28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı yatırımları

Cumhurbaşkanlığı yatırımları

2017 yılı yatırım programının önceki gün mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla Cumhurbaşkanlığı’nın yatırım programı da belli oldu.

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

Yabancı yatırımlar bu yıl 2022'yi aşabilir!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'ye geçen yıl 13,3 milyar dolar yabancı yatırım geldiğini belirterek, "Geçen yılın üstünde bir yatırım çekebiliriz. Yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor" dedi.

Gayrimenkul sektöründe franchise yatırımları hızlandı!

Salgın sürecinde tüketici alışkanlıklarında değişiklikler yaşanırken, franchise ve bayilik sektörü de yeni sürece ayak uyduruyor. Gayrimenkul sektöründe de franchise yatırımlarına hız verildi.

Hatay'da hastane yatırımları hız kesmiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'daki sağlık tesisi ve hastane yatırımlarının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaştırma yatırımlarına 932 milyar lira harcadık!

Hasankeyf-2 Köprüsü Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ulaştırma yatırımları noktasında bugüne kadar 932 milyar lira kaynak kullandık'' diye konuştu.

Ulaştırma başta olmak üzere, her alanda yatırımlarımıza devam edeceğiz!

Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulaşım alanında yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımlarımızın kıymeti salgın döneminde çok iyi anlaşılmıştır!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Muhalefetin sürekli eleştirdiği, 'gereksiz' dediği sağlık yatırımlarımızın kıymeti salgın döneminde çok iyi anlaşılmıştır." diye konuştu.

Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar yüzde 13,1 arttı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ermut, "Geçen yıl dünyada doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalışla 1,3 trilyon dolar seviyesine gerilemişken, Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar yüzde 13,1 artarak yaklaşık 13 milyar dolara çıktı." dedi.

Dünyanın önde gelen otel yatırımcıları 'Turizm Yatırımları Forumu'na katılacak!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği tarafından, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle 28-29 Ocak tarihlerinde düzenlenecek "Tourism Investments Forum 2020" için dünyanın önemli turizm markalarını İstanbul’da bir araya getirecek.

2018'de Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 arttı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2018'de dünya genelinde doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalmasına rağmen Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 artmıştır." ifadesini kullandı.

Turizm yatırımları hızlandırılacak!

AK Parti, 12 maddelik turizm yatırımlarıyla ilgili teklifini TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklifte turizm yatırımlarının hızlandırılması gündeme getirildi.

Nevşehir yatırımları masaya yatırıldı!

Nevşehir’de gerçekleştirilmesi planlanan yatırımlar Nevşehir Valisi İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ele alındı.

Gayrimenkulden çekilen yatırımlar arttı!

MIPIM 2019'da konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut "Gayrimenkulden çekilen yatırımlar artıyor'' diye konuştu. 

Cumhurbaşkanlığı yatırımları Haberi

Cumhurbaşkanlığı yatırımları

 Cumhurbaşkanlığı’nın yatırım programı belli oldu.


Buna göre, Cumhurbaşkanlığı 2017 yılında 350 milyon liralık yatırım yapacak. Bunun 222 milyon lirası Ankara’daki binalar için kullanılacak. 2017 yılında İstanbul, Ankara ve Muğla’daki Cumhurbaşkanlığı yerleşkeleri için inşaat bakım onarım çalışması yapılacak. Bu yıl bitecek bakım onarım için 56 milyon 300 bin lira harcama yapılacak. Cumhurbaşkanlığı’nın yatırım programında 4 projesi yer alıyor. Toplam proje büyüklüğü 1 milyar 597 milyon lira. Projeler içinde en büyük kalemi Ankara’daki ek hizmet binaları oluşturuyor. Ek hizmet binalarının toplam proje tutarı 1 milyar 470 milyon lira. 2016 yılında başlanan ve 2019 yılında bitirilmesi planlanan ve “devam eden projeler” olarak gösterilen bu kalemden şimdiye kadar 930 milyon lira harcama yapıldı. 2017 yılında ise 222 milyon 400 bin liralık ödenek verildi. Projenin...