVM 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Gebze Center AVM, Otel ve Ek Binalar"a ilişkin olarak hazırlanmış olan değerleme raporunu yayınladı...

ÇOMÜ ek binaları Haberi

ÇOMÜ ek binaları

ÇOMÜ Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, ÇOMÜ’de 2010 yılında 200 bin metrekare civarında olan kapalı kullanım alanı miktarı 2015 yılında 550 bin metrekareye ulaştı. Bu rakamın 2016’da 600 bin metrekareyi aşması bekleniyor. Yapılan yeni binalar dışında eski binaların da yenilendiğini belirten uzmanlar, bina yenilemelerinin yeni bina yapımı kadar masraflı ve güç olabildiğini söylediler. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Üniversite’nin ihtiyacı olan büyüklüğün en az 1 milyon metrekare kapalı alan olduğunu söyledi. Rektör Laçiner, “Biz de inşaatlarla uğraşmaktan hiç hoşlanmıyoruz. Akademik işlere yoğunlaşmak istiyoruz. Ancak kuruluş aşamasında tamamlanmış olması gereken işler 20 yıl sonraya kalınca bu işleri kısa sürede tamamlamak zorunda kaldık. ÇOMÜ, son 4 yılda 19 yılda yapılanı 2 mislinden fazla büyütmüş oldu. Bu süredeki mekânsal...