13 / 05 / 2024

cüruf nedir

cüruf nedir

Yeni yolların alt yapısında demir-çelik fabrikalarının atık malzemesi olan demir cürufunu kullanmaya başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan özellikle Aliağa ve Foça’da yaşanan önemli bir çevre sorununun çözümüne katkı sağlıyor.

iPhone kullanıcıları dikkat! İnanılmaz bir iddia atıldı! iPhone gizlice fotoğraf mı çekiyor?

Son günlerde sosyal medyada dolaşan bir iddia, iPhone kullanıcılarını endişelendirmeye başladı. Söylentiye göre, iPhone'larımız her 5 saniyede bir gizlice fotoğraf çekiyormuş. Bu iddianın gerçekliği nedir? İşte detaylar...

Mehmet Soyarıcı kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Birlik mensucat  Ticaret ve Sanayi İşletmesi A.Ş Yönetim Kurul Başkanı Mehmet Soyarıcı kimdir? Kaç yaşında?   Mehmet Soyarıcı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Soyarıcı'nın eğitim hayatı nasıldı? İşte Mehmet Soyarıcı'nın hayatına dair merak edilenler.

Skoda Yeni Kodiaq Mart'ta eski fiyatıyla yeni alıcılarını bekliyor! 27 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

Yeni Kodiaq, geniş bir iç mekana sahiptir ve 7 koltuklu bir versiyonu da mevcuttur. Ayrıca, bagaj alanı oldukça geniş ve kullanışlıdır. Mart ayı zamları merak edilen Skoda Yeni Kodiaq için detaylı bilgiyi haberimizden okuyabilirsiniz. Peki 27 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

Yarım saatte yüzde 80'e çıkan pil gücü ile BMW X1'e Şubat zammı! İşte 2023 08 Şubat fiyat listesi

Elektrikli araçalrda devrim yapan BMW X1 hem dizel hem de benzinle çalışan modellerinin gücü dillere destan oldu. Peki BMW X1 2023 08 Şubat fiyat listesi nedir? İşte detaylar...

Kiracı evi alıcılara göstermiyorsa ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Tek maaşla geçiniyoruz ve kiracıyız. 2 sene önce kredi ile almış olduğum evi, bu mücbir sebepten ötürü satmak istiyorum. Ama kiracım 'kontratım bitene kadar göstermem' diye evi alıcılara göstermiyor. Benim hakkım nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Resmi Gazete'de yer alan ilke kararına göre, kesin korunacak hassas alanlar ve nitelikli doğal koruma alanlarında madencilik faaliyeti yapılamayacak, taş, toprak, kum alınamayacak, toprak, cüruf, çöp, sanayi atığı gibi malzemeler dökülemeyecek...

İhraçcı nedir?

Gayrimenkul sertifikası ihracı,gayrimenkul sertifikalarının ihraççılar tarafından çıkarılıp, halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin satışı oluyor. Peki, ihraçcı nedir?

Danıştay'dan İzmir'deki kül depolarına durdurma kararı!

DANIŞTAY İdari Dava Daireleri Kurulu, İzmir'in Aliağa ile Foça ilçelerindeki termik santral kül ve cüruf depolama sahasının faaliyetinin durdurulmasına karar verdi.

Osmaniye Cüruf Geri kazanım Tesisi projesinin toplantısı 10 Aralık'ta!

Osmaniye İli Toprakkale İlçesi'nde yer alan Cüruf Geri kazanım Tesisi projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı yapılacak. Toplantı 10 Aralık 2015 günü saat 10:00'da gerçekleşecek.

Satıcı ne kadar tapu harcı öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için Tapu Müdürlüğünde belli oranlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, satıcı ne kadar tapu harcı öder? Tapu harcı oranı nedir?

Şufa davasında hak düşürücü süre!

Şufa hakkı, paylı mülkiyete konu olan bir taşınmazda bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde doğuyor. Peki, şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Dava ne zaman açılmalı?

Bağlı konut kredisi nedir?

Konut finansmanı sözleşmesinin bağlı kredi şeklinde olması halinde 15 inci maddede yer alan tüketicinin haklarına ve bu hakların kullanılmasına ilişkin açıklayıcı bilgiye yer verilmesi gerekiyor. Peki, bağlı konut kredisi nedir?

Yönetici aidat toplama usulü nedir?

Apartmanda sunulan güvenlik, temizlik ve kapıcı gibi günlük hizmetlere karşılık olarak aidat toplanıyor. Peki, yönetici aidat toplama usulü nedir? Apartman aidatı elden toplanır mı?

cüruf nedir Haberi

cüruf nedir

Çevre yatırımlarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, demir-çelik fabrikalarının atık malzemesi olan cürufları yol yapımında kullanmaya başladı. Sektör temsilcileri, kısa sürede 305 ton cüruflu asfalt döken Büyükşehir’in bu hamlesini “40 yıllık çevre sorununu ortadan kaldıracak cesur bir adım” olarak nitelendirdi.


Yeni yolların alt yapısında demir-çelik fabrikalarının atık malzemesi olan demir cürufunu kullanmaya başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan özellikle Aliağa ve Foça’da yaşanan önemli bir çevre sorununun çözümüne katkı koyarken, diğer yandan da cürufları ekonomiye kazandırıyor. Demir-çelik fabrikalarının depolayacak kadar büyük alan bulamaması nedeniyle yıllarca büyüyen cüruf dağları, Büyükşehir Belediyesi’nin uygulaması ile giderek sorun olmaktan çıkıyor. Günlük alımlarla taşıdığı cürufları yeni yapılan yollarda alt yapı malzemesi olarak değerlendiren İzmir’in yerel yönetimi, yine aynı malzemeden üretilen parke ve bordürleri de kullanarak...