28 / 07 / 2024

Cumalıkızık onay

Cumalıkızık onay

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan, yaklaşık 700 yıllık Cumalıkızık Mahallesi'nin yeniden şekillenmesine ilişkin hazırlanan projeye Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay çıktı.

Belediyelerden Sefaköy-Beylikdüzü metrosuna onay çıkmamasına tepki: Metroma engel olma!

Mega kent İstanbul'da Sefaköy-Beylikdüzü metro projesinin Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmamasına, merakla beklenen hattın geçeceği ilçelerdeki belediyeler tepki gösterdi.

Kızılbük GYO'nun halka arzına SPK'dan onay!

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 72 milyon adet payının halka arz edilmesine ilişkin izahname Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Utopya Turizm İnşaat kar payı dağıtmayacak!

Utopya Turizm İnşaat'ın 2019 yılını, VUK bilançosu ve UFRS bilançosuna göre zarar ile kapatması dolayısı ile 2019 yılı için kar payı dağıtılmamasının yapılacak Genel Kurul toplantısında ortaklarımızın onayına sunulmasına oy birliği ile karar verildi. 

Sakarya'da kentsel dönüşüm işlemleri bakanlık onayıyla başlayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada, "Sakarya'da bakanlık onayıyla kentsel dönüşüm işlemleri başlayacak" dedi.

KT Sukuk Varlık Kiralama 2019 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

KT Sukuk Varlık Kiralama A.Ş. 2019 hesap dönemi bağımsız denetimini yapmak üzere, Güney Bağımsız Denetim ile sözleşme imzalamaya ve genel kurulun onayına sunulmasına karar verdi...

Bursa Cumalıkızık'taki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a da sahip çıkıyor.

İş adamı Murat Uysal Cumalıkızık'taki harabe konağı restore ettirdi!

İş adamı Murat Uysal, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı alıp restore ettirdi.

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

Bursa Cumalıkızık restorasyonunda son durum!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bursa Cumalıkızık restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Ankara 1. OSB'deki 1.4 milyar dolarlık yatırıma taş ocağı engeli!

Ankara Sanayi Odası 1. OSB’nin genişletilmesi için önerilen araziye bakanlık onay verdi. ASO , 1.4 milyar dolarlık yatırım kararı almasına rağmen arazide faaliyet gösteren “taş ocağı” projeyi kilitledi.

Ankara'da 40 bin gecekondunun yerine lüks konutlar yapıldı!

Ankara Altındağ'da 40 bin gecekondu kavgasız, gürültüsüz, sahiplerinin onayı ile yıkıldı. Gecekondu sakinleri şimdi lüks konutlarda oturmanın keyfini yaşıyor.

Bursa Cumalıkızık'taki restorasyonun yüzde 60'ı tamamlandı!

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk izlerine sahip tarihi değerleri ayağa kaldıran Yıldırım Belediyesi, ilçenin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Cumalıkızık'taki restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bursa Cumalıkızık'ta tarih canlanıyor!

Yıldırım Belediyesi, ilçenin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Cumalıkızık'taki restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Cumalıkızık onay Haberi

Cumalıkızık onay


UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan, yaklaşık 700 yıllık Cumalıkızık Mahallesi'nin yeniden şekillenmesine ilişkin hazırlanan projeye Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay çıktı .Yıldırım Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumalıkızık'ın hem yerli hem de yabana turistler için önemli çekim merkezi haline gelmesi ve tarihi mirasa zarar vermeden köyün yeniden şekillenmesi için 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı hazırlandı.Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu, belediyenin sunduğu planı, yapılan incelemeler sonrası onayladı.  Yaklaşık 700 yülık tarihe sahip Cumalıkızık, 7 bölgede çevre düzenlemesi ve mimari projeler yapılarak, Osmanlı'nın kuruluş günlerine tanıklık eden tarihi dokuya zarar verilmeden, eski kimliğine yeniden kavuşturulacak.


Tarihi yeri "şehrin göz bebeği" olarak tanımlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bursa'nm en iyi kimliğinin burası olduğunu" belirtti.  Bu kimliği belir leyen belli başlı...