27 / 04 / 2024

Dağkapı Meydanı ismi

Dağkapı Meydanı ismi

Dağkapı Meydanına Şeyh Said ismi verildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Dağkapı Meydanı'nın isminin "Şeyh Said Meydanı" olarak değiştirilmesine yönelik aldığı kararı kentteki stk temsilcileri ve vatandaşlar olumlu buldu.

Kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da kapış kapış gitti!

Kooperatifler çatısı altında ekonomiye katkıda bulunan kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da sergilendi. Zorlu Enerji’nin kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte el emeği ürünler büyük ilgi gördü.

45. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’a yoğun talep! 26 Nisan'da kapılarını açıyor!

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 26 Nisan tarihinde kapılarını açıyor. ICA Group Türkiye Genel Müdürü Kemal Ülgen, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Brent petrolde son durum! Beklenen zam kapıda! İşte 31 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı

Brent petrol haftanın ilk işlem günü düşüşe geçti. Akaryakıt fiyatlarını belirleyen brent petrolün dalgalı seyri ile beklenen zam da kapıya dayandı. Peki bugün brent petrol ne kadar? Brent petrol kaç dolar? İşte 31 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı.

Akana Cennet Koyu, Bodrum'da kapılarını açtı!

Türkiye'deki önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum, çok özel bir projeyle bir araya geliyor. Bodrum'daki en özel koy olan Cennet Koyu'nda kapılarını açan Akana Cennet Koyu, Bodrum'daki önemli yatırımcılardan Çağdaş Holding tarafından inşa edildi.

MGallery The Bodrum Hotel Yalıkavak 1 Temmuz’da açılıyor!

Accor Grubu’nun markası olan MGallery, yeni otelini Bodrum'da açmaya hazırlanıyor. MGallery The Bodrum Hotel Yalıkavak 1 Temmuz’da kapılarını açacak. 

Yalıkavak Elementa Hotel 25 Haziran'da açılıyor!

Bodrum'da hayata geçirilen Elementa Hotel, 25 Haziran'da kapılarını resmen açıyor...

Meydan Başakşehir'de 229 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Plaformu'nda (KAP) Meydan Başakşehir yapı ruhsatı hakkında açıklama yaptı. 

Antalya Elmalı'da Kent Meydanı inşa edilecek!

Antalya Elmalı Belediyesi,  ilçede bulunan birçok sorunu çözüme kavuşturacak Elmalı Kent Meydanı Projesi'ni hayata geçirecek.

Diyarbakır Gökdeleni'nin yıkımına başlandı!

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nın ıslah edileceği proje kapsamında, inşa edildiği 50 sene önce kentin ilk "gökdeleni" olarak nitelendirilen eski orduevi binasının yıkım çalışmaları başladı.

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Osmangazi Meydanı Projesi'nde inşaat tamamlanıyor!

Bursa'da Osmangazi Meydanı’nı inceleyen İnşaat Mühendisleri, büyük projeleri dışında emsal azalımı başta olmak üzere inşaat tekniği ve bölgeyi değerlendirmesini nedeniyle Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkürlerini iletti.

Tarihi Mısır Çarşısı 1 Haziran'da kapılarını açıyor!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapatılan tarihi Mısır Çarşısı, 1 Haziran'da yeniden açılıyor.

Gebze Center AVM 1 Haziran'da kapılarını yeniden açacak!

10 yıl önce faaliyete başlayan Gebze Center AVM, pandeminin ardından normalleşme dönemiyle ilgili önlemlerini tamamladı. 1 Haziran 2020 tarihinde kapılarını yeniden açacak Gebze Center AVM'de “Kiracılara Özel Covid-19 Sonrası Hazırlık El Kitabı” hazırlandı.

Dağkapı Meydanı ismi Haberi

Dağkapı Meydanı ismi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, Dağkapı Meydanının isminin "Şeyh Said Meydanı" olarak değiştirilmesi olumlu karşılandı. 


Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay, Şeyh Said'in çok önemli şahsiyet olduğunu ifade ederek, "O haksız şekilde idam edildi ve hala defnedildiği yer belli değil. Üstelik resmi kaynaklarda hain muamelesi görüyor. Said'in itibarının iadesine ilişkin yapılan değişiklikleri ve düzenlemeleri olumlu buluyoruz" dedi.


Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Evsen, kararın olumlu bir adım olduğunu belirterek şunları söyledi:


"Şeyh Said kimliği açısından kendi döneminin önde gelen din adamı ve şahsiyetidir. Halk zaten 'Şeyh Said Meydanı' diyordu. Bu, Belediye Meclisi kararı ile tescillenmiş oldu. 10 yıl önce olsa sorunlar yaşanabilecek bir adlandırma bugün sorunsuz yapılıyor. Bu değişiklik, Türkiye’nin demokratikleşme adına kat ettiği yolun açık göstergesidir."


- "Halkın talebini karşılayan kararları destekliyoruz"


Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı...