11 / 05 / 2024

Danimarka Kraliyet Akademisi

Danimarka Kraliyet Akademisi

1977 yılında Haliç'in çamuru, seramik yapmak için dünyanın en iyi çamuru seçilmiş. Danimarka Kraliyet Akademisi'nin yaptığı tahliller sonucunda, Haliç'in çamuru dünyada seramik yapımına en uygun çamur seçilmiş.

Atatürk'ün tasarladığı köy projesi Danimarka'da uygulandı! İşte İdeal Cumhuriyet Köyü

Mustafa Kemal Atatürk vefat etmeden önce 1937 yılında Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayarak 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesini yaptı. Bu proje Danimarka'da uygulanarak tüm dünyaya örnek oldu. İşte Danimarka'da bulunan İdeal Cumhuriyet Köyü...

Başkentte Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel dev proje: Cumhuriyet Akademisi geliyor!

Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı’na özel Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçe tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Cumhuriyet Akademisi projesini Ankara'ya kazandırdı.

Adalet Akademisi kadrolu personel alıyor! Şartlar tek tek açıklandı! KPSS'den en az 70 puanlar alanlar hemen bakın!

Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı, 2022 KPSS (B grubu) puanına göre 12 kadrolu personel alacak. Başvurular 15 Eylül'e kadar devam ediyor. Peki Adalet Akademisi kadrolu personel alımı şartları neler? 

Bekçilik sınav tarihi belli oldu! Polis Akademisi, 2023/1. Dönem bekçilik sınavı ne zaman, saat kaçta?

Polis Akademisi, 2023/1. Dönem bekçilik sınavı tarihi Polis Akademisi Başkanlığı açıklamasıyla netlik kazandı. İşte bekçilik sınavına ilişkin tüm detaylar...

Polis Akademisi tam 2 bin 500 öğrenci alacak! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapılacak. Söz konusu ilan bugünkü Resmi Gazete'nin çeşitli ilanlar bölümünde yayımlandı.

EGM Polis Akademisi Başkanlığı personel alım ilanını duyurdu! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı çeşitli birimlere Profesör, Dr. Öğretim Üyesi, Öğr. Gör. ve Arş. Gör. alımı yapılacak. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 57 Akademik Personel alıyor! Son başvuru 13 Mart 2023!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 57 Akademik Personel alacağını duyurdu. Son başvuru 13 Mart 2023 olarak belirlendi.

İş arayanlara Avrupa’dan güzel haber! Danimarka’da 82 bin personel alınacak! Siz de Avrupa’da yaşayabilirsiniz…

Danimarka ülke genelinde bulunan personel eksiğini gidermek maksadı ile 82 Bin işçi alımı yapacak. Özel Sektör ve kamu için alımlar gerçekleşecek. İşte detaylar…

Polis olmak isteyenlere müjde! YKS sonuçlarına göre Polis Akademisi 2500 kişi alacak

Polis adayları dikkat! 2500 polis alımı 2022 için Polis Akademisi tarafından ÖSYM, YKS ve TYT puanı sonuçlarına göre ilana çıkacak. Liseden mezun olmuş polis adayları için aranan gerekli şartlar neler? Polislik hakkında tüm merak edilenler burada.

Bekçi olmak isteyenlere müjde! Polis Akademisi 3 bin 250 bekçi alım duyurusu ve şartlarını açıkladı

81 ile 3 bin 250 bekçi alım başvuru tarihleri 28 nisan 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak. 3 bin 250 bekçinin kadroya alınacağı bekçi alım başvuru duyurusu ve alım şartları belli oldu. Polis Akademisi bünyesine alınacak adaylar nasıl başvuru yapacak?

Polis Akademisi 3250 bekçi alınacağını açıkladı! İşte başvuru tarihi ve şartları

Polis Akademisi 3250 bekçi alacağını duyurmuştu. Bekçi olmaya hayalini kuran binlerce kişi merakla başvuru tarihi ve başvuru şartlarını bekliyordu. Polis Akademisi’nden 3250 bekçi alımıyla ilgili açıklama geldi.

Mutfak Sanatları Akademisi’nin tercihi de Grundig! İşte Grundig el blender setleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Türkiye’nin mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi, Grundig ürünlerini kullanıyor. Grundig markasının sevilen el blender setleri ve Mart 2022 fiyatlarını sizler için derledik…

Kosova, hapishane hücrelerini Danimarka'ya 15 Euro'ya kiraya verecek!

Kosova, Danimarka'ya 300 hapishane hücresi kiralamaya onay verdi. Kararla beraber İskandinav ülkesinde hapishanelerin doluluk oranlarının düşürülmesi planlanıyor. Danimarka, bu hücreler için Kosova'ya beş sene boyunca, senelik 15 milyon Euro ödeme yapılacak.

Danimarka Kraliyet Akademisi Haberi

Danimarka Kraliyet Akademisi



SERAMİK YAPIMI İÇİN EN İYİ ÇAMUR HALİÇ'TE 


Danimarka Kraliyet Akademisi yetkilileri ''Haliç çamuru satın, para kazanın'' diyor


ERKAN YİĞİT


  Haliç, kirlenen yüzünü dövizle aklaştıracak. Bir zamanların ''Altın Boynuz''u iken, günümüzde tanınmayacak hale gelen Haliç'te milyarlar döviz olarak yatıyor. Haliç'in çamuru, seramik yapmak için dünyanın en iyi çamuru seçildi.




  Giderek bir bataklık haline gelen Haliç'in çamurundan gelen müjde; eğer değerlendirebilirsek, haline üzülmemize değil, sevinmemize yol açacak.


  SERAMİK DÜNYASI 


  Dünyanın en ünlü seramik ülkesi Danimarka'nın Kraliyet Akademisi'den gelen rapor,...