16 / 05 / 2024

coronavirus küresel büyümeye etkisi

coronavirus küresel büyümeye etkisi

TCMB Başkanı Murat Uysal, koronavirüs salgınının ticaret ve sermaye akımları üzerinde negatif etkilerinin olacağını belirterek, gelişmeleri yakından izlediklerini ifade etti.

Büyük Konaklar Büyükçekmece'de yüzde 20 peşin 24 ay vade fırsatı! Teslimler Haziran 2025'te!

Önay Grup imzasıyla İstanbul Avrupa Yakası'nda Büyükçekmece'de yükselen Büyük Konaklar Büyükçekmece'de yüzde 20 peşin 24 ay vade fırsatıyla satışlar devam ediyor. Peki Önay Büyük Konaklar'ın fiyatı ne kadar? İşte Büyük Konaklar ile ilgili ayrıntılar...

Evlerin artık en büyük sorunlarından biri. Vatandaşın ödeyemeyeceği seviyede zam geliyordu. Bakanlık harekete geçti

Evlerin artık en büyük sorunlarından biri site aidatları. Aidatlara öyle zamlar geliyor ki vatandaşların ödeyemeyeceği seviyelere çıkarılıyordu. 3 Bakanlık konuyu çözmek için harekete geçti.

Fitch raporunda 'enflasyon' vurgusu: 2023 küresel büyüme tahminini açıkladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini 2023 yılı için yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti.

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Janet Yellen, OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararının "yapıcı olmayan" bir eylem olduğunu ifade ederek, eylemin küresel büyüme için olumlu olmadığını söyledi.

Konut tercihlerinde deprem etkisi! Artık evin büyüklüğünden önce deprem dayanıklılığı sorgulanıyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra konutta tercihler resmen değişti. Konut alacaklar artık evin büyüklüğünden önce deprem dayanıklılığını sorguluyor. 

Türk beyaz eşya devinden büyük yatırım!

Arçelik, küresel büyüme yolculuğuna yeni bir üretim merkezini daha ekleyerek Mısır'da 100 milyon dolarlık yatırımla bir beyaz eşya üretim tesisinin temellerini atmış oldu.

Akaryakıt krizi büyüyor! Satışlara kısıtlama geldi!

Fransa'da yaşanan rafinerilerdeki grevler sebebiyle akaryakıt krizi büyümeye devam ediyor. Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşurken, zaman zaman yaralanmayla sonuçlanan kavgalar da çıkıyor.

Pırlanta küpelerde büyük indirim! Herkes bu küpeleri alıyor! İşte Zen Pırlanta 10 Eylül 2022 küpe fiyat listesi

Pırlanta küpelerde büyük indirim başladı. Herkes bu küpeleri alıyor. Zen Pırlanta küpelerde yüzde 50'ye varan indirimle satılıyor. Peki Zen Pırlanta küpe fiyatları ne kadar? Zen pırlanta küpe fiyatları kaç lira? İşte Zen Pırlanta 10 Eylül 2022 küpe fiyat listesi...

Carrefoursa kurbanlık fiyatları açıklandı! Küçükbaş-büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? 16 Haziran 2022 fiyat listesi

Carrefoursa 2022 kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Peki Carrefoursa'da kurbanlık fiyatları ne kadar? Carrefoursa küçükbaş, büyükbaş kurbanlık fiyatları kaç TL? İşte 16 Haziran 2022 fiyat listesi...

Mehmet Muş açıkladı: Türkiye ihracatla büyümeye devam ediyor!

Büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş "Türkiye ihracatla büyümeye devam ediyor. 2.çeyrekte yüzde 21,7 ile rekor bir büyüme kaydedildi. Mal ve hizmet ihracatımızın büyümeye katkısı 10,8 puan oldu." dedi.

Tosyalı Holding, küresel büyümesinde hız kesmiyor!

Tosyalı Holding, Türkiye’nin global çelik üreticisi olarak 3 kıtada sayıları 30’u bulan tesis ve yaklaşık 15 bin çalışanıyla küresel büyümesine devam ediyor.

IMF 2021 küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 6'ya yükseltti!

Uluslararası Para Fonu (IMF), 2021 yılına ilişkin küresel büyüme tahminini yüzde 5,5'ten yüzde 6'ya çıkardı.

coronavirus küresel büyümeye etkisi Haberi

coronavirus küresel büyümeye etkisi

Küresel ekonominin bir numaralı gündemi koronavirüs Merkez Bankası’nın ilk enflasyon raporu toplantısına da damga vurdu.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, koronavirüsün etkileri konusunda değerlendirme yapmak için henüz çok erken olmakla birlikte yakından takip ettiklerini ve gerekli durumlarda ellerindeki tüm araçlarla bu etkileri engellemek için adımlar atma imkanları olduğunu vurguladı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Uysal, geçmiş dönemde benzeri olayların küresel ekonomiye etkileri konusunda çalışmalara başladıklarına dikkat çekerek virüsün küresel büyüme rakamları üzerinde de ciddi etkisi olmasının bekleneceğini belirtti.

Uysal, “Ticaret ve emtia fiyatları ile sermaye akımları kanalıyla etkilerini görebiliriz. Emtia fiyatları ve petrol baskılanmaya devam ederse bizim için pozitif bir etki olur. Yakından takip ediyoruz, elimizdeki tüm araçlarla gerekli adımları atma imkanımız var” dedi.

Uysal, koronavirüsün başta küresel büyüme olmak üzere ticaret ve...