04 / 05 / 2024

Çöp vergisi ödemelerinde son 10 gün

Çöp vergisi ödemelerinde son 10 gün

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmazlar için ödenmesi gereken vergilerin başında çöp vergisi ve emlak vergisi geliyor. Çöp vergisi ödemeleri için son 10 gün bulunuyor.

Evi, arsası, iş yeri olanlara son dakika uyarısı: Bu tarihe kadar ödemeyene ceza var! 

Ev sahiplerini ilgilediren emlak vergisi ödemelerinde tarih araştırmaları hız kazandı. Peki emlak vergisi son ödeme günü ne zaman? Emlak vergisi uafiyet şartları neler 2024? İşte tüm merak edilenler... 

Emlak vergisi ödemelerinde yeni sistem! Tüm işlemler güvenli ve hızlı yapılacak!

Keşan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Eylem Akdemir, akıllı vezne uygulaması ile emlak vergilerinin artık daha kolay ve hızlı ödeneceğini belirtti.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son tarih ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son tarih ne zaman? Emlak vergisinden kimler muaf? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İş Bankası'ndan yepyeni kampanya! Son dakika!

Yeni bir kampanya İş Bankası Maximum Kart sahiplerini sevindirecek. 17 Nisan - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapacakları 100 TL ve üzeri Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemelerinde faizsiz 4 aya varan taksit imkanı sunuluyor.

Tapusu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Görenin gözleri fal taşı gibi açıldı! Hemen bakın!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemelerinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Tapusu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Görenin gözleri fal taşı gibi açıldı! Hemen bakın!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ödeme açıklaması: Paralar banka hesaplarına yatırılacak

Ev sahiplerinin her sene iki taksit halinde bağlı bulundukları belediyelere ödemesi gereken Emlak ve Çevre Temizlik vergisi ödemelerinde son tarih belli oldu. Vergiler evin brüt metrekaresine göre hesaplanıyor belediyelerin banka hesap numaralarına ya da veznelerden ödenebiliyor.

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Kira gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Kira gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Vergi takvimine gayrimenkul gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi Mart ayı itibarıyla başlamıştı. Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler dikkat! Emlak vergisi ödemelerinde dikkat çeken detay! 

Emekli vatandaşlar emlak vergisi ödeyip ödemeyeceklerini merakla araştırıyor. Peki emlak vergisini kimler ödemez? Emekliler emlak vergisinden muaf mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Ev sahipleri dikkat! Değerler 5 kat arttı!

Emlak vergisi ödemelerinde ikinci taksit dönemi Ağustos'ta başlıyor. Değeri 5 milyon 227 bin lirayı geçen evler için de yeni rayiç bedeller belirleniyor. 

Çöp vergisi ödemelerinde son 10 gün Haberi

Çöp vergisi ödemelerinde son 10 gün

Çöp vergisi ödemeleri için son 10 gün!

Belediyelerin çevre ve temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmazlar için ödenmesi gereken vergilerin başında çöp vergisi ve emlak vergisi yer alıyor. 


Çöp vergisini binanın sahibi değil, bina kullanıcısı ödemekle yükümlü sayılıyor. Yani çöp vergisinin mükellefi gayrimenkul sahibi değilde kiracısı oluyor. 


Çevre temizlik vergisi olarak da karşımıza çıkan çöp vergisi işyeri ve konutlarda farklı  şekilde hesaplanıyor ve tahsil ediliyor. 


2015 yılında konutlara ait Çöp Vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 Kuruş, diğer belediyelerde 20 Kuruş olarak hesaplanıyor ve su faturalarına yansıtılıyor. 


İşyerleri sahip veya kiracılarının çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çöp 1. taksiti; Mart, Nisan ve Mayıs...