23 / 07 / 2024

dairelerde inşaat firmasımı alan kişimi sorumlu

dairelerde inşaat firmasımı alan kişimi sorumlu

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında inşaat firması ile anlaşmalı olarak alınan daire ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

Japonya'da son bir yılda 140 inşaat firması iflas etti!

Tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınıyla birlikte Japonya'da son bir senede toplam 140 inşaat firması iflas etti...

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Türk inşaat firmasına teşekkür!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İvano-Frankivsk şehrini ziyareti sırasında selden zarar gören bölgeye yardım eden Türk inşaat firmasına teşekkür etti.

76 inşaat firması gurbetçilerle buluşacak!

8-10 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı için son hazırlıklar tamamlanıyor. Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenecek fuarda 76 inşaat firması gurbetçilerle buluşacak.

Bakanlık'tan 7 inşaat firmasına ihalelere katılma yasağı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü, 7 inşaat firmasına ihalelere katılma yasağı getirdi. Karar, Resmi Gazete'de yer aldı...

İnşaat firması arsa sahibinin vekili olabilir mi?

Arsa sahibi ile müteahhit arasında çeşitli hukuki anlaşmalar bulunuyor.  Peki, inşaat firması arsa sahibinin vekili olabilir mi?

İnşaat firmasında Almanya Büyükelçiliği'ne icra davası!

Almanya Büyükelçiliği'nin binasında tadilat yapan inşaat firması parasını alamadığı gerekçesiyle Ankara 7. İcra Müdürlüğüne başvurarak icra takibi başlattı.

İran'daki Saba ticari binasını Türk inşaat firması yapacak!

İran Sosyal Güvenlik Yatırım Firması ve Türkiye'den iki özel şirket arasında 95 milyon dolar değerinde 3 anlaşma imzalandı. 70 milyon dolarlık Saba ticari binası Türk inşaat firması tarafından inşa edilecek.

Irak'ta Türk inşaat firmasının tamamladığı hastane açıldı!

Irak'ın Babil vilayetinde Türk inşaat firması tarafından yapımı tamamlanan 600 yataklı eğitim hastanesi hizmete açıldı.

Mesut Sancak: Türkiye'nin en büyük inşaat firması olmayı hedefliyoruz!

İnşaat sektörünün İzmirli şirketi Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 5 yıl sonra Türkiye'nin en büyük inşaat firması olmayı hedeflediklerini söyledi. Sancak, "Stratejik planlarımızı yaptık" dedi

JCR Akdeniz İnşaat firmasına yatırım yapılabilir notu verdi!

Japon Kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun inşaat firması Akdeniz İnşaat’a “yüksek derecede yatırım yapılabilir” notu verdi.

19 İnşaat firması kentsel dönüşüm markası yarattı!

2012'de yürürlüğe giren Kentsel Dönüşüm Yasası ile çürük yapıların yenilenmesi hedeflendi ancak yaşanan aksaklıklar nedeniyle fazla yol alınamadı. Tahincioğlu'ndan DKY'ye kadar 19 inşaat firması 19 kentsel dönüşüm markası yarattı.

Ceza inşaat firmasına mı gelir daire sahibine mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında inşaat firması ile anlaşmalı olarak alınan daire ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

dairelerde inşaat firmasımı alan kişimi sorumlu Haberi

dairelerde inşaat firmasımı alan kişimi sorumlu

2011'de bir kooperatifin inşa ettiği ancak kat karşılığı inşaat yaptırdığı için müteahhide kalan dairelerden birini satın aldım. Satın alma işlemi inşaat firması ile yapıldı. İnşaatın yüzde 70'i tamamlanmışken yapı kontrol firması iflas edip devreden çıkmış. Bu nedenle bize ceza gelecekmiş. Bu ceza kooperatife mi gelir yoksa daire satın alan bizlere mi? Mevcut kooperatifin kararları bizi bağlar mı? Yönetim konusunda ne yapmalıyız? • M. K. 



Okuyucumun problemi detaylı, önce ceza konusu... Bir ceza gelmeden önce ne ceza geleceği ve ne miktar geleceği pek bilinmez. Bunlar söylenti derecesinde de kalabilir. Bu nedenle inşaata daire alan okuyucumun daha ceza gelmeden cezaya hazırlanması doğru değil. 

Böyle huzursuz bir yaşam olmaz. Herhangi bir nedenle bir ceza geldiğinde olaya o günün şartları içinde bakılır. Ancak elbette ki...