09 / 05 / 2024

Daha Güvenli Şehirler için Güvenlik Çözümleri semineri

Daha Güvenli Şehirler için Güvenlik Çözümleri semineri

Ankara’da NEC ve IFSEC işbirliğiyle ““Daha Güvenli Şehirler için Güvenlik Çözümleri” semineri düzenleniyor. Grand Rixos Otel’de gerçekleştirilecek etkinlikte yerli ve yabancı güvenlik sektörünün önde gelen isimleri bir araya gelecek...

Bina kimlik sistemi sayesinde daha güvenli konutlar yapılacak!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, Enerji Kimlik Belgesinin ardından Deprem Kimlik Belgesi uygulamasının da hayata geçirilmesi ile daha güvenli bir yaşam alanlarının sunulacağını açıkladı.

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, güneyde bir deprem aktivitesi başladığını belirterek vatandaşlara göç etmelerini değil, daha güvenli bina ve şehirlerde kalmalarını söyledi.

Bursa’da kentsel dönüşümle 3000’e yakın güvenli konut inşa ediliyor

Yıldırım Belediyesi, 400 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirdiği dokuz ayrı kentsel dönüşüm projesiyle şehirdeki konutları daha modern, güvenli ve sağlıklı hale getirmeye karar vermiştir. Bu kapsamda, belediye toplamda 2.193 konutu yıkarak yerine 2.880 konut inşa edecek.

e-Ticarette yeni dönem başlıyor. Artık internetten alışveriş daha güvenli hale gelecek!

Ticaret Bakanlığı, internetten sipariş verilen ürünlere yönelik etkin piyasa ve gözetim mekanizması için yeni bir sistem kuracak. e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi de devreye alınacak.

Dijital cüzdanlarla kolay ve güvenli ödemelerin önü açılıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dijital cüzdanlarla kolay ve güvenli ödemelerin önünü açıyor. Bu sayede daha az nakitli ekonomiye geçiş ve finansal tabana yayılmanın artırılması sağlanacak.

Konut alım satımında devrim niteliğinde düzenleme: Her şey daha güvenli ve şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde düzenleme ile herşey daha güvenli ve şeffaf olacak.

İstanbul’dan yoğun göç dalgası! İstanbullular akın akın hangi şehirlere göç ediyor? Hangi iller daha sağlam?

Kahramanmaraş’ın Pazarçık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 şehrimizi derinden etkileyen deprem felaketleri tüm Türkiye’nin kabusu oldu. Bölgedeki depremin ardından yeniden olası İstanbul depremi gündeme gelirken, İstanbullular daha güvenli ilçe ve şehirlere göç etmeye başladı.

Konut seçiminde sıkı zemin uyarısı! Hangi zeminler daha güvenli? Deprem riski olan illerde yaşayanlar dikkat!

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, İzmir'de deprem riskinin, diğer şehirlere göre daha yüksek olduğuna dikkat çekti. İşte Öziçer'in çarpıcı o açıklamaları...

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Kanal İstanbul dünyayı Türkiye'ye bağlayacak' görüşünü dile getirerek, "Kanal İstanbul seyir güvenliği açısından Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak" diye konuştu.

Depreme karşı daha güvenli şehirler için kentsel dönüşüm büyük önem taşıyor!

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, ülkede deprem hasar görebilirlik riskinin azaltılmasında eski ve depreme dayanıksız yapı stokundan kurtulmak amacıyla kentsel dönüşümün önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Mustafa Varank: Türkiye'nin güvenli liman olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtlayacağız!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sonuç odaklı ekonomi politikalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyleyerek, "Türkiye'nin güvenli liman olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtlayacağız" dedi.

Deprem güvenliği için yapı zemin uyumu büyük önem taşıyor!

Türkiye'nin fay hattı üzerinde bulunması ve son dönemlerde peş peşe yaşanan depremler yapı zemin uyumunu yeniden gündeme getirdi. Prof. Dr. Sami Arsoy, "Deprem güvenliği açısından zemine uygun bir şekilde yapılaşmaya gidilmesi çok daha önemli." dedi...

Daha güvenli yapıları tercih etmeliyiz!

Deprem gerçeğini anlatan gazeteci Hasan Basri Yalçın, "Biz vatandaşlara düşen en önemli görev ise bir şekilde daha güvenli binaları tercih etmek ve bu konuda daha bilinçli hareket etmek olsa gerek" diyor...

Daha Güvenli Şehirler için Güvenlik Çözümleri semineri Haberi

Daha Güvenli Şehirler için Güvenlik Çözümleri semineri

Ankara’da NEC ve IFSEC işbirliğiyle ““Daha Güvenli Şehirler için Güvenlik Çözümleri” semineri düzenleniyor. Grand Rixos Otel’de gerçekleştirilecek etkinlikte yerli ve yabancı güvenlik sektörünün önde gelen isimleri bir araya gelecek.


NEC'ten yapılan açıklamaya göre, "Daha Güvenli Şehirler" çalışmaları kapsamında kamu güvenliği uygulamalarının adaptasyonunda büyük gelişmeler kaydeden Türkiye, güvenlik konusunda hala gelişmekte olan bir pazar olarak kabul ediliyor. Türkiye, bu anlamda gelecek vaat eden güvenlik sektörü, büyümeye neden olacak konseptler ile teknolojilerin uygulandığı, en iyi ürün ve iş modellerinin var olduğu bir iş alanı olarak dikkati çekiyor.


11 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek ve kentsel güvenliğe dair yeni ürünlerin paylaşılacağı “Daha Güvenli Şehirler için Güvenlik Çözümleri” semineri de hem kamu hem de özel sektör için son derece önem taşıyor.


Güneydoğu Avrupa, Orta Asya ve Orta...