04 / 05 / 2024

çöp vergisi anlaşmalı bankalar

çöp vergisi anlaşmalı bankalar

Çevre temizlik vergisi Mart, Nisan ve Mayıs ayları ile Kasım ayı olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi bankadan ödenir mi? Çevre temizlik vergisi hangi bankaya ödenir?

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Rusya'da ipotekli konut almak için yapılan anlaşmalı evlilikler rekor kırdı!

Rusya Noterler Odası, pandeminin gölgesinde geçen 2020'de anlaşmalı evlilik yapanların sayısının bir önceki yıla kıyasla yüzde 26 arttığını belirtti. Ülkede en çok ipotekle konut almayı planlayan çiftler anlaşmalı evlilik yapıyor.

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Her yıl iki eşit taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ödemesi anlaşmalı bankalar üzerinden alınıyor. Peki konut ya da iş yeri sahibi olanların ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

2020 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Gelir Vergisi Kanununa göre konut ve iş yeri kiralarından alınan gelir için kira vergisi ödeniyor. Mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” yani kira geliri olarak ifade edilmekte.

Mal paylaşım davası ne zaman açılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '3 yıl önce anlaşmalı boşandım. Eski eşim daha sonra bir gerekçe göstererek veya göstermeyerek yeniden mal paylaşım davası açabilir mi? Boşandıktan sonra bu davayı hak edemeyeceği bir süre var mı?' sorusunu yanıtladı.

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Ziraat Bankası anlaşmalı projelerinden elde edilen kar ne?

Ziraat Bankası kampanyalı konut kredisi kapsamında yüzde 1.78 faiz oranları ile konut kredisi kullandırırken, anlaşmalı konut projeleri kapsamında ise yüzde 0.98 faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. 250 bin TL değerinde konut anlaşmalı projeden alındığında 181 bin TL daha karlı oluyor.

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

Çöp vergisi Kasım 2018!

Çevre temizlik vergisi, belediye tarafından sunulan temizlik hizmeti için tahsil ediliyor. Vergide ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde yapılıyor...

10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi!

2018 yılı emlak ve çöp vergisi 2. taksit dönemi dün başladı. Peki, kimler, nereye ve nasıl ödeme yapacak? İşte 10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi...

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödeme dönemi 1 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlıyor...

çöp vergisi anlaşmalı bankalar Haberi

çöp vergisi anlaşmalı bankalar

Çevre temizlik vergisi hangi bankaya ödenir?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. 


Verginin mükellefi, binaları kullananlardır. Mükellefiyet binanın kullanımı ile başlar. 


Çevre temizlik vergisi, meskenlerde su faturasına yansıtılırken; işyerlerinde ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için belediyelerin vergi tahsil veznelerine ödenmesi gerekiyor.


Çevre temizlik vergisi, banka aracılığı ile ödenebilen vergiler arasında yer almıyor. Çevre temizlik vergisi Mart, Nisan ve Mayıs ayları ile Kasım ayı olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödeniyor.


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya...