19 / 05 / 2024

danimarka almanya arası tünel

danimarka almanya arası tünel

Danimarka ile Almanya arasında denizin altında inşa edilecek 18 kilometrelik Fehmarnbelt tünelinin, 41 milyon kron maliyetle 2021'de tamamlanması planlanıyor. Tünel, İskandinavya'nın Avrupa ana karasına bağlantısını 1,5 saat kısaltacak

Türkiye'de üretilen bal, 52 ülke arasında en çok tercih edilen bal oldu

Türkiye'nin en önemli üretim ve ihraç ürünleri arasında yer alan bal ürerimi, yılın dokuz ayında Amerika, İsrail ve Almanya başta olmak üzere 52 ülkede en çok tercih edilen bal oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Peker GYO Almanya Nordstern'den 9.2 milyon Euro'ya arsa aldı!  

Peker GYO, Almanya'daki yatırımlarını hızlandırdı. Şirketin paylarının tamamına sahip olduğu Nordstern Düsseldorf GMBH ile Düsseldorf Belediye'si arasında arsa alım sözleşmesi imzalandı. İşte ayrıntılar...

Almanya’dan Türkiye’deki annelere çocuk başı ayda 85 ile 251 Euro arasında maaş bağlanıyor! Detaylar tek tek açıklandı! 

Almanya tarafından, ülkesinde çocuk yapmış olan ve Türkiye’ye yerleşenlere, 'çocuk başı ayda 85 ile 251 euro' arasında değişen rakamlarda maaş bağlanıyor. İşte detaylar...

Almanya, Türkiye'den 5 bin işçi alacak; Maaşlar 40 bin euro ile 100 bin euro arasında değişiyor

Almanya, eğitmenler, yazılımcılar ve mühendisler gibi mesleklerde yaklaşık 2 milyon açık pozisyonla karşı karşıya. Bu nedenle, Türkiye'deki yetenek havuzuna başvurarak bu açığı kapatmaya çalışıyor. Almanya, yıl sonuna kadar 5 bin kişiyi ülkeye getirerek kritik görevlerde istihdam etmeyi planlıyor.

Almanya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarında ortak çaba vurgusu!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, artan gaz, petrol, kömür ve elektrik fiyatlarının düşmesi için Avrupa ülkeleri arasında ortak çabanın gerektiğini bildirdi.

Almanya'da kira artışının kısıtlanması önerisi kabul edilmedi!

Almanya’da 26 Eylül seçimlerinde birinci olan Sosyal Demokrat Parti ile ortaklık kurmak istediği Yeşiller ve Liberaller arasındaki koalisyon anlaşması hızlı gelişiyor. Seçimler öncesi, “Servet vergisi gelecek. Kira artışı yasaklanacak. Emlak vergileri artacak” iddiaları ise boşa çıktı.

Almanya'nın dev toplu konut birleşmesi tamam!

Almanya’nın toplu konut alanında en büyük iki şirketi arasında yer alan Vonovia ile Deutsche Wohnen’in birleşme kararına izin çıktı.

Almanya'da kiralık ev bulmak zorlaştı!

Almanya'da konut sorunu gittikçe büyüyor. Büyükşehirlerde ev bulmakta zorlanan aileler kira bedelleri ile metrekare arasındaki farkın büyümesinden şikayetçi.

Almanya'da konut kiralarının artması protesto edildi!

Almanya Leipzig'de dar gelirlilerin yaşadığı bölgedeki konutlara yüksek gelirlilerin yerleşmesiyle konut kiralarının artmasının protesto edildiği bir gösteride polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. 

Almanya'da 761 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Avrupa'nın lokomotif ülkeleri arasında yer alan Almanya'da iflas eden şirket sayısı, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) sebep olduğu ekonomik resesyona rağmen bu yılın ilk çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 3,7 azalarak 4 bin 683 oldu. 

Almanya’da AVM zinciri KaDeWe davayı kazandı, dükkanlar açılıyor!

Almanya'nın ünlü AVM zincirleri arasında yer alan KaDeWe'yi işleten Avusturyalı şirket devlete dava açarak AVM'lerin hizmete açılmasını sağladı.

Almanya'nın Stuttgart 21 projesinde çalışan inşaat işçileri koronavirüse yakalandı!

Almanya basını, Stuttgart 21 isimli projede çalıştırılması amacıyla Türkiye’den getirilen ve salgına rağmen çalıştırılan işçiler arasında koronavirüse yakalananlar olduğu ortaya çıktı.

Türkiye ile AB arasındaki ticari ilişkiler artmaya devam ediyor!

Türkiye ile AB arasındaki, ticari ilişkiler artmaya devam ediyor. Türkiye’nin ihracatında AB ülkelerinin payı yüzde 50’ye ulaştı. En çok ihracat yapılan ülke ise Almanya.

danimarka almanya arası tünel Haberi

danimarka almanya arası tünel


Danimarka ile Almanya arasında inşa edilecek 18 kilometrelik tünel, İskandinavya'nın Avrupa ana karasına bağlantısını 1,5 saat kısaltacak.


Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın da üzerinde bulunduğu Sjaelland adası ve devamındaki Lolland üzerinden İskandinavları Almanya'ya bağlayacak büyük tünel projesinin hazırlıkları sürüyor.


Danimarka'daki yabancı basın kuruluşlarının temsilcileri, tünel inşaatının yapılacağı Lolland'daki Rödby Limanı'na götürüldü.


Kopenhag'daki firma binasında projeyi tanıtıcı sunum yapan Femern firmasının direktörü Claus F. Baunkjaer, 2015 yılında başlayacak projenin, 2021'de tamamlanmasının öngörüldüğünü belirterek bütçesi yaklaşık 41 milyar Danimarka Kronu (5,5 milyar avro) tutacak projenin finansmanının Danimarka hükümeti tarafından ve AB garantisinde sağlandığını söyledi.


6,5 yılda tamamlanması planlanan projenin seyahati kolaylaştırarak turizm, daha rekabetçi bir bölge yaratma ve istihdam konusunda büyük katkı yapacağını ifade eden Claus F. Baunkjaer, çalışmanın yılda 3 bini Danimarka tarafında olmak üzere 4...