29 / 04 / 2024

çukurova yöresi eski evler

çukurova yöresi eski evler

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Harkaçtığı Köyünde 3 yıl önce kurulan köy eğitim ve kültür müzesi ile belediye tarafından yapımı devam eden kent müzesi bahçesindeki Huğ evler, geçmişi günümüze taşıyor.

2 bin yıllık antik lüks konut bulundu! 'Gerçek bir hazine' olarak adlandırılan konut görenleri büyüledi!

İtalya’nın başkenti Roma’da, ‘’olağanüstü’’ mozaiklerin yer aldığı 2 bin yıldan eski olan lüks bir konut bulundu. Gerçek bir hazine' olarak adlandırılan konut görenleri büyüledi.

Eski ve yeni kiralar arasındaki fark neredeyse 4 kata yükseldi! Eski kiracı 35 bin, yeni kiracı 135 bin TL ödüyor!

Kiralık konut piyasasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanırken, şimdi de eski ve yeni kiralar arasındaki fark gündem oldu. Uzmanlar, alıcıların kiracılar ile sorun yaşamamak için boş konutlara yöneldiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Kiraya yüzde 25 zam sınırı piyasayı hareketlendirdi! Ev sahipleri yüksek kira almak için yeni yollar arıyor! 

Konutunu yeni kiraya verecekler ‘İleride istediğim artışı yapamam’ diyerek zammı yolun başında yapmaya başladı. Boş dairesi olan kimi mülk sahipleri bu dönemde kiraları yükseltti, eski kiracısı olanlar da düşük fiyat sebebiyle evini satışa sundu. 

İstanbul’daki bazı bölgelerde kiralar deprem nedeniyle peş peşe düştü!

İstanbul Bakırköy'de eski binalardaki kira fiyatları 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından geriledi.

Eskişehir Sivrihisar'daki lojmanlar öğrencilere ve ailelere kiralansın önerisi!

İYİ Parti Eskişehir Sivrihisar ilçe Başkanı Recep Toptaş, Sivrihisar'daki kamu kuruluşlarına ait 78 adet lojmanın büyük kısmının boş ve atıl durumda olmasına tepki gösterdi ve binaların öğrencilerin ya da maddi durumu iyi olmayan kişilerin kullanımına verilmesini önerdi. 

Firuzköy 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği plan notu ilavesi askıda!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi Firuzköy Mahallesi Eski 4434, 4435 sayılı Parseller, Eski 5955, 6339 sayılı Parsellerin Bir Kısmı İle Kadastral Yola İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine Plan Notu İlavesi askıya çıkarıldı.

Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar TBMM'de!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, vakıflar adına tescil edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

2003-2021 yılları arasında satılan Hazine'ye ait taşınmazlar meclis gündeminde!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, 2003-2021 yılları arasında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Avcılar Firuzköy 1/1000 ve 1/100.000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi Firuzköy Mah. Eski 4434, 4435 sayılı Parseller, Eski 5955, 6339 sayılı Parsellerin Bir Kısmı İle Kadastral Yola İlişkin 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değiş., 1/5000 Ölçekli NİP Değiş. ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Avcılar Firuzköy 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi Firuzköy Mahallesi Eski 4434, 4435 sayılı Parseller, Eski 5955, 6339 sayılı Parsellerin Bir Kısmı İle Kadastral Yola İlişkin 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 Ölçekli NİP ve 1/1000 Ölçekli UİP askıya çıktı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yapım aşamasında olan ikinci pistinin ne zaman tamamlanacağıyla ilgili soru önergesi verdi. 

İzmir'deki 20 yıldan eski binalar dönüştürülmeli!

Yapı Denetim Kuruluşları İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akbaşak, 2000'den önce inşaat ruhsatı alınmış binalarda deprem sebebiyle risk olduğunu söyledi, bu tarihin bir milat olduğuna vurgu yaptı. Akbaşak, 20 yıldan daha eski binalar için kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

Yedikule Hisarı'nın restore edilmesi 20 yılı bulacak!

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve ekibi Yedikule Hisarı'nın restorasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekipten Sit Alanları Alan Yönetimi eski Başkanı İhsan Sarı, restorasyon çalışmalarının 20 yılı bulacağını belirtti.

çukurova yöresi eski evler Haberi

çukurova yöresi eski evler

Belediye Başkanı Ömer Tarhan. AA muhabirine, Çukurova'nın sosyolojik geçmişinde yaşam mekanı olarak önemli bir yer tutan huğ evlerin müzelerde hayat bulacağını söyledi. 


Huğ evi gelecek nesillere taşımak için çalışmalarının devam ettiğini aktaran Tarhan." Sayılan bugün pek az da olsa. günümüze ulaşabilmiş örnekleriyle Huğ evlerin yaşamımızda apayn bir yeri vardır. 

Belediye bünyesinde Kent Kültür Merkezi bahçesinde orijinaline uygun şekilde yaptığımız huğ evde yakın tarihimizin sosyal yaşamı ile birlikte ev araç gereçleri sergilenecek. Geçmişini bilmeyenler geleceği ile ilgili pozitif planlar yapamaz " diye konuştu.Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Kadirli Şiltesi Başkanı İbrahim Boysal ise Harkaçtığı Köyünde kurdukları köy eğitim ve kültür müzesi ile amaçlarının kayix)lmaya yüz tutan kültür varlıklarını koruyarak gelecek nesillere aktanııak olduğunu ifade etti. -Huğ evler, Çukurova yöresinin bilinen en eski...