04 / 05 / 2024

Damat İbrahim Paşa Sarayı

Damat İbrahim Paşa Sarayı

1980 yılında Damat İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş. Sultanahmet Meydanı'ndaki, sadrazam saraylarından biri olan İbrahim Paşa Sarayı restorasyonu tamamlandıktan sonra Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılacakmış.

Damat İbrahim Paşa Külliyesi 28 Şubat'ta açılacak!

Sultan 3. Ahmed'in Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından Fatih'te 1720'de inşa ettirilen külliye, yaklaşık 1 milyon 751 bin 101 lira bedelle 4,5 yılda restore edildi

İbrahim Benter: Kapalı Maraş Lala Mustafa Paşa'nın mirası!

Yeniden açılması gündeme gelen Kapalı Maraş hakkında konuşan KKTC Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, ''Kapalı Maraş, Lala Mustafa Paşa'nın mirası'' dedi.

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

Paşa Parlayan, Yattara için gittiği Gine'de inşaat şirketi kurdu!

Bir dönem Trabzonspor'da oynayan İbrahim Yattara'ya ev inşa etmek için Gine'ye giden Trabzonlu iş adamı Paşa Parlayan, Başkent Konakri'de "Pacha Turk İnşaat" şirketini kurdu.

Nevşehir Külliyesi 2016'da açılacak!

Tarihinde Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’dan sonra yapılan en büyük Külliye konumundaki Nevşehir Külliyesi’nin yapımı hızla devam ediyor. Nevşehir Külliyesi, 2016 yılında hizmet vermeye başlayacak.

Eminönü Çandarlızade Atik İbrahim Paşa Camii restore ediliyor!

Restorasyona uğrayan yapılara bir yenisi Eminönü’nde eklendi. 537 yıllık tarihi Çandarlızade Atik İbrahim Paşa Camii’nin son cemaat mahfili ile iç kısımdaki pencerelerin tamamı PVC ile kaplanmış...

Bursa Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hisar bölgesindeki Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’nın restorasyonunun ardından, Tophane Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin müzesi olarak kente kazandırılacağını söyledi.

TÜRGEV'den otopark açıklaması!

TÜRGEV'den açıklama; Damat İbrahim Paşa Camisi ve Külliyesi'nin TÜRGEV tarafından otoparka dönüştürüldüğü iddiasındaki otopark, tamamen otopark olarak TÜRGEV tarafından iktisap edilmiş olup, hiçbir zaman cami veya külliye olmamıştır"..

Kayseri'deki tarihi Vezirhan restore ediliyor!

Osmanlı İmparatorluğu sadrazamlarından Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından 1724 yılında yaptırılan Vezirhan'ın aslına uygun restore edilmesi için çalışma başlatıldı.

Kayseri'deki 300 yıllık Vezirhan restore edilecek!

Osmanlı İmparatorluğu sadrazamlarından Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın 1724 yılında yaptırdığı Vezirhan, restore edilerek turizme kazandırılacak.

Kayseri'deki 300 yıllık Vezirhan restore ediliyor!

Osmanlı sadrazamlarından Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın 1724 yılında yaptırdığı 300 yıllık tarihi Vezirhan, restore edilerek turizme kazandırılacak. Çalışmaların iki yıl içerisinde bitmesi planlanıyor.

Fatih Kalenderhane'de 2 milyon TL'ye satılık arsa!

Fatih Belediyesi, Kalenderhane Mahallesi'nde Vezneciler Kız Öğrenci Yurdu karşısı, Türkmenistan Kültür Merkezi ve Damat İbrahim Paşa Camii yanında arsa satıyor. 2 milyon 165 TL'ye satılacak arsanın ihalesi 22 Nisan'da yapılacak...

1980 yılında İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş!

1980 yılında Damat İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş. Sultanahmet Meydanı'ndaki, sadrazam saraylarından biri olan İbrahim Paşa Sarayı restorasyonu tamamlandıktan sonra Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılacakmış.

Damat İbrahim Paşa Sarayı Haberi

Damat İbrahim Paşa Sarayı



Tarihi Damat İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirildi


  İSTANBUL - 15 yıldır yapımı süren tarihi Damat İbrahim Paşa Sarayı'nın 1981 yılına kadar bitirileceği ve binanın Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılacağı bildirilmiştir.

  Sultanahmet Meydanı'nda bulunan ve 400 yıllık bir maziye sahip olan İbrahim Paşa Sarayını orjinaline yakın bir restore yapmak istediklerini belirten Eski Eserler Müdürü Hüsrev Tayla binanın ülkemizdeki çok nadir Sadrazam saraylarından biri olması nedeniyle büyük bir değeri olduğuna dikkat çekmiştir. 

  Bu tür sarayların ahşap yapıldığı için örneklerine rastlamanın pek mümkün olmadığını ifade eden Tayla elimizdeki çok fazla ve çok kısıtlı para ile çalışmak zorundayız. Bu yüzden...