05 / 05 / 2024

çöpten nasıl enerji üretilir

çöpten nasıl enerji üretilir

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 1395 geri kazanım tesisi ile yeni bir geri dönüşüm sektörü oluşturulduğunu dile getirerek, "Artık çöpten, enerji üreten, seracılık yapan bir konuma geldik ve bunu daha da yaygınlaştıracağız" dedi....

Ev tüpünde fiyatlar nasıl? Enerji fiyatlarındaki artış, tüpü etkiledi mi? 4 Eylül 2022 fiyat listesi..

Eylül ayının ilk günü fiyatıyla merak uyandıran mutfak tüpünde son durum nasıl? Vatandaşlar tüp fiyatlarını merakla takip ediyor. En ucuz tüp hangi markada? 12 Kg’lık ev tüpü ne kadar? İşte, Aygaz, İpragaz, Mogaz 4 Eylül 2022 fiyat listesi…

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Binaların Enerji Kimlik Belgesi'ni almaları 2020 yılı itibarıyla zorunlulaştı. Bir yapının bu belgeye sahip olup olmadığı sorgulanabiliyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Kimler şarj istasyonu kurabilecek? Fiyatlar nasıl belirlenecek? Mustafa Yılmaz açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, kurul kararıyla onaylanan Şarj Hizmeti Yönetmeliği’ne yönelik açıklama yaptı. Peki Kimler şarj istasyonu kurabilecek? Fiyatlar nasıl belirlenecek? İşte ayrıntılar...

Isı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır?

AB ülkelerinin Rusya'ya enerji bağımlılığından kurtulmak için kullanımının yaygınlaştırmayı düşündüğü ısı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD),  ‘Ocak 2022 Sektör Raporu'nu yayınladı. Peki enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Doğalgaz ve elektriğe kademeli tarife nasıl olacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda kademeli olarak geçilecek tarifenin tasarruf ve verimli kullanım sağlayacağını söyledi. Peki doğalgaz ve elektrikte kademeli tarife nasıl olacak?

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Türkiye’deki tüm binaların yıl sonuna kadar ‘Enerji Kimlik Belgesi’ alması gerekiyor. Peki Enerji kimlik belgesi nedir? Nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Türkiye'de mesken olarak kullanılan tüm binalarda zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi alınması için son 5 aya girildi. Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren alım, satım veya kiralanması yapılmayacak. Peki enerji kimlik belgesi nasıl alınır? 

Enerji kimlik belgesi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Enerji kimlik belgesi, yetkilendirilmesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından veriliyor. Peki, bir binada enerji kimlik belgesi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Eski binalar için enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Enerji kimlik belgesi ile enerji israfının önlenmesi amaçlanıyor. Belgenin 2 Mayıs 2017 tarihine kadar alınması gerekiyor. Peki, eski binalar için enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Binalar için Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkul geliştiricileri kadar konut alanları da etkiliyor. 2 Mayıs 2017 itibariyle Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmayan konutlarda alım-satımlar yapılamayacak. Peki Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır? İşte cevabı....

Isı yalıtımı kararı nasıl alınır?

Apartmanda ısı yalıtımı yapılması ile bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgenmiş oluyor. Peki, bir apartmanda ısı yalıtımı kararı nasıl alınır?

çöpten nasıl enerji üretilir Haberi

çöpten nasıl enerji üretilir


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakanlığının 2014 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda sunum yaptı. Bakan Bayraktar, atık su arıtma hizmeti verilen belediye nüfus oranını yüzde 72’nin üzerine çıkardıklarını bildiren Bayraktar, katı atık düzenli depolama tesisi sayısının ülke genelinde 69’a ulaştığını; 2023 yılına kadar ise tüm belediyelerimizin düzenli katı atık depolama tesisi ve atık su arıtma tesisine kavuşmasının sağlanacağını söyledi.


1395 geri kazanım tesisi ile yeni bir geri dönüşüm sektörü oluşturulduğunu dile getiren Bayraktar, bu sayede 60 bin kişiye istihdam ve ekonomiye de yıllık 1 milyar TL’den fazla katma değer sağlandığını kaydetti. Bayraktar, "Artık çöpten, enerji üreten, seracılık yapan bir konuma geldik ve bunu daha da yaygınlaştıracağız" dedi.


Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) düzenlemesinde, 2011'den itibaren belge sayısını 199’dan 16’ya düşürdüklerini;...