14 / 05 / 2024

Dalaman Ortaca imara açılıyor

Dalaman Ortaca imara açılıyor

4 Haziran 2014 tarihinde bakanlık tarafından onaylanan Dalaman Ortaca 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliği dün askıya çıktı. İmar planı 23 Temmuz 2014 tarihinde askıdan inecek...

Dalaman'da 33.8 milyon TL'ye icradan satılık turizm tesis imarlı arsa!

Ortaca İcra Dairesi Müdürlüğü, Muğla ili, Dalaman ilçesi, Kapıkargın Mahallesi 146 ada 30 ve 32 parsellerde yer alan 1.258,45 metrekarelik turizm tesis imarlı arsayı toplam 33 milyon 808 bin 605 TL'ye icradan satıyor...

Muğla Ortaca'daki parsellere ait değerleme raporu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., portföyünde yer alan Muğla Ortaca'daki parsellere ait değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a bildirilen değerleme raporu...

Göcek Koyları imara açılacak mı?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Göcek Koyları ile ilgili iddiaları yanıtladı. Bakanlık, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açılarak, doğal ve tarihi yapıya zarar verebilecek tesislerin yapılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını bildirdi.

Akçadağ'ın ana arterleri imara açılıyor!

Akçadağ Belediyesi, ilçe merkezi, Bahri, Kozluca ve Ören Mahallesini kapsayan bölgeleri imara açacak. Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ Merkez'deki tüm ana arterleri imara açacaklarını belirtti.

İzmir'de imara yoğunluk kriteri oluşturuldu!

Türkiye'nin Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda, imara açılmış alanlarda belli bir yoğunlukta yerleşim sağlanmadan, yeni alanların imara açılmaması teşvik edilecek.

Göcek Koyları imara açılmayacak!

Orman Genel Müdürlüğü: "Muğla'nın büyükşehir olması, İl Özel İdaresinin kapanması ve tüzel kişiliğinin bitmesi dolayısıyla ilgili tesisler Özel İdare tarafından Dalaman Orman İşletme Müdürlüğüne mayıs ayında devredilmiştir" ifadelerini kullandı.

İzmir'de imara yoğunluk kriteri!

İzmir'de imara yoğunluk kriteri geliyor. Türkiye'nin Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda, imara açılmış alanlarda belli bir yoğunlukta yerleşim sağlanmadan, yeni alanların imara açılmaması teşvik edilecek.

Metropollerde yeni alanların imara açılması teşvik edilecek!

Türkiye'nin Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda, imara açılmış alanlarda belli bir yoğunlukta yerleşim sağlanmadan yeni alanların imara açılmaması teşvik edilecek.

Duraliler'in imara açılması kentin geleceğini tehlikeye atıyor!

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Tuncer, Duraliler Mahallesi’nde yaklaşık 2000 dekar tarım alanının imara açılması ile ilgili “Kenti yönetenler genel seçimin yaklaştığı bugünlerde siyasi ikballeri uğruna kentin geleceğini tehlikeye atıyor” dedi..

Hilton Dalaman Sarıgerme'ye mükemmellik ödülü verildi!

Mükemmellik Ödülü'nü (Brand Awards of Excellence) alan Hilton Dalaman Sarıgerme Resort&SPA, bu ödülle "Avrupa'nın en iyi 5 Hilton Oteli"nden biri olduğunu belgeledi.

Hilton Dalaman Sarıgerme Resort mükemmellik ödülü aldı!

Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & SPA, turizmde dünyanın en saygın ödüllerini almaya devam ediyor. Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & SPA, aldığı son ödülle Avrupa’nın en iyi otelleri arasında yer aldığını bir kez daha kanıtladı.

Tarım arazileri nasıl imara açılır?

Belediye sınırları içerisinde yer alan üzerine yapı inşa edilmesi için ayrılan toprak bütünü ise arsa olarak nitelendiriliyor. Peki, tarım arazileri imara açılarak arsa olabilir mi? Tarım arazileri nasıl imara açılır?

Gökçeada imara mı açılıyor?

'Bağ evi' adı altında Gökçeada ve Bozcaada'yı imara açan düzenleme revize edilen yeni planda yer almıyor. Ancak Gökçeada 'turizm alanı' adı altında imara açılıyor.

Dalaman Ortaca imara açılıyor Haberi

Dalaman Ortaca imara açılıyor

Dalaman Ortaca Çevre Düzeni Planı değişikliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulu’nun 22 Ekim 2012 tarihli kararıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne iletildi.


Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün 4 Şubat 2013 tarihli yazısı, uygun görülerek 20 Nisan 2012 tarihinde Mekansal Planlama Genel Müdürlüğüne iletildi.   Üst ölçekli plan olan 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni...