09 / 05 / 2024

damga vergi cezası

damga vergi cezası

Damga vergisi ödenmezse ne olur?: Vergiye tabi kağıtların Damga Vergisinin ödenmemesinden veya noksan ödenmesinden dolayı alınması lazımgelen vergi ve cezadan, mükelleflere rücu hakkı olmak üzere, kağıtları ibraz edenler sorumlu oluyor...

Kira geliri olanlar aman dikkat! Bunu yapmayana ceza yağacak!

Bu yılın Mart ayı ile beraber kira geliri elde eden milyonlarca kişi beyanname verecek. Mart ayının sonuna kadar elde etmiş oldukları geliri Maliye'ye bildirmeyenlerin hem istisna hakkı kaybolacak hem de vergi cezası ortaya çıkacak.

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracıların eline düşmeyin...

Günümüzde kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar artarak devam ediyor. Kiracılar ile ev sahipleri arasında yeni bir döneme girildiği kaydedildi. Ev sahipleri kiracıları bugüne kadar sıkıştırırken şimdi vergi cezası nedeni ile ev sahipleri kiracıların peşinde...

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, SGK borçları gibi borçların yapılandırması ile ilgili süreyi uzatma kararı aldı. Peki, Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? İşte detaylar...

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması! 2022 yılında 90 milyar lirayı aşkın gelir ve damga vergisinden vazgeçtik!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik 2022 yılında 90 milyar liranın üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçildiğini açıkladı.

Borç yapılandırma detayları peş peşe geldi! 48 ay taksit ve yüzde 90 indirim fırsatı! Vergi affı başvuruları ne zaman? 

KYK borcu, trafik cezası, vergi borçlarını da kapsayan vergi affı ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Vergi affı başvuruları ne zaman? Hangi borçlar silinecek, hangi borçlar taksitle ödenebilecek?

Borç yapılandırma  tasarısı meclisten geçti! 2 bin TL altı borçlar ne zaman silinecek?

Devletin tüm kurumlarına olan vergi borçlarına yönelik büyük imkan sağlayan Borç yapılandırma kanun teklifi  Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Devlete olan vergi cezası, MTV, sigorta prim borcu gibi tüm borçların dahil edildiği kapsamlı düzenlemeden sonra şimdi vergi borçları ne zam

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? Belediye, SGK, trafik cezası...

Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Peki, SGK vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? İşte detaylar...

YouTuberlara yeni maliye düzenlemesi! Vergi cezası mı geliyor?

Gelir İdaresi Başkanlığından YouTuber, Tiktoker ve Bloggerlara yönelik düzenleme yolda. Gelir İdaresi Başkanlığı 2022 yılına ait Kurumsal Beklentiler raporunda faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Konut alıp-satarken dikkat! Bunu yapana para cezası veriliyor

Konut satın aldığı tarihin üstünden 5 sene geçmeden satan 110 bin kişi, değer artış kazancı beyannamesinde bulunmak için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesine ziyarette bulundu. Düşük vergi ödemek için yanlış beyanda bulunan vatandaşlara para cezası kesiliyor.

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi ödememe cezası 2022!

Emlak vergisi, taşınmazı olan herkes tarafından ödenmesi gereken bir vergidir. Ancak kimi mükellefler vergi borcunu zamanında ödeyemiyor veya ödemiyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

İşçi ve işverenler dikkat! 638 Lira vergi muafiyeti olacak!

2022 yılında asgari ücret için gelir ve damga vergisi kaldırılırken, maaşı yüksek olanlar için asgari ücrete eşit bir kısım vergi muafiyeti sayıldı. İş hayatı yeni ücretlendirme ile yeni bir döneme başladı. Peki yeni maaşlar nasıl hesaplanacak?

2022 yılı vergi rehberi!

2022'de geçerli olacak; cezalar, gelir vergisi tarife dilimleri, harçlar, damga vergileri,istisna ve beyan sınırları gibi birçok tutar yeniden değerleme oranını kullanarak hesaplanıyor. İşte 2022 yılı vergi rehberi...

damga vergi cezası Haberi

damga vergi cezası

Damga vergisi ödenmezse ne olur?

Vergiye tabi kağıtların Damga Vergisinin ödenmemesinden veya noksan ödenmesinden dolayı alınması lazımgelen vergi ve cezadan, mükelleflere rücu hakkı olmak üzere, kağıtları ibraz edenler sorumlu oluyor. 

Birden fazla kişi tarafından imza edilen kagıtlara ait vergi ve cezanın tamamından imza edenler müteselsilen sorumludurlar. Bunlar arasında vergiden müstesna olanların bulunması Damga Vergisinin noksan ödenmesini gerektirmez. 


Damga Vergisinden muaf kuruluşlarca kişilerin (1) sayılı tabloda yer alan işlemleriyle ilgili olarak düzenlenen ve sadece bu kurumların imzasını taşıyan kağıtlara ait verginin tamamı kişiler tarafından ödenir. Ancak bu kağıtlara ait verginin hiç ödenmemesi veya noksan ödenmesi halinde vergi ve cezanın tamamından kişilerle birlikte kurumlar müteselsilen sorumludurlar. 

22 nci maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında bulunanlar, taraf oldukları işlemlere ilişkin kâğıtlara ait verginin beyan ve ödenmesinden...