06 / 05 / 2024

cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi

cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi

Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir kilisenin sıfırdan inşa edilmesine onay çıktı.Yapılacak kilisenin İnşaat maliyetinin tamamı Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı tarafından ödenecek.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinin satış geliri deprem bölgesi için ayrılacak!

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesindeki konutların satışı için e-ihale süreci 1 Eylül günü sona eriyor. Satışlardan elde edilecek gelirler, deprem bölgesindeki inşa ve ihya çalışmaları için kullanılacak.

Emlak Konut, Saraçoğlu mahallesindeki konutları 6.7 milyon liradan satışa çıkarıyor

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Ankara Çankaya'daki Saraçoğlu Mahallesinde yenilenen daire fiyatları belli oldu. Bu kapsamda Emlak Konut GYO, Saraçoğlu mahallesindeki konutları 6.7 milyon liradan satışa çıkarıyor.

Ekonomist Remzi Özdemir dolarla ilgili öyle bir açıklama yaptı ki... Cumhuriyet tarihinin en ağır dönemi yaşanacak!

Dolar kurundaki rekor yükselişlerin ardından zam haberleri gündemden hiç düşmezken Ekonomist Remzi Özdemir'den dolar ile ilgili öyle bir açıklama yaptı ki görenler hayrete düştü. Cumhuriyet tarihinin en ağır dönemi yaşanacak...

Bakan Kurum açıkladı: 10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 10 ilde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacaklarını söyledi.

TOKİ Kütahya İlk Evim kuraları çekiliyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamleleri arasında yer alan "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında, Kütahya'da hayata geçirilecek konutların kuraları çekiliyor...

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?

Devlete olan borçları kapsayan ve ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketi’ olarak duyurulan paketin kapsamında neler olacağı, geçmişte borcu olan pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor.  Araç sahibi olanlar ise her yıl  ocak ayında ilk taksit ödemesi yapılan  Motorlu Taşıtlar Vergis

Böylesi ilk kez oluyor! Yeni yapılandırma kaç taksit olacak, kimlerin borcu silinecek?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Yeni haftada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen yeni yapılandırma paketine göre, taksit sayısı bu kez öncekilerden farklı olacak. Nasıl mı? İşte ayrıntılar…

Hangi borçlar yapılandırma kapsamında? İşte, Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin detayları

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin detayları belli oldu. Yarın kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Ardından yasa teklifi TBMM’ne sunulacak.

Kocaeli İlk Evim İlk İş Yerim projesinin kura çekilişleri tamamlandı!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan ve ev almak isteyen binlerce kişinin yüzünü güldüren "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Kocaeli'de inşa edilecek konutların hak sahipleri belirlendi.

TOKİ Sakarya İlk Evim İlk İş Yerim kuraları çekiliyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan başlatılan "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Sakarya kent merkezinde inşa edilecek olan toplam 1760 konutun kuraları çekiliyor...

TOKİ 2023'ün ilk ay takvimi açıklandı! İl il TOKİ kurası peş peşe çekilecek! Ankara kurası hangi gün yapılacak?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi TOKİ'nin çekilişi tüm hızıyla devam ediyor. TOKİ yeni yılık ilk kura takvimi duyurdu. Peki, TOKİ kura takvimi hangi illeri kapsıyor? İşte detaylar...

TOKİ Tokat İlk Evim, İlk İş Yerim kuraları çekildi!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak dar gelirlilerin yüzünü güldüren "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Tokat'ta hayata geçirilecek olan 1500 konutun hak sahiplerinin belli olması için kura çekimi de yapıldı.

TOKİ Sinop İlk Evim 2022 kuraları çekildi! 

Sinop'ta, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin kura çekilişi yapıldı. 

cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi Haberi

cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi

Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir kilisenin sıfırdan inşa edilmesine onay çıktı. İstanbul Büyiikşehir Belediyesi (İBB)'nin geçtiğimiz yıl onayladığı kiliseye son olarak Anıtlar Kurulu'ndan da onay çıktı. Böylece Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir kilise sıfırdan inşa edilmiş olacak. Yaklaşık iki yıl içerisinde tamamlanacak olan kilise için Yeşilköy'de bir yer belirlendi. Şu anda Roma'daki prosedürlerin tamamlanmasıyla birlikte inşaat faaliyetleri de başlamış olacak. 


Akşam'a açıklama yapan Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin, "2012 yılında Kadir Topbaş ile görüşmüştük. Bize çok iyi yaklaşmıştı. Şimdi Anıtlar Kurulu'ndan da karar çıkmış oldu. Çok heyecanlıyız" diye konuştu. Yeni yapılacak olan kilise Süryaniler için çok önemli olan Mardin'den izler taşıyacak. Kilise 700 kişi oturma kapasiteli olacak. 


Ercan ÖZTÜRK/Akşam



Haber AGOS'ta şu şekilde yer aldı :


İstanbul...