30 / 04 / 2024

COVID-19 konut tercihleri

COVID-19 konut tercihleri

Koronavirüs salgını konut tercihlerini etkilemeye devam ediyor. 'Evde kal' çağrıları ve izole olma isteği vatandaşları hangi konutlara yöneltti? İşte koronavirüsle değişen konut trendleri...

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Depremlerden etkilenen Malatya'da 103 bin 19 konut inşa edilecek! 

Bakan Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da afetlere dayanıklı ve yatay mimariye uygun 103 bin 19 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Rusya konut talebinde patlama yaşıyor!

Covid-19 salgını sürecinde yükselen konut talebi ve fiyat artışı hız kesmeden sürüyor. Faizleri yüzde 9.5’ten yüzde 20’ye çeken Rusya’da ise konut yoğun talep görmeye başladı.

Bankalarda deprem! Faizler değişti!

Covid-19 salgının ardından döviz kurunda ki dalgalamalar konut fiyatlarınada yansıdı. Ev almanın imkansız olduğu bu zamanlarda bankalar konut faizlerinde güncelleme yaptı. Peki, en düşük faiz hangi bankada? 

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Kamunun konut yatırımları azaldı mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı İsmet Özkul, bugünkü köşesinde kamunun konut yatırımlarını kaleme aldı. İşte İsmet Özkul'un 'COVID-19 yılında kamu yatırımlarındaki garip denge' başlıklı yazısı...

San Francisco'da koronavirüsle zirve yapan evsizlik krizi çözülemiyor!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco'da senelerdir çözülemeyen evsizlik probleminin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla beraber zirve yaptığı, diğer bir taraftan COVID-19 salgını sebebiyle kentte konut inşasının yavaşladığı belirtildi.

Kiralık konut fiyatlarında fahiş artışlara dikkat!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınında kira fiyatları da tavan yaptı. Uzmanlar konut kiralayacak vatandaşları fahiş artışlarına karşı uyardı...

Kovid-19 konut kredisi kullanımını nasıl etkiledi?

Yüksek seyreden kredi faiz oranlarına ve kredi taksitlerine getirilen sınırlamaya karşın bireysel kredilerde hızlı artış devam ediyor. Peki konut kredisi kullanımı ne oldu? İşte ayrıntılar...

COVID-19 salgını karavan talebini katladı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını, karavan talebini de katladı. Karavanların günlük kira bedelleri 2 bin 500 TL'ye kadar çıktı...

Yerli Covid-19 aşısı için flaş gelişme! Türkiye ilk olacak!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'de Covid-19 virüsüne karşı aşı çalışmalarıyla ilgili, "Kasım- aralık aylarında, her şey planlanmış şekilde ilerlerse, acil kullanım izni verildiği takdirde ülkemizin kendi milli ve yerli aşısını kullanır hale getirmiş olacağız" dedi.

Konut satışlarına yüksek faiz ve Kovid-19 etkisi!

Konjonktürel dalgalanmalar, konut piyasasını da etkiliyor. Mart 2020’den itibaren COVID-19’un getirdiği sosyal kısıtlamalar, konut piyasasında talebi azaltmıştı. Peki konut satışları gelecekte ne olacak?

İtalya'da Covid-19'un uğramadığı semtlerde ev fiyatları yüzde 20 arttı!

Koronavirüs pandemisi nedeniyle emlak işleri bir çok ülkede olduğu gibi İtalya’da da dibe vurdu. Ancak Covid-19'un uğramadığı semtlerde ev fiyatları yüzde 20 artış gösterdi. 

COVID-19 konut tercihleri Haberi

COVID-19 konut tercihleri

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını birçok sektörü de etkisi altına aldı. Ülkemizde ilk koronavirüs vakasının 11 Mart'ta tespit edilmesiyle birlikte birçok alanda önlemler de alındı. 

Alınan önlemler kapsamında sokağa çıkma yasağı da uygulanıyor. 'Evde kal' çağrılarının yanı sıra sokağa çıkma yasağı, vatandaşların geniş, bahçeli olan evlere özlemini artırdı. 

COVID-19 konut arayışını artırdı mı?

Koronavirüs salgınıyla beraber, büyükşehirlerdeki kalabalıklarla yaşamak istemeyen vatandaşlar, küçük şehirlerde konut aramaya başladı. Vatandaşlar, şimdiden koronavirüs salgını sonrasında yerleşmek için ev arıyor. 

COVID-19 konut fiyatlarını etkiledi mi? 

Mart 2020'de Türkiye genelinde 108 bin 670 konut satışı yapıldı. Mart ayında gerçekleşen konut satışında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 artış yaşandı.

Konut kredilerinde sunulan fırsatlarla artan konut talebi, konut fiyatlarının yükselmesine de sebep oldu. 2020...