09 / 05 / 2024

Damlataş Plajında genişleme

Damlataş Plajında genişleme

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde dünyaca ünlü Damlataş Plajı, deniz çekilmesiyle 30 metre genişledi. Tatilcilerin denize girdiği 50 metre genişliğindeki plaj 2-3 hafta içinde yaklaşık 80 metreye ulaştı...

Nissan'dan yeni geniş ailelere özel olarak tasarlanmış 7 koltuklu Nissan X-Trail Türkiye’de...

2023 Yılın Otomobili ünvanına sahip olan Nissan X-Trail e-POWER, 7 koltuklu seçeneği ile şehir içi ve arazi şartlarında geniş ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan yapısı ile dört dörtlük bir performans sunmakta. İşte haberin ayrıntıları...

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Avrupa borsalarında düşüş yaşandı!

Küresel piyasalar, ABD enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde çıkması, ABD Merkez Bankası'nın gelecek dönem politikalarındaki belirsizliğin artması ve İsrail-Filistin çatışmasının genişleme endişeleriyle negatif seyrediyor.

Kripto para piyasasında deprem! Dev şirket o pazardan çekildi 

Kripto para piyasasında geniş bir kullanıcı kitlesine sahip ve dünya genelinde popülerlik kazanmış kripto para borsalarından biri olan Binance, beklenmedik bir şekilde Kanada pazarından çekilme kararı aldı. İşte detaylar.

Japon Yeni’nden kayıp üstüne kayıp! Tarih yazılıyor!

Japonya Merkez Bankası, ABD dolarının karşısında Japon Yeninin değer kaybını devam ettirmesine rağmen parasal genişleme politikasının süreceği sinyalini yansıttı. İşte detaylar…

Küresel konut piyasası normale dönüyor, peki Türkiye’de durum ne?

Parasal genişleme ortamında düşük faizli konut kredileri sebebiyle şişen küresel gayrimenkul piyasası, merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında para musluğunu kısmaya başlaması ile soğumaya başladı. Peki, bu durum Türkiye'ye yansıyacak mı? İşte konut sektöründe son durum...

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Borç krizinde olan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hisseleri Hong Kong borsası tarafından işleme kapatıldı.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketlerinden olan Evergrande'nin hisselerinin, Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldığı açıklandı. Hisselerin neden işleme kapatıldığıyla ilgili ise bir açıklama gelmedi.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Çinli emlak şirketi Evergrande'nin borçlarının yeniden yapılandırılması çerçevesinde çalışmalar devam ederken şirketin hisseleri bugün Hong Kong borsasında işleme kapatıldı.

Bahar aylarında geniş balkonlu ve bahçeli projeler talep görüyor!

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte konut satışlarında hareketlilikte geniş balkonlu ve bahçeli konutlar başrol oynuyor.

Antalyalı vatandaşlar arazilerini OSB'ye devretti!

Antalya OSB'nin 43 hektar daha büyümesini sağlayacak 5'inci genişleme alanında arazisi bulunan vatandaşlar, tapularını OSB'ye devretti. 

Naci Ağbal: Konut kredilerinde güçlü genişleme belirgin!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyon Raporu 2021-1" çevrim içi bilgilendirme toplantısında 2020 yılı konut kredisine dair açıklamalarda bulundu. 

Konya OSB'de 143 parselin tahsisi tamamlandı!

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin 5. Kısım Genişleme Alanı'nda 143 parselin tahsisi tamamlandı. Bölgede 2020 sonuna kadar 300 milyonluk altyapı yatırımı yapılacak.

Kayseri'de YHT ve havaalanı genişleme projeleri mecliste!

Kayseri'de tamamlanan projelere ve yüksek hızlı tren ile havaalanı genişleme projelerinin tamamlanma tarihleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Damlataş Plajında genişleme Haberi

Damlataş Plajında genişleme




Antalya'nın Alanya İlçesi'nde dünyaca ünlü Damlataş Plajı, deniz çekilmesiyle 30 metre genişledi.


Yılda 3 milyonu aşkın turistin ziyaret ettiği turistik ilçe Alanya'nın dünyaca ünlü Damlataş Plajı, deniz çekilmesiyle 30 metre genişledi. Tatilcilerin denize girdiği 50 metre genişliğindeki plaj 2-3 hafta içinde yaklaşık 80 metreye ulaştı. Damlataş Plajı'nda inceleme yapan Jeofizik Mühendisleri Odası Alanya Temsilcisi İhsan Erman Kaptanoğlu, denizler ve plajlardaki kütle değişimlerinin genelde doğal nedenlerden kaynaklandığını söyledi. Damlataş Plajı'ndaki kum kütlesinin artışının da doğal nedenlerden kaynaklandığını vurgulayan Kaptanoğlu, "Bu değişimi meteorolojik ve mevsimsel dalga hareketlerine bağlayabiliriz. Tsunami gibi başka nedenlere bağlamak yanlış olur" dedi.



TSUNAMİ DEĞİL, DENİZ ÇEKİLMESİ

Cebelitarık Boğazı'nda kuzeyden güneye doğru gelen bir akıntı nedeniyle bu tip deniz çekilmelerinin meydana geldiğini anlatan Kaptanoğlu, "Damlataş Plajı'nda deniz seviyesinin 30-40 metre geriye...