26 / 07 / 2024

Dairelerde toplantı tutanakları nasıl geçerli olur

Dairelerde toplantı tutanakları nasıl geçerli olur

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında kat malikleri toplantısı ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

Fed tutanakları: Yetkililerin vurgusu, daha fazla faiz artışı yönünde!

Haziran ayına ait toplantı tutanaklarında, neredeyse tüm yetkililerin 2023'te faiz artışlarının devam edeceği beklentisi öne çıktı ve faizlerin artacağı yönünde bir beklenti belirtildi.

Piyasalar bu haberi bekliyordu! Sonunda yayınlandı!

Global piyasaların mercek altına aldığı ABD Merkez Bankası'nın son faiz oturumuna ait toplantı tutanakları yayımlandı. 

Küresel piyasalara, ‘Fed’ morali!

Dün ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantı tutanaklarını açıklamasının ardından küresel piyasalarda pozitif seyir hakim oldu.

Piyasaların beklediği haber geldi! Fed beklenen adımı atacak mı?

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed), son toplantısına ait tutanakları açıkladı. Toplantı tutanakları Fed'in politikasında yakın zamanda değişiklik öngörmediğini ortaya koydu.

Fed piyasaların beklediği açıklamayı 4 Ocak'ta yapacak

Fed politika faizini 50 baz puan artırdığı Aralık ayı toplantısına ait toplantı tutanakları açıklamasını öne çekti. Tutanaklardan bir sonraki aya ve yılın geneline ilişkin alınacak kararlar hakkında ipucu çıkması bekleniyor.

Bitcoin'de fırtına duruldu mu? İşte FED tutanakları sonrasında Bitcoin'de son dakika!

FED son toplantı tutanaklarını yayınladı. Bu, merkez bankasının enflasyon ve oran artışları hakkındaki düşünceleri ve Bitcoin (BTC) fiyatının tepkisi hakkında daha fazla ipucu sağlayabilir.

Fed tutanaklarından piyasaların beklediği iyi haber çıktı

Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 1 - 2 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenen son toplantısına ait toplantı tutanakları açıklandı. Tutanaklar yavaşlama beklentisini destekliyor.

Doları fırlatan sinyal şimdi geldi! Tutanaklar resmen ortaya çıkardı! Dolar böyle olacak

ABD Merkez Bankası'nın (FED) 20-21 Eylül tarihlerinde düzenlenen toplantısına yönelik tutanaklar yüksek faiz oranlarının bir süre daha devam edeceğine işret edildi. Faiz artışlarının devam etmesi durumunda dolar böyle olacak.

Fed toplantı tutanakları açıklandı piyasaları etkileyecek 3 önemli gelişme

Enflasyon verisi beklentilerin üzerinde geldi, Fed'in toplantı tutanakları açıklandı, Avrupa Merkez Bankası Başkanı da faiz artımında kararlılık mesajı verdi. İşte piyasaları etkileyecek üç önemli gelişme

Altın fiyatlarında iki kritik gün! Bu tarihleri unutmayın

Altın yatırımcıları Çarşamba günü yayımlanacak Fed’in son toplantı tutanakları ile Perşembe günü açıklanacak olan ABD’nin son enflasyon rakamlarına gözler çevrildi. İşte tüm detaylar...

FED tutanakları sinyal verdi: Faiz artışları sürebilir

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısındaki tutanaklar, ülkede enflasyon önemli ölçüde düşene kadar faiz artırımlarının devam edeceğinin sinyalini verdi.

Gram ve ONS altın için flaş tahmin! Hemen koşmayan bin pişman olur! ‘1-2 hafta içinde…’

Gram altın ve ons altın fiyatları yatırımcıların odağında yer alırken, gözler yarınki Fed toplantı tutanaklarına çevrildi. “Altın fiyatları düşecek mi? Yükselecek mi?” sorusu araştırılırken iki yeni tahmin yapıldı.

Altın fiyatlarında kritik gün! Gözler o karara çevrildi

Piyasaların gözü Çarşamba günü Fed toplantı tutanakları ve Perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi. Ekonomistler ise konuyla ilgili görüşlerini paylaşarak yatırımcılara tavsiye verdi.

Dairelerde toplantı tutanakları nasıl geçerli olur Haberi

Dairelerde toplantı tutanakları nasıl geçerli olur

60 meskenli bir yazlık sitede dairem var. Kat malikleri toplantı tutanakları, tasdikli karar defteri olmadığı için düz beyaz kağıda yazılır ve pan başkanı tarafından imzalanır. Böyle alınan kararlar geçerli midir? •T.E. 




Bu konuda muhtelif zamanlarda açıklama yaptım ama görüyorum ki çok yaygın bir husus, bu nedenle yeniden yazmakta mahzur görmüyorum. Önce çok yaygın olmayan bir noktaya değineyim, asıl çok yaygın olanını ikinci bölüme saklayayım. Kararlar nereye yazılır? Yasa hükmü, noter tasdikli karar defterine yazılması gerektiğidir. Ancak istisnai durumlarda, örneğin karar defterinin elde olmaması, karar defterinin henüz noterde tasdik görmemiş olması hallerinde kararlar düz beyaz kağıda yazılır ve sonra karar defterinin ilgili sayfasına yapıştınlır. Ancak bu iş devamlılık arzetmemesi gerekir. Yaygın ama yanlış uygulama dediğim husus ise kararlann altındaki imza meselesi....