26 / 07 / 2024

dairenin ipotekli olması alıcıdan saklanabilir mi

dairenin ipotekli olması alıcıdan saklanabilir mi

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ipotekli daireler ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

Teksas’ta 4 oda 2.5 banyo bir ev ile Şişli’de 2+1 dairenin aynı fiyata olması sosyal medyada gündem oldu!

Türkiye genelinde konut fiyatları hız kesmeden artarken, İnşaat Mühendisi mühendisyen Teksas’ta 4 oda 2.5 banyo bir ev ile Şişli’de 2+1 dairenin aynı fiyata olmasına dikkat çekti.

5 katlı 10 dairenin maliyeti 2019!

2019'da 5 katlı 10 daireli bir apartman inşa etmek isteyenlerin ortalama ne kadarlık bir sermayeye sahip olması gerekiyor? İşte 5 katlı 10 dairenin maliyeti 2019..

İncek Loft'ta 800 üzerinde dairenin satışı gerçekleşti!

Temelleri Ankara’da atılan, orada kurulan ve orada büyüyen Akfen Holding İncek Loft'ta 1200 dairenin 800’den fazlası satıldı. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Akın, açıklamalarda bulundu.

Mayıs ayında satılan konutların yüzde 37'si ipotekli!

Nisan ayında yarı yarıya artan toplam satışlar yüzde 19.4'e çekilirken, ikiye katlanan ipotekli konut satışlarındaki artış da yüzde 34.7 düzeyinde kaldı.

Özhan Aşkın Öztürk: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmasın!

Gebze Mimarlar Odası Başkanı Özhan Aşkın Öztürk, ilçede yapılması düşünülen kentsel dönüşümle ilgili olarak, "Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmasın" dedi, yetkilileri uyardı.

İpotekli daire satın alındığına borç kime kalır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ipotekli daireler ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

İpotekli taşınmazın bölünmesi!

Doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi ipotek olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazın bölünmesi mümkün mü?

İpotekli taşınmazın devri nasıl olur?

Bir taşınmazın ipotek edilmesi, ile alacaklı alacağını teminat altına almış oluyor. Borcun ödenmemesi halinde ipotek edilen taşınmaz satılarak borç tahsil ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazın devri nasıl olur?

İpotekli ev nasıl kurtulur?

İpotek ile mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotekli ev nasıl kurtulur?

Arsa ipotekli kredi nasıl alınır?

İpotekli kredi, bir taşınmaz malın ipotek gösterilerek bankalardan çekilen kredi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arsa ipotek edilir mi? Arsa ipotekli kredi nasıl alınır? İşte yanıtı..

İpotekli arsaya ev yapılır mı?

Bir arsanız olduğunu ancak arsayı banka kredisi ile aldığınızı ve ödemelerinizi devam ettiğini düşünelim. Peki, ipotekli arsaya ev yapılır mı diyorsanız işte yanıtı..

İpotekli arsa satılabilir mi?

İpotek, bir borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesini içeren özel bir mülkiyet hakkını ifade ediyor. Peki bir arsanın ipotekli olduğunu düşünelim. İpotekli arsa satılabilir mi?

Köyün belediye olması halinde arazilerin durumu!

6360 sayılı kanunun yürürlük tarihinden önce köy olan yerlerde fiziksel yerleşimin düzenlenmesi çalışmalarına ilişkin usul ve esaslar, tebliğ ile açıklanıyor. İşte köyün belediye olması halinde arazilerin durumu...

dairenin ipotekli olması alıcıdan saklanabilir mi Haberi

dairenin ipotekli olması alıcıdan saklanabilir mi

Bir devremülk aldık ama aldıktan sonra gördük ki üzerinde ipotek var. Satan "Bunu sizden saklamadık ki, bu nedenle çok ucuza aldınız" dedi. Ancak içimize sinmedi bu yeri bir de sattık ama ipoteği gizlemedik. Hâlâ ipotek borcu üzerimizde duruyor mudur? Bize bir zarar gelir mi? • H.H. 


Size anlatmam gereken iki husus var. 

Birinci husus; bir gayrimenkul alırken, o gayrimenkul üzerindeki ipoteğin saklanması pek mümkün değil. Şayet satıcı saklasa bile tapuda işlem yaparken özellikle resmi senedin imzası sırasında tapu memuru size bu gayrimenkul üzerindeki takyidatı söyler. İpotek mi var haciz mi var duyarsınız, bilirsiniz ondan sonra imzalarsınız. Bu hususlar tapuda alenidir ve alıcı bilmek zorundadır. Bu nedenle "Alırken bilmiyordum" denilemez. Çoğunlukla da böyle bir gayrimenkul alan, üzerindeki ipoteği bilerek alır. Çünkü çok...